Θα ήθελα πολύ να σε βάλω σε ένα challenge, αλλά ξέρω ήδη ότι θα κερδίσω οπότε χαμένος χρόνος. Το challenge θα είχε ως εξής: για μια ολόκληρη μέρα να μην “πέσεις” πάνω σε ποστ με το πρόσωπο του Baby Yoda. Αυτό αναγκαστικά προϋποθέτει αποχή από τα social media για 24 ώρες, οπότε έχω ήδη κερδίσει.

Τον τελευταίο καιρό το πιο ευχάριστο πράγμα που συνέβη στο διαδίκτυο είναι το Baby Yoda. Κι αυτό δεν δέχεται αμφισβήτηση. Α, και το πιο χαριτωμένο επίσης. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά κατέληξε να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε όσα memes κυκλοφόρησαν έκτοτε. Και κάπως έτσι όλοι ξεχάσαμε από που προέρχεται και απλά μείναμε να το χαζεύουμε.

Ποια είναι η ιστορία του Baby Yoda;

Ακόμα είναι σχεδόν άγνωστη. Τα βασικά που πρέπει να ξέρεις -πέρα από το ότι έχει κατακτήσει τον ιντερνετικό κόσμο- είναι ότι αποτελεί μέρος του καστ στη νέα σειρά The Mandalorian. Η σειρά αυτή είναι τοποθετημένη στο σύμπαν του Star Wars κι έκανε πρεμιέρα τον προηγούμενο μήνα στη νέα πλατφόρμα Disney+. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες ως προς το τι ρόλο παίζει το Baby Yoda. Είτε είναι απόγονος του Yoda, παιδί κάποιου άλλου από το ίδιο είδος ή κάποιος κλώνος του Jedi Master. Το απίστευτο είναι πως ενώ μοιάζει με ένα πολύ χαριτωμένο μωρό Yoda, υπολογίζεται ότι είναι περίπου ήδη 50 χρονών. Και κάπου εδώ φυσικά να ευχαριστήσουμε τον Jon Favreau -δημιουργό του Mandalorian- που είχε αυτή την καταπληκτική ιδέα. Μετά το Lion King, δεν φαίνεται να το βάζει κάτω.

Ο Baby Yoda κατακτά το Ίντερνετ

Ό,τι ακολουθεί ήταν σχεδόν αναμενόμενο. Οι φανς αρχίζουν αμέσως να απαιτούν το αντίστοιχο merchandise με προϊόντα Baby Yoda. Κυκλοφόρησε μέχρι και αυτοκόλλητο “If Baby Yoda dies, we riot”. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Πέρα από την αγοραστική μανία που κατέκλυσε τους πάντες, όμως, ήρθε και μια μεγάλη δημιουργικότητα. Έτσι, άρχισαν αμέσως να κυκλοφορούν τα πρώτα memes με το πρόσωπο του Baby Yoda. Ειλικρινά, ακόμα κι αν προσπαθήσεις, δεν θα βρεις ένα αποτυχημένο meme σε όλα εκείνα που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Φαίνεται πως η Disney+ έκανε την τύχη της με τον καινούριο αυτό χαρακτήρα. Καταλήξαμε μάλιστα να μη μιλάμε για το spin-off του Mandalorian, αλλά για ένα spin-off του Baby Yoda αποκλειστικά. Με τόσα κέρδη από το merch, εκεί στην Disney+ θα αρχίσουν να το σκέφτονται σοβαρά πλέον.

Featured Image: bustle.com