Τα αθλητικά σουτιέν, κοινώς τα sport bras, είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις. Ξεχωρίζουν τόσο για την αισθητική τους, όσο για την άνεση και την καλή στήριξη που προσφέρουν.

Είτε ανήκεις στις γυναίκες με μεγάλο στήθος, είτε όχι, μπορείς να επιλέξεις με κλειστά μάτια ένα αθλητικό σουτιέν. Ειδικά οι γυναίκες που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία γνωρίζουν πολύ καλά τη “μάστιγα” των σουτιέν και τις περισσότερες φορές δεν νιώθουν άνετα φορώντας τα, με αποτέλεσμα να τα φορούν επειδή “πρέπει”. Αντίθετα, πολλές γυναίκες που φοράνε μικρό νούμερο σουτιέν κάνουν διαρκώς δεύτερες σκέψεις σχετικά με το αν θέλουν να φορέσουν σουτιέν, αλλά σίγουρα δεν το επιλέγουν ευχάριστα.

Όσο να ναι, το σουτιέν προσφέρει μία extra πίεση στο σώμα, που προκαλεί δυσφορία και εφίδρωση, κυρίως τους πολύ ζεστούς μήνες του χρόνου. Υπάρχουν επίσης, πολλές δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν θέλουμε να φοράμε σουτιέν ή ακόμη και δεν ενδείκνυται. Όπως για παράδειγμα, η έντονη γυμναστική άσκηση.

Το σουτιέν προορίζεται για να προστατεύει το στήθος και να το συγκρατεί. Για αυτό το λόγο, κατά τη διάρκεια της άσκησης σου ( και όχι μόνο) επίλεξε να φορέσεις ένα εξειδικευμένο αθλητικό σουτιέν και όχι να ασκηθείς χωρίς σουτιέν. Άλλωστε, σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία γνωστοποίησε πως η άσκηση χωρίς σουτιέν μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες βλάβες.

Από την άλλη μία στις πέντε γυναίκες στην Βρετανία ντρέπονται να ασκηθούν χωρίς σουτιέν ενώ με το κλασικό σουτιέν με μπανέλα νιώθουν άβολα και καταπιεστικά, κατά τη διάρκεια αυτής της απελευθερωτικής για το σώμα δραστηριότητας.

Η λύση βρίσκεται στα αθλητικά σουτιέν. Παγκοσμίως εμβέλειας αλλά και εγχώριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μόδας και εξειδικεύονται στην αθλητική ένδυση δημιούργησαν τα sport bras, τα πιο άνετα αθλητικά σουτιέν.

Τα sport bras είναι ένα καινοτόμο προϊόν, το οποίο σχεδιάστηκε πάνω στις ανάγκες κάθε δραστήριας γυναίκας. Το ακόμη καλύτερο που έχει προκύψει είναι ότι έχει γίνει ο μεγάλος μας σύμμαχος όχι μόνο κατά τη διάρκεια των αθλητικών μας δραστηριοτήτων αλλά και μέσα στη μέρα και στον ύπνο.

Πάρε μία μικρή γεύση από τα πιο υποστηρικτικά και άνετα sport bras.

SKIMS

 
View this post on Instagram
 

A post shared by SKIMS (@skims)

Stella McCartney 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)

Nike 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Nike Women (@nikewomen)

Oysho

 
View this post on Instagram
 

A post shared by OYSHO (@oysho)

Reebok

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Reebok (@reebok)

H&M 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by H&M (@hm)

PCP Clothing

 
View this post on Instagram
 

A post shared by PCP Clothing (@pcpclothing)