Η αρχή των 00’s υπήρξε μια περίοδος όπου κυριολεκτικά δεν προλαβαίναμε τα νέα beauty trends. Celebrities όπως η Britney Spears, ή η Paris Hilton ήταν από τα hot πρόσωπα, που έδιναν το στίγμα για το μακιγιάζ. Δεδομένου μάλιστα ότι η pop κουλτούρα ήταν στο peak της τα χρόνια εκείνα, τα έντονα χρώματα και τα υπερβολικά look ήταν ένα τεράστιο must.

Ας ρίξουμε μια ματιά, αναπολώντας (ή και όχι) τα beauty trends που κυριάρχησαν την περίοδο εκείνη. Σίγουρα όσα θα δούμε παρακάτω, αγγίζουν τα όρια της υπερβολής, όπως άλλωστε επέτασσε και η ίδια η εποχή.

Glossy χείλη

Εντάξει μην είμαστε υπερβολικές. Τα γυαλιστερά, glossy χείλη δεν είναι κάτι το τραγικό. Ίσα-ίσα που μπορεί να κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο πλούσια και ογκώδη. Το πρόβλημα του συγκεκριμένου trend ήταν ότι οι ποσότητες ήταν απελπιστικά μεγάλες, με αποτέλεσμα τα χείλη να φαίνονται εντελώς αφύσικα.

Πορτοκαλί «μαύρισμα»

Ένα άλλο, πολύ ισχυρό beauty trend της εποχής, ήταν το αφύσικο, καθόλου κολακευτικό μαύρισμα. Το οποίο μάλιστα, δεν περιοριζόταν μόνο τους πιο καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όλη τη χρονιά. Ποιος δε θυμάται την Paris Hilton με σχεδόν πορτοκαλί δέρμα, που μόνο υγεία δεν εξέπεμπε;

elle.com.uk

Tiger eye ανταύγειες

Πρέπει να ήταν το σήμα κατατεθέν της εποχής. Οι ανταύγειες που ξεκινούσαν από την κορυφή του κεφαλιού. Σίγουρα κάτι σου θυμίζουν. Ουσιαστικά ήταν σαν ένα δεύτερο χρώμα στα μαλλιά, αφού ήταν τόσο χοντρές, που μόνο διακριτικές δεν ήταν.

elle.com.uk

Ανύπαρκτα φρύδια

Πολλές από εμάς ακόμα πληρώνουμε την τάση αυτή. Το trend των 00’s απαιτούσε φρύδια τόσο λεπτά όσο μια γραμμή. Με τα tweezers να έχουν πάρει φωτιά, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τέτοιου τύπου φρύδια μας προσθέτουν χρόνια. Πολύ λάθος!

elle.com.uk

Πολύχρωμες και frosty σκιές ματιών

Δε φαντάζομαι να προκαλεί σε καμία μας εντύπωση. Στο πνεύμα της υπερβολής που υπήρχε τη δεκαετία εκείνη, τα minimal eye looks μόνο ευπρόσδεκτα δεν ήταν. Ειδικά οι γαλάζιες και μπλε σκιές είχαν την τιμητική τους σε κάθε περίσταση.

elle.com.uk

Featured image: Billboard