Η στιγμη που πας παραλια Au Naturel Savoir Ville

Δεν είμαι από τις κοπέλες που μπορούν εύκολα να βγάλουν το πάνω μέρος του μπικίνι τους, ακόμη και αν η παραλία είναι ερημική. Ακόμη και αν η παραλία είναι γεμάτη με κοπέλες που δε φορούν τα μαγιό τους. Πέρσι κατάφερα να το κάνω μια φορά και αυτό επειδή ήθελα να μαυρίσω. Και η αλήθεια είναι πως νιώθεις μια χ,ψ μεγαλύτερη ελευθερία. Όπως το να μην φοράς σουτιέν μέσα από τις χαλαρές σου μπλούζες. Όπως το να ψάχνεις εξώπλατα ρούχα για να το κάνεις και λίγο πιο επίτηδες. Δεν θα το έκανες ποτέ, μα μετά την πρώτη φορά θέλεις να τυχαίνει συνέχεια.

Μετά από αυτή την μικρή εξομολόγηση, θέλω να σε πάρω από το χέρι και να σου πω πως δεν είσαι η μόνη. Είμαστε πολλές. Μερικές το κάνουν για την ελευθερία του να κάνεις ότι θέλεις, όπου θέλεις. Άλλες επειδή θέλουν να μαυρίσουν. Όποιος και αν είναι ο λόγος, έχει και αυτό τους κανόνες του. Οι παρακάτω είναι οι κανόνες της ευκολίας του να κάνεις μπάνιο au naturel (ή αλλιώς topless).

Μην κοιτάς τους γύρω

Πράγμα που είναι πολύ εύκολο να λες μα πολύ δύσκολο να κάνεις. Συνήθως, κάθε φορά που επισκέπτεσαι μια παραλία που τα μπικίνι είναι στην ευχέρεια του καθενός, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να σκανάρεις τον χώρο. Μην γίνεσαι αυτή. Πρέπει να φερθείς φυσιολογικά, να προχωράς σα να είναι όλα στη θέση τους και ο Γιώργος να σου έχει στείλει το μήνυμα που περιμένεις 7 μήνες τώρα. Τι εννοείς ο Γιώργος που κολλάει; Αν νιώσεις υπερβολικά άβολα, γύρισε από την άλλη και διάβασε ένα βιβλίο.

Φρόντισε να ξέρεις τα τοπικά έντομα/ζώα

Φαντάσου να βουτήξεις και να έρθει καταπάνω σου ένα κοπάδι τσούχτρες. Δεν θα το ήθελες. Ειδικά αν δε φοράς το μισό από το μπικίνι σου. Ναι, το πάνω. Άσε το ελεύθερο πνεύμα σου θα δεχτεί πολύ εύκολα να πας στον πιο κοντινό γιατρό.

Φέρε μια δεύτερη πετσέτα

Το να είσαι au naturel σε μια παραλία σημαίνει πως ήδη έχεις ξεπεράσει ένα προσωπικό σου όριο. Και μπράβο σου, είμαι περήφανη για εσένα. Ακόμη και το πιο καλλίγραμμο σώμα θα μπορούσε να νιώθει περίεργα και εκτεθειμένο. Γι’ αυτό φρόντισε να έχεις και μια δεύτερη πετσέτα μαζί σου. Είναι πολύ αμήχανο να ψάχνεις μπλουζάκι.

Άσε κάτω το Snapchat

Δεχόμαστε το ότι το Snapchat είναι το αγαπημένο σου app. Όπως δεχόμαστε και το ότι θέλεις να ρεζιλευτείς στις κολλητές σου (με την καλή έννοια) που δεν είναι μαζί σου. Παρ’ όλα αυτά, άστο κάτω. Δεν έβγαλες το μαγιό σου για τη φωτογραφία. Για τη φωτογραφία θα έπρεπε να το βάζεις.

Και φυσικά, βάλε αντηλιακό

Υπάρχουν σημεία στο σώμα σου που δεν έχουν έρθει ποτέ αντιμέτωπα με τον ήλιο. Αυτά τα σημεία θα έπρεπε να τα προσέχεις λίγο περισσότερο και να τους βάζεις πολύ περισσότερο αντηλιακό. ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΑΣΠΡΟ, Ε. Το Skin Cancer Foundation προτείνει να βάζεις αντηλιακό κάθε δύο ώρες για την ακρίβεια. Κάθε φορά αφού βγεις από το νερό και αφού φτάσεις στην παραλία. 

Και αφού καταλήξουμε πως αυτοί οι κανόνες δεν είναι για όλους (όπως και το topless), ας παραδεχτούμε ότι ο μόνος που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις περίεργα γι’ αυτό είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.