Εδώ και πολλά χρόνια η Whoopi Goldberg είναι μία σταθερή παρουσία στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης. Η καταξιωμένη ηθοποιός με το μοναδικό στυλ δείχνει πάντα μεγάλο ενθουσιασμό τόσο για τους μεγάλους σχεδιαστές όσο και για τα ανερχόμενα brands. Εμφανίζεται πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο και επαινεί τους σχεδιαστές που τολμούν και δημιουργούν ρούχα για όλους τους ανθρώπους εκεί έξω. Ανεξαρτήτως φύλου και μεγέθους. Κατά καιρούς μάλιστα “κοντράρει” τα κλασσικά πρότυπα της βιομηχανίας με τις εκκεντρικές εμφανίσεις της. Κλασικό παράδειγμα είναι οι αμέτρητες φωτογραφίες της με sneakers στο κόκκινο χαλί καθώς και με αντρικές δημιουργίες του σχεδιαστή Thom Browne.

Τώρα, αφού παρακολουθεί, μαθαίνει και δε συμμορφώνεται, ήρθε η ώρα της να μπει ενεργά στο παιχνίδι της μόδας

Η εναρκτήρια συλλογή της κυκλοφόρησε στις 15 Μαιου με το όνομα Dubgee. Τα ρούχα της συλλογής εστιάζουν στην άνεση και είναι διαθέσιμα μέχρι το μέχρι και σε size 24. Μερικά από τα κομμάτια που θα δούμε είναι tunics και φορέματα με γραμμικά σχέδια. Επίσης θα ξεχωρίσουν τα T-shirts και τα πουλόβερ με έξυπνα slogan όπως ‘’Normal is Just a Cycle on a Washing Machine’’ και ‘’Believe in All Possibilities‘’. Όλα τα ρούχα φέρουν λεπτομέρειες όπως φαρδιές τσέπες και μακρύτερα μήκη στα μανίκια τόσο στα πουκάμισα όσο και στα tops. Όπως καταλαβαίνουμε ολόκληρη η συλλογή μοιάζει σαν να προέρχεται από την ντουλάπα της ίδιας της Goldberg.

Η Whoopi είπε στο Business of Fashion ότι πάντα ήθελε να δημιουργήσει μια συλλογή, για να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν το ίδιο άνετα με εκείνη μέσα στα ρούχα τους

 ‘’Αυτό είναι τόσο σοβαρό για μένα όσο και οτιδήποτε άλλο έχω κάνει στη ζωή μου’’, είπε. ‘’Νομίζω το σύνθημα της εταιρίας μου είναι: Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να φοβάσαι είναι αυτό που βρίσκεται στη ντουλάπα σου‘’. Η ίδια συνεχίζοντας είπε ότι ποτέ δε θέλει να εξηγεί γιατί έχει κάνει κάτι. Γιατί κανείς δεν είναι ειδικός να πει ότι έκανες λάθος. ‘’Αν είμαι χαρούμενη αφήστε με να είμαι. Ίσως να είμαι μπροστά από την εποχή μου. Ίσως τώρα να είναι η κατάλληλη ώρα.’’

Η συλλογή Dubgee θα κυκλοφορήσει στα Amazon, Ashley Stewart, Le Tote και Neiman Marcus. Με τιμές που κυμαίνονται από 90 έως 400$.


featured image: Paper Magazine