Στη λίστα με τα νέα πράγματα που έμαθες σήμερα υπολόγισε και το ότι το 71% των ηγετικών ρόλων στη βιομηχανία των beauty brands κατέχεται από άνδρες. Ναι, διάβασες σωστά. Το 2017, η βάση δεδομένων του LedBetter απέδειξε ότι παρά το ότι οι γυναίκες που είναι η πρώτη πελατειακή βάση στον κλάδο οι άντρες επικρατούν στις ανώτερες θέσεις. Άρα, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να φτάσουμε σε ένα καλό ποσοστό εκπροσώπησης. Παρόλα αυτά, αν και οι άνδρες είναι απολύτως ικανοί να τρέξουν με επιτυχία ένα brand ομορφιάς, βλέπε Revlon και MAC, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα πρέπει να ειπωθεί για τις γυναίκες που δημιουργούν και παράγουν για τις γυναίκες. Παρακάτω θα βρεις επτά από τις πολλές εταιρείες ομορφιάς που ίδρυσαν γυναίκες. Οι επτά από τις πιο πετυχημένες μέχρι σήμερα.

Bobbi Brown

Η Bobbi Brown ξεκίνησε με 10 κραγιόν. Η φιλοσοφία της ήταν επικεντρωμένη στα ‘φυσικά χρώματα’ και σε προϊόντα και αποχρώσεις που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά. Ενώ η ίδια δεν βρίσκεται πια στο τιμόνι του brand πάντα θα είναι εκείνη που έσπασε τους κανόνες του maximal make up τη δεκαετία του 1980.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bobbi Brown Cosmetics (@bobbibrown) στις

Frank Body

H Jess Hatzis κι η Bree Johnson είναι οι γυναίκες πίσω από το διαχρονικό και cult body scrub με το όνομα Frank. Όπως έχουν δηλώσει ξεκίνησαν με 5000 δολάρια, χωρίς  budget για διαφήμιση φτιάχνοντας ένα χειροποίητο scrub στην κουζίνα τους, ενώ σήμερα κερδίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια τον χρόνο.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη frank body (@frank_bod) στις

Votary Skincare

Ένα skincare brand που ιδρύθηκε από την Arabella Preston, μία Βρετανή makeup artist που αγαπάει τα έλαια ως υλικά. Το brand είναι περήφανα vegan αφού κανένα Votary προϊόν δεν περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης. Όλα τα προϊόντα τους κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μικρές παρτίδες από συστατικά υψηλής ποιότητας κι αν και οι τιμές τους το αντανακλούν, μοιάζει να αξίζει τον κόπο.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VOTARY | Plant Oil Skincare (@votarylondon) στις

Elizabeth Arden

Από αυτή τη λίστα δεν μπορεί να μείνει απέξω η Elizabeth Arden που ξεκίνησε πρώτη στη Νέα Υόρκη, το 1912. Πραγματικά πρωτοποριακό, το brand ήταν από τα πρώτα που υποστήριξαν το κίνημα της γυναικείας ενδυνάμωσης μέσω πρωτοβουλιών όπως το March On.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elizabeth Arden (@elizabetharden) στις

Tarte Cosmetics

Το brand ιδρύθηκε από τη νεουορκέζα Maureen Kelly, η οποία αποφάσισε να αλλάξει την επαγγελματική κατεύθυνσή της το 1999 κυκλοφορώντας ένα προϊόν για χρώμα στα μάγουλα. Είκοσι χρόνια μετά κι εκείνη είναι η ιδιοκτήτρια του iconic brand που πλέον πωλείται μέσω των Sephora σε 190 χώρες.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tarte Cosmetics (@tartecosmetics) στις

IT Cosmetics

Μετά από πολλές απορρίψεις για το προϊόν της η Jamie Kern Lima το παρουσίασε με τόλμη στο αμερικάνικο κοινό σε μία ζωντανή μετάδοση. Στο live απέδειξε ότι η φόρμουλά της λειτουργεί καλύπτοντας τέλεια το δέρμα με ροδόχρους ακμή. Τα τηλέφωνα της εκπομπής έσπασαν και ξεπούλησε μέσα σε λεπτά. Η εταιρεία αγοράστηκε από τη L’Oreal για 1.2 δις δολάρια.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IT Cosmetics 🇺🇸 (@itcosmetics) στις

Beauty Bakerie

Μητέρα, πρώην καρκινοπαθής και ιδρύτρια της πολύ πετυχημένης σειράς καλλυντικών, η Cashmere Nicole είναι μία από τις γυναίκες που πέτυχαν στη βιομηχανία της ομορφιάς. Η Cashmere ξεκίνησε την εταιρεία με το όνομα Beauty Bakerie, χωρίς πολλά εφόδια, το 2011. Σήμερα διοικεί την εταιρεία παράγοντας τα POC-friendly (people of color), non-toxic, vegan και ενάντια στα πειράματα σε ζώα, καλλυντικά.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beauty Bakerie (@beautybakeriemakeup) στις

featured photo: www.kolabtree.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 λογαριασμοί του Instagram που προσεγγίζουν την ομορφιά με εναλλακτικό τρόπο