Το καλοκαίρι οι περισσότεροι (θέλω να πιστεύω) ταξίδεψαν για τις διακοπές τους, με προορισμό  κάποιο ελληνικό νησί και χρησιμοποίησαν ως μέσο μεταφοράς το πλοίο ή το κρουαζερόπλοιο. Το πλοίο είναι σαν μία μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας, καθώς μπορείς να δεις διαφορετικούς τύπους ανθρώπους. Ως νησιώτισσα έχω πλέον πείρα στα θέμα πλοίο, και παρουσιάζω παρακάτω τους ανθρώπους που έχω δει και γνωρίσει εκεί.

  1. Αυτοί που μόλις τελείωσαν το σχολείο. Μετά από μία πιεστική χρονιά Πανελληνίων, βλέπεις τα 18χρονα, γεμάτα ενθουσιασμό για τις πρώτες τους διακοπές. Είναι έτοιμα για πάρτυ και το βασικό χαρακτηριστικό τους που ξεχωρίζεις από μακριά είναι οι κινήσεις τους και τα γέλια τους, καθώς είναι έντονα. Συνήθως επιλέγουν κοσμοπολίτικα νησιά όπως Σκιάθος και Πάρος.
  2. Το ερωτευμένο ζευγάρι. Είναι μες στα μέλια, κρατιούνται χεράκι-χεράκι, και χαμογελούν συνεχώς. Θέλουν να συνεχίσουν τον έρωτα τους και σε κάποιο νησί, και επιλέγουν κατά κοινή ομολογία πιο ήσυχα νησιά, όπως Μήλος.
  3. Η οικογένεια. Η αθάνατη ελληνική οικογένεια οταν αποφασίζει να κάνει τις διακοπές, θα το κάνει όπως εκείνη μοναδικά ξέρει. Στο κατάστρωμα θα τους εντοπίσεις με κάθε λογής φαγητού, σνακ και ποτού για τα παιδιά, τα οποία θα φωνάζουν ή θα γκρινιάζουν με τα αδέλφια τους. Εύχεσαι απλά να πάνε στην καμπίνα τους αργότερα.
  4. Οι εναλλακτικοί. Είναι οι τύποι που προτιμούν να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ σε κάποιο νησί όπως Σαμοθράκη ή Ικαρία, και κυκλοφορούν με backpack στο ταξίδι. Το καλό είναι πως οι περισσότεροι είναι ήσυχα τυπάκια, που αποτελούνται από 5-6 άτομα.
  5. Η αντροπαρέα. Φωνάζουν, βλέπουν ποδόσφαιρο, θα σε σκανάρουν από πάνω μέχρι κάτω. Ετοιμάζονται να οργώσουν τα beach bar του νησιού και ανυπομονούν να φτάσουν στον προορισμό τους.
  6. Οι μοναχικοί. Είναι οι τύποι ανθρώπων που επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνοι τους από ιδεολογία. Βέβαια θα σου πιάσουν την συζήτηση μέχρι να πείς κύμινο και θα μάθεις μεγάλο μέρος για τη ζωή τους, μέχρι να φτάσεις στο λιμάνι.
  7. Οι ηλικιωμένοι. Είναι οι άνθρωποί ηλικίας από 65+, οι οποίοι θα κάθονται ήσυχοι στο κατάστρωμα, θα παίζουν κάποιο παιχνίδι με την τράπουλα, και όταν πεινάσουν θα βγάλουν εξίσου ήρεμα τα τάπερ τους.
  8. Τέλος, οι τουρίστες από άλλες χώρες. Είναι συνήθως μαυρισμένοι ή κοκκινισμένοι, κρατάνε τον χάρτη του νησιού και ενα travel guide για να πάνε στα must σημεία. Έχουν μία χαρά στο βλέμμα τους αλλά και αγωνία αν έχουν μπεί όντως στο σωστό πλοίο, και τα έχουν κάνει όλα όπως πρέπει.