Το να μεταφέρεις μια αληθινή ιστορία στην οθόνη είναι αρκετά απαιτητικό και με πολλές παγίδες. Το να μεταφέρεις μάλιστα αληθινή ιστορία σε στυλ σειράς, ενώ έχει προηγηθεί μια συγκλονιστική ταινία, υπερβαίνει τα επίπεδα του ρεαλιστικού. Ωστόσο οι Carlton Cuse (Lost) και Kerry Ehrin, τα κατάφεραν και με το παραπάνω, μέσω του Bates Motel.

Ο νεαρός Νόρμαν, ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του, μετακομίζει σε μια μικρή πόλη μαζί με την (υπερ) υπερπροστατευτική μητέρα του Nόρμα, για να ανοίξουν ένα μοτέλ, κάνοντας νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Ωστόσο τα πράγματα δεν κυλάνε ήρεμα γι΄αυτούς καθώς οι κάτοικοι τους έχουν στο στόχαστρο και περίεργα πράγματα ξεκινάνε να συμβαίνουν.

 Σας κάλυψα πάλι, καταλαβαίνω.

bates-motel-freddie-highmore

Δεν θα επεκταθώ στις λεπτομέρειες της σειράς και στο γεγονός ότι σε κάθε επεισόδιο γίνεται πα-νι-κός. Αυτό είναι κάτι όχι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί σε μια σειρά. Το δύσκολο κομμάτι έρχεται όταν πρέπει να ξεδιπλώσεις τους χαρακτήρες της σειράς σου, έτσι ώστε να φτάσουν εκεί που κανείς δεν θα περίμενε, μέσα από αρχικά μικρές και ανεπαίσθητες συμπεριφορές έως την κορύφωση τους. Ο Νόρμαν και η Νόρμα έχουν αναπτύξει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση εξάρτησης. Η Νόρμα καταπιέζει συναισθηματικά τον Νόρμαν, υποστηρίζοντας πως όλες οι γυναίκες είναι σατανικές και θέλουν να τον πάρουν μακριά της. Αυτή η σχέση οδηγεί τον Νόρμαν σε περίεργες συμπεριφορές οι οποίες θα αποβούν μοιραίες για όλους και το ερώτημα είναι το εάν η Νόρμα δημιούργησε έναν παρανοϊκό γιο με τις καταπιεστικές της τάσεις ή ο Νόρμαν ήταν πάντα ψυχοπαθής και η μητέρα του έκανε τα πάντα για να τον προστατέψει;

bates-motel-embed

Μην ανησυχείτε έχετε πέντε ολόκληρους κύκλους για να καταλήξετε…