Τι γίνεται όταν βρεθείς σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών και διαβάζοντας τις ξένες ετικέτες των προϊόντων συνειδητοποιήσεις ότι κάπου χάνεσαι στη μετάφραση; Δε χρειάζεται να σε ανησυχεί κάτι τέτοιο, γιατί παρακάτω θα διαβάσεις για όλες τις λέξεις που συναντάς καθημερινά σε προϊόντα ομορφιάς, αλλά δεν ξέρεις τι σημαίνουν. Ήρθε η ώρα να μάθεις και αμέσως θα καταλάβεις ότι ποτέ πριν η εκμάθηση νέων λέξεων δεν ήταν τόσο χρήσιμη και ενδιαφέρουσα.

#USDA Organic

Εάν συναντήσεις αυτή την έκφραση θα καταλάβεις αρχικά ότι πρόκειται για κάποιο βιολογικό προϊόν. Θα σε προβληματίσει, όμως, το USDA. Σύμφωνα με το United States Department of Agriculture «τέτοια προιόντα πρέπει να περιέχουν (συμπεριλαμβανομένου νερού και άλατος) μόνο οργανικά κατασκευασμένα προϊόντα. Ειδάλλως, το 95% (συμπεριλαμβανομένου νερού) των συστατικών πρέπει να είναι βιολογικό.»

#Cruelty-free

Η πιο συνηθισμένη έκφραση σε προϊόντα ομορφιάς τελικά δεν είναι και τόσο συνηθισμένη για πολλές κοπέλες. Όπου διαβάσεις αυτή την έκφραση να ξέρεις πως κρατάς στα χέρια σου ένα προϊόν που δεν έχει υποστεί πειράματα σε διάφορα πειραματόζωα σε εργαστήρια παραγωγής καλλυντικών πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. Γενικότερα, να αγαπάς τέτοια προιόντα και να τα παίρνεις σπίτι σου αμέσως μόλις τα ανακαλύψεις.

#No synthetic fragrances

Όποια κοπέλα έχει αλλεργία ή ευαισθησία στα αρώματα είθισται να τα αποφεύγει. Γι’ αυτό και θα στραφεί στα αρώματα που έχουν πάνω τους αυτή την ετικέτα. Σημαίνει ότι το άρωμα αυτό δεν περιέχει συνθετικά αρώματα, αλλά αγνά έλαια.

#Non-GMO

Άλλη μία συντομογραφία που σε μπερδεύει κάθε φορά που τη βλέπεις είναι αυτή. Σημαίνει πως το εκάστοτε προϊόν δεν περιέχει γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς. Άρα, είναι και πιο φιλικό για το δέρμα σου.

#Please recycle

Τόσο απλό, αλλά τόσο μπερδεμένο. Σίγουρα καμία εκεί έξω δεν έχει στο μυαλό της να ανακυκλώσει τις συσκευασίες των καλλυντικών της αμέσως μόλις τελειώσουν. Τι θα έλεγες να κάνεις από σήμερα την αρχή; Αυτά τα προϊόντα είναι φτιαγμένα από 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό. Εάν δεις, λοιπόν, ένα προϊόν που γράφει κάτι τέτοιο πάνω του αμέσως μόλις το τελειώσεις μην το πετάξεις σε κοινό κάδο. Αμέσως θα κάνεις και ένα καλό στο περιβάλλον.

#Certified gluten-free

Έχεις ακούσει σίγουρα για τα gluten-free τρόφιμα, τώρα θα μάθεις και για τα gluten-free καλλυντικά. Κοπέλες με αλλεργίες σε καλλυντικά ή ευαισθησία στη γλουτένη καλό είναι να στρέφονται σε τέτοια προϊόντα. Το σύμβολο που πιστοποιεί ότι ένα προϊόν είναι gluten-free είναι ο βλαστός σιταριού.

#PAO

…που σημαίνει period after opening. Ένα τέτοιο προϊόν σου δείχνει ξεκάθαρα πόσο διαρκεί αφού το ανοίξεις. Δεδομένου ότι τα καλλυντικά διαρκούν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά εσύ τις περισσότερες φορές το αγνοείς είναι μία καλή πληροφορία να ξέρεις.