Τα trends στα χρώματα των μαλλιών έρχονται και φεύγουν, ωστόσο η τεχνική του balayage δεν είναι κάτι καινούριο. Υπάρχει εδώ και χρόνια, ενώ φέτος φαίνεται ο κόσμος να την αγάπησε ακόμη περισσότερο. Γιατί; Πολύ απλά γιατί βολεύει στην περίπτωση που θα περάσει καιρός μέχρι την επόμενη επίσκεψη σου στο κομμωτήριο. Καθώς το μαλλί σου μακραίνει, η τεχνική και το χρώμα του balayage φαίνονται ακόμα πιο φυσικά κι έτσι δε χρειάζεται να ανησυχείς για τη ρίζα ή τις άκρες.

Τι είναι ακριβώς το balayage;

Με την τεχνική του balayage, η βαφή περνά από πολλά και μεγάλα κομμάτια των μαλλιών σου αφήνοντας πίσω της ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Τα βαμμένα μέρη των μαλλιών αναμειγνύονται με τον καιρό με το φυσικό σου χρώμα κι έτσι πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι το μαλλί σου “άνοιξε από τον ήλιο”. Με το balayage τα μαλλιά αποκτούν κατευθείαν όγκο εξαιτίας των πολλών διαφορετικών στρώσεων και αποχρώσεων.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει το balayage από τις απλές ανταύγειες;

Αυτό είναι και το σημείο-κλειδί για να κατανοήσεις πλήρως τι είναι. Στις ανταύγειες, το χρώμα απλώνεται από την κορυφή έως τις άκρες και χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα για καλύτερο αποτέλεσμα. Ωστόσο, μετά την επίσκεψη σου στο κομμωτήριο χρειάζεται καιρός μέχρι το αποτέλεσμα να φανεί φυσικό. Ειδικά αν έχεις επιλέξει να κάνεις ανταύγειες με ένα χρώμα πολύ πιο ανοιχτό από το φυσικό σου, είναι πολύ πιθανό τα μαλλιά σου να μοιάζουν για λίγο καιρό ριγέ.

Αντίθετα, στο balayage ο κομμωτής χρησιμοποιεί διάφορα μέρη των μαλλιών και εφαρμόζει το χρώμα με έμφαση από τη μέση και κάτω. Έτσι, το αποτέλεσμα αργότερα φαίνεται πολύ πιο φυσικό από τις ανταύγειες.

Άρα, ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε balayage και ombré;

Αυτή είναι μία εύλογη ερώτηση που μπορεί να έχει κανείς. Όπως πολύ καλά θυμάσαι, πριν μερικά χρόνια το ombré ήταν εκείνο που κυριαρχούσε σε κάθε επίσκεψη στο κομμωτήριο. Το ombré, όμως, δεν είχε τίποτα να κάνει με την φυσικότητα στο αποτέλεσμα. Αντίθετα, σκόπευε στις μεγάλες αντιθέσεις, καθώς ένα σκούρο μαλλί μπορεί να κατέληγε σε εντελώς ξανθές άκρες. Σήμερα, το balayage ευνοεί αυτό το “ξάνοιγμα” των άκρων, αλλά με τον πιο φυσικό τρόπο.

 Φαίνεται ωραίο σε κάθε τύπο μαλλιών;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ. Λόγω της εύκολης εφαρμογής της βαφής είναι πολύ εύκολο το balayage να προσαρμοστεί σε κάθε τύπο μαλλιών. Είτε έχεις σπαστά, σγουρά ή εντελώς ίσια μαλλιά, το balayage θα φαίνεται εξίσου καλό, ειδικά όσο περνά ο καιρός.

Πόσο καιρό θα κρατήσει;

Όπως είπαμε, η αγάπη που τρέφουν όλοι γι’αυτή την τεχνική βαφής βασίζεται κυρίως στο ότι δεν χρειάζεται συχνή ανανέωση. Αν λοιπόν σε νοιάζει μόνο το φυσικό της αποτέλεσμα μπορείς να αφήσεις ένα περιθώριο 4-5 μηνών ανάμεσα στις επισκέψεις σου στο κομμωτήριο.

featured image: @hairbynicolereyns