Σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση βιταμινών στη skin care ρουτίνα μας, η βιταμίνη Α (ρετινόλη) και η βιταμίνη C έχουν κλέψει το spotlight. Δεν αμφισβητεί κανείς πως πρόκειται για συστατικά που βοηθούν στο χτίσιμο μιας λαμπερής και καθαρής επιδερμίδας. Ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε για τη βιταμίνη E, αν ο στόχος είναι το δέρμα των ονείρων μας.

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, η βιταμίνη E είναι ένα συστατικό που περιέχεται στα περισσότερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Αν διαβάσεις αυτή τη στιγμή τα συστατικά της ενυδατικής κρέμας σου, το πιο πιθανό είναι πως θα τη δεις να αναγράφεται.

Μήπως να μάθεις περισσότερα γα τα οφέλη της και το πώς λειτουργεί για το δέρμα σου;

Η βιταμίνη Ε είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει έξι αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση των κινδύνων της UV ακτινοβολίας. Στην πραγματικότητα, τη βρίσκεις στις περισσότερες ενυδατικές κρέμες, και σε άλλα skin care προϊόντα. Υπάρχουν έξι διαφορετικές μορφές της βιταμίνης Ε. Όμως, το πιο πιθανό είναι πως στις κρέμες σου περιλαμβάνεται οξικός τοκοφερυλεστέρας, ένας συνδυασμός οξικού οξέως και βιταμίνης Ε. Αυτός ο συνδυασμός χρησιμοποιείται συνήθως για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Προφανώς τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες υπάρχουν στο δέρμα λόγω της περιβαλλοντικής μόλυνσης και της έκθεσης στον ήλιο. Μέσω των ενυδατικών και δυναμωτικών ιδιοτήτων της, η βιταμίνη Ε μπορεί να κάνει θαύματα σε ό,τι έχει να κάνει με την προστασία της επιδερμίδας από τη φθορά που δημιουργείται με τα χρόνια. Φυσικά, η προστασία που προσφέρει δεν είναι από μόνη της αρκετή για να σε προστατεύσει από τις ακτίνες του ήλιου. Οπότε δεν αποτελεί καλή δικαιολογία για να παραλείπεις την αντηλιακή κρέμα σου.

Αυτή η βιταμίνη είναι το μυστικό για το δέρμα των ονείρων σου
Wit & Delight

Επιπλέον, η βιταμίνη Ε βοηθά το δέρμα σου να προστατευτεί από το οξειδωτικό στρες που βλάπτει το δέρμα σου. Παράλληλα του εγχέει λιπίδια που το κρατούν ενυδατωμένο και μακριά από την ξηρότητα.

Είναι η βιταμίνη Ε απαραίτητη για εσένα;

Η βιταμίνη Ε είναι η ιδανική skin care προσθήκη για όποιον αρχίζει να εντοπίζει στο δέρμα του σημάδια γήρανσης, καθώς προστατεύει από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών και διατηρεί την επιδερμίδα υγιή. Την ίδια στιγμή, προστατεύει το λιπιδικό φράγμα τι οποίο μειώνεται με την πάροδο των χρόνων, ειδικά για όσους έχουν ξηρό δέρμα.

Είναι SOS να αναφέρουμε πως άτομα με δέρμα λιπαρό ή με τάση για ακμή, καλό θα είναι να χρησιμοποιούν τη βιταμίνη Ε με μέτρο, καθώς αυξάνει τη λιπαρότητα. Μια συζήτηση με έναν δερματολόγο θα λύσει κάθε απορία.

featured image: Email Tuna