Όποιο makeup look και να κάνεις το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα τέλειο μακιγιάζ ξεκινάει (και πολλές φορές μπορεί και να τελειώνει) με μία αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Με τόσα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά, το να βρεις το ιδανικό foundation για την επιδερμίδα σου και την κάλυψη που αγαπάς είναι πλέον παραπάνω από εφικτό. Aρκεί να ξέρεις πώς να ψάξεις για το σωστό. Διάβασε παρακάτω όλα όσα θέλεις να ξέρεις για να καταλήξεις στην τέλεια βάση για το πρόσωπό σου.

Tinted Moisturizers, δηλαδή κρέμα με χρώμα

Είναι και κάνουν αυτό ακριβώς που λένε, είναι δηλαδή ενυδατικές με λίγο κάλυψη και προσφέρουν έτσι μία μικρή αίσθηση ομοιοχρωμίας. Είναι τα λιγότερο καλυπτικά προϊόντα που μπορείς να επιλέξεις ενώ η βασική τους ιδιότητα είναι ότι παρέχουν τα ενυδατικά οφέλη που χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα σου δώσουν μεγάλη κάλυψη και αν ψάχνεις κάποιο προϊόν που να μπορεί να διορθώνει ατέλειες, σίγουρα θα πρέπει να αναζητήσεις κάποια άλλη επιλογή.

BB Creams ή αλλιώς Beauty Balms

Ανεβαίνοντας σε κάλυψη αλλά και σε ιδιότητες περιποίησης πηγαίνεις στις bb creams που σου χαρίζουν μεγαλύτερη ομοιοχρωμία και κάλυψη. Μαζί με αντηλιακή προστασία τις περισσότερες φορές. Έχουν επίσης αντιοξειδωτικά, καθώς και συστατικά που βοηθούν με τυχόν σπυράκια και ερυθρότητα. Σκέψου τες σαν προϊόντα που θα ήθελαν να γίνουν τα tinted moisturizers όταν μεγαλώσουν!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να αγοράσεις το σωστό foundation
induced.info

Color correctors, κοινώς cc creams

Οι cc creams είναι τα εξελιγμένα αδέρφια των bb creams και γεννήθηκαν από την ανάγκη των προσώπων με έντονες δυσχρωμίες και χρωματική ατονία ή έλλειψη λάμψης. Συνήθως έχουν και αυτές αντηλιακή προστασία και σου χαρίζουν την αίσθηση του ομοιόμορφο αποτελέσματος μαζί με τη λάμψη της υγείας.

Να αντικαταστήσω δηλαδή ενυδατική και foundation με μια bb cream ή cc cream;

Ενώ οι bb και cc creams έχουν πολλές χρήσεις, σε καμία περίπτωση δεν σου χαρίζουν την κάλυψη και το φινίρισμα ενός foundation. Δεν έχουν επίσης το χρωματικό εύρος που υπάρχει συνήθως στα περισσότερα brands με foundation. Επίσης, πότε μην παραλείπεις το skincare σου ανεξάρτητα από τις ιδιότητες του προϊόντος που θα επιλέξεις. Καμία βάση δεν μπορεί να σου προσφέρει την ενυδάτωση, τη θρέψη και την αντιρυτιδική προστασία που χρειάζεται η επιδερμίδα σου.

Εxtra Tip

Μπορείς ωστόσο να βάλεις μια bb cream κάτω από ένα compact powder foundation για να έχεις τα καλύτερα και από τους δυο κόσμους: Και αντηλιακή προστασία και κάλυψη και μεγάλη διάρκεια μέσα στη μέρα.

featured image: Allure