Πανεύκολη συνταγή για μπισκότα που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με το εφέ της ζάχαρης (ξέρεις, αυτό που τρως 5 μπισκότα και μετά νιώθεις άδεια από ενέργεια). Το βούτυρο αμυγδάλου είναι αυτό που κάνει την υφή τους πολύ ενδιαφέρουσα καθώς και η γλυκιά γεύση της βρώμης που αντικαθιστά το αλεύρι.

Θα χρειαστείς:

2 αυγά

360γρ βούτυρο αμυγδάλου

100γρ αλεσμένες νιφάδες βρώμης

1 κουταλάκι baking powder

λίγο αλάτι

λιωμένη σκούρα σοκολάτα

Πώς θα το κάνεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το baking powder και το βούτυρο αμυγδάλου και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα. Μόλις το μείγμα γίνει μία έτοιμη ζύμη βάλε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Σε ένα ταψί άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πλάσε μικρές μπάλες ζύμης και πάτησε τα με την παλάμη σου για να γίνουν πλατιά.

Ψήσε για 10-12 λεπτά και άφησέ τα να κρυώσουν.

Σε ένα μικρό μπολ που έχεις τη λιωμένη σοκολάτα βούτηξε την άκρη κάθε μπισκότου και άφησε το σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Μόλις τελειώσεις με όλα τα μπισκότα βάλε το ταψί για 20 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει η σοκολάτα.

Δες ακόμα:

Μπισκότα με βούτυρο αμυγδάλου


featured photo: Leah Vanderveldt