Όλες έχουμε έναν πρώην, ένα απωθημένο, ή έστω ένα φλερτ, ο οποίος εμφανίζεται πάντα εκεί που δεν το περιμένεις. Την στιγμή δηλαδή που αρχίζεις και ξεχνάς την ύπαρξή του. Τόσο συχνά που πλέον θα έπρεπε να το περιμένουμε όλες μας. Ε, την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκε στην ζωή μου πάλι “αυτός”.

tumblr_mvx6b2D1rm1qeyov3o1_500

“Αυτός” ο πρώην είναι εκείνος που σε χώρισε, εκείνος που τσακωνόσασταν κάθε πέντε λεπτά και εκείνος που σε έκανε να αναρωτιέσαι τι κάνεις μαζί του. Μπορεί να είναι βέβαια και ο ανεκπλήρωτος έρωτας σου. Εκείνος που δεν δεσμεύτικε ποτέ αλλά σου έδινε όσες ελπίδες χρειαζόσουν ώστε να μην σταματήσετε να βρίσκεστε. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, τον ήθελες σαν τρελή. Άκουγες το όνομα του (όσο απαίσιο και να ήταν) και φανταζόσουν καρδούλες παντού. Μέχρι που έφτασες σε σημείο να μην αντέχεις άλλο, ό,τι ήταν αυτό που γινόταν.

Εκεί λοιπόν, που νιώθεις πως προχωράς και είσαι στον ίσιο δρόμο, σου στέλνει μήνυμα ο έρωτας (για να μην πω πρώην έρωτας). Και όπως και να το κάνουμε ήταν το τελευταίο όνομα που σκεφτόσουν ότι θα δεις στην οθόνη του κινητού σου. Σε πιάνει ένας κόμπος, μια ενόχληση. Τωρά, τι; Αρχίζεις και αμφισβητείς αν έχεις προχωρήσει (και ας έχει περάσει ένα δύμηνο από την τελευταία σας επαφή). Μήπως το αγόρι που γνώρισες πριν καμιά εβδομάδα δεν είναι του γούστου σου; Μήπως θέλει να ξαναείστε μαζί; Μήπως να αλλάξεις δουλειά; Το τελευταίο ερώτημα δίχνει πόσο χαζά σκεφτόμαστε κάθε φορά που μας στέλνει “αυτός” μήνυμα. Ας σοβαρευτούμε λίγο.

Αγαπημένη μου, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν “αυτός” σου στέλνει μήνυμα (τις περισσότερες φορές αργά το βράδυ) και σου ζητάει (1) να βρεθείτε, ή (2) να σε ακούσει, ή (3) κάτι γλυκούλικο του τύπου “μου έλειψες ελπίζω όλα να είναι καλά και να είσαι χαρούμενη”. Που ακόμα και να είσαι χαρούμενη, και να ζεις τον έρωτα στην Αντίπαρο, μακριά απο μέρη που πηγαίνατε μαζί, με το που δεις το όνομα του στο κινητό σου, σου κόβονται τα πόδια και χαλάς το βράδυ σου αυτόματα.

Αρχικά, συμβουλή μέσα από την καρδιά μου είναι να μην απαντήσεις ποτέ. Καλά, βασικά αν καίγεσαι απάντα μετά από ένα 24ωρο. Αλλά το ιδανικό είναι το  π-ο-τ-ε. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου κάνει ένας γκόμενος ένα βράδυ, σε ανυποψίαστη χρονική στιγμή. Σύγνωμη κορίτσι μου, αλλά όσο και να τον θες ακόμα, δεν θα βγάλει πουθενά όλο αυτό και το μόνο που θα κάνεις θα είναι να ξαναπεράσεις τα ίδια με πριν. Όχι, δεν το θέλουμε αυτό.

Δυστυχώς, αυτός θα υπάρχει πάντα στην ζωή όλων μας. Πολλές φορές θα κοιμάσαι ή θα ξυπνάς με την σκέψη του, όμως αν θες πραγματικά να προχωρίσεις και να ζήσεις ένα διαφορετικό ρομάντσο, να τσιτσινίσεις στα μπάρ ή να μείνεις και λίγο μόνη, πρέπει να πάρεις δραστικά μέτρα και η μόνη λύση είναι να τον αγνοήσεις. Και προς Θεού ακόμα και αν λυγίσεις (γιατί ξέρω τι μαρτύριο περνάς), να μην το παρακάνεις. Ώρα να αρχίσεις να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να σταματήσεις να κουρελιάζεσαι για “αυτόν”.