Σίγουρα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που περνάει, εμφανίστηκαν πολλές και διάφορες τάσεις στο beauty χώρο. Αν υπάρχει ένα από τα πιο «περίεργα» trends που εμφανίστηκαν μέσα στο 2019, αυτό είναι το «ψυγείο ομορφιάς». Το ψυγείο ομορφιάς (aka beauty fridge) αποτελεί, ίσως, το επιστέγασμα της μανίας των beauty lovers για απόλυτη οργάνωση. Εκτός βέβαια από την ανάγκη για άψογη οργάνωση του skincare μας, κατά κύριο λόγο, το beauty fridge αποτελεί και τον ορισμό του instagram-able item.

Ο συνδυασμός αυτός είναι που εκτόξευσε και τη φήμη του. Πράγματι, οι εταιρείες στις μέρες μας δίνουν βάση, εκτός από τη χρηστικότητα του καθενός από τα προϊόντα, στην εμφάνιση, που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα.

Into The Gloss

Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα αυτά που μπορεί να μας προσφέρει το beauty fridge. Είναι τελικά το βήμα που θα αναβαθμίσει στ΄αλήθεια το skincare μας; Μήπως πρόκειται για ένα ακόμα κόλπο του marketing; Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως είναι ο Joshua Ross, διάσημος αισθητικός και ιδρυτής της SkinLab, η απάντηση δεν είναι απλή.

Σίγουρα, τα περισσότερα από τα καλλυντικά μας διαθέτουν συντηρητικά που τους επιτρέπουν να διατηρούνται αναλλοίωτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, ορισμένα προϊόντα σίγουρα επωφελούνται από την παραμονή τους σε χαμηλές θερμοκρασίες.

1. Αντιοξειδωτικά: προϊόντα περιποίησης με βιταμίνη C ή άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά, είναι αναγκαίο να μένουν μακριά από το φως και τη ζέστη. Για αυτά, είναι όχι απλά καλό, αλλά αναγκαίο να τα κρατάμε σε δροσερό περιβάλλον. Μόνο έτσι θα κρατήσουν αναλλοίωτα τα δραστικά συστατικά τους και θα παραμείνουν αποτελεσματικά.

2. Κρέμες ματιών, face mists και sheet masks: Ειδικά για τα συγκεκριμένα προϊόντα, η χαμηλή θερμοκρασία του beauty fridge θα εντείνει την καταπραϋντική τους δράση. Οι κρέμες ματιών θα δώσουν ένα επιπλέον boost στα πρησμένα μάτια, ενώ τα face mists και οι μάσκες θα δώσουν μια αίσθηση αναζωογόνησης στο πρόσωπό μας.

3. Gade Roller, Gua Sha: γενικά όλα τα εργαλεία προσώπου έχουν ακόμα πιο ευεργετικές επιδράσεις στο δέρμα μας όταν χρησιμοποιούνται σε χαμηλότερη του περιβάλλοντος θερμοκρασία. Είναι κοινό μυστικό ότι τα αποτελέσματα του λεμφικού μασάζ προσώπου που εφαρμόζουμε εντατικοποιούνται όταν τα beauty tools είναι δροσερά.

Προσοχή, προσοχή: απόλυτο don’t στο beauty fridge είναι η αποθήκευση ελαίων. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αποτελεσματικότητα των ελαίων ομορφιάς, βασίζεται στη θερμοκρασία τους. Και αυτή είναι η θερμοκρασία δωματίου και μόνο.


Featured image: sbkliving.com