Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ενός καλά διακοσμημένου σπιτιού και ενός άψογα διακοσμημένου σπιτιού και αυτό είναι η συνοχή. Οι καλοί διακοσμητές δεν βλέπουν κάθε δωμάτιο σαν αυτόνομο χώρο, αλλά σαν κομμάτι που συμβάλλει σε όλο το στυλ του σπιτιού. Οι Elizabeth McNellis και Alex Litman, interior designers της Flatiron27 έκαναν αυτό ακριβώς στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το κτίριο στο οποίο βρίσκεται το σπίτι χρονολογείται από το 1928, έχει άψογα αναμεμειγμένες Ιταλικές, Αγγλικές και μοντέρνες επιρροές και ανήκει σε μια νέα οικογένεια με 4 παιδιά.

Ένα στοιχείο που τραβάει την προσοχή σε αυτό το σπίτι είναι η βιβλιοθήκη. Πηγαίνοντας από το καθιστικό στην κουζίνα, υπάρχει μια custom made βιβλιοθήκη η οποία έχει τοποθετηθεί αριστοτεχνικά από άποψη αρχιτεκτονικής στον χώρο αλλά ταυτόχρονα έχει διακοσμηθεί με τρόπο σχεδόν επιστημονικό! Ράφια με ποικίλα διακοσμητικά, κάθε ένα με τη δική του φιλοσοφία και ιστορία, διαφορετικά χρώματα, φυτά και ενδιαφέροντα βιβλία συνθέτουν ένα σκηνικό που απλά θες να αντιγράψεις.

Και εδώ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορείς να εντάξεις τα παλιά σου έπιπλα σε ένα καινούργιο χώρο χωρίς αυτά να μοιάζουν άτοπα. Η ξύλινη τραπεζαρία σε στυλ country που προϋπήρχε συνδυάστηκε άψογα με μοντέρνες καρέκλες σε μαύρο χρώμα και ένα επίσης ιδιαίτερο φωτιστικό. Το ίδιο συνέβη και με την μπαμπού καρέκλα του γραφείου. Στο δωμάτιο των αγοριών, οι ιδιοκτήτες είχαν μπλε κουκέτες οι οποίες αναδείχθηκαν με την επιλογή κατάλληλων χρωμάτων και υφασμάτων.

Το σπίτι μοιάζει ανεπιτήδευτο, σαν να μην έχει γίνει πολύ προσπάθεια. Αλλά στην πραγματικότητα αναμείχθηκαν πολλά σχέδια, υφάσματα αλλά και αντικείμενα τέχνης προκειμένου το σπίτι να αποκτήσει χαρακτήρα μοντέρνο, αλλά και κλασσικό. Η ανάμειξη σύγχρονων και vintage επίπλων κάνει έναν χώρο να μοιάζει διαχρονικός και μαζί με τα αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο, αντικατοπτρίζουν την αισθητική των ιδιοκτητών.

Το μικρό αυτό δωμάτιο με την επιλογή του κατάλληλου πίνακα, αλλά και κουρτίνας και τα δυο με φλοράλ μοτίβο, κέρδισε μέγεθος. Το ίδιο συνέβη και στο μπάνιο, με τη χρήση της κατάλληλης ταπετσαρίας η οποία ταίριαξε τέλεια με τον μαύρο καθρέπτη.

Η διακόσμηση στον χώρο αυτό έγινε με γνώμονα το χαλί. Οι παστέλ αποχρώσεις του ροζ και του μπλε υπέδειξαν τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν στο χώρο, αλλά ταυτόχρονα και το ποια επιπλέον θα μπορούσαν να ενταχτούν αρμονικά, όπως οι γκρι πολυθρόνες.


featured image: VidMid photos: raquellangworthy.com