Περπατήσαμε μέχρι την οδό Καραϊσκάκη, εκεί, στο νούμερο 28· βρήκαμε τη Λήδα Τσενέ, που μας μίλησε για τη βιβλιοθήκη με τα comics. Ναι-ναι, πολύ καλά διαβάσατε! Εδώ και ένα χρόνο στο νεοκλασικό κτίριο του Impact Hub Athens, στεγάζεται στο κελάρι μια μικρή πέτρινη δανειστική βιβλιοθήκη.

aa

H Athens Comics Library, έρχεται δυναμικά να σταθεί στο προσκήνιο με 2.500  τίτλους comics επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο μιας θεματικής βιβλιοθήκης όπως μας λέει η Λήδα Τσενέ, δείχνοντας πως οι βιβλιοθήκες είναι ένας χώρος ανακάλυψης και ξεκούρασης όπου μπορείς να περάσεις πολλές ώρες.

Στον χώρο της βιβλιοθήκης, μπορείς να διαβάσεις ελληνικά comics, αμερικανικά graphic novels, ευρωπαϊκά BD και manga, που έρχονται σχεδόν από όλο τον κόσμο και να δανειστείς μέχρι και 5 βιβλία ανά δύο βδομάδες. Και αν αυτό νομίζεις πως είναι λίγο, στη βιβλιοθήκη γίνονται εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια. Καθημερινά λαμβάνουν χώρα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια, από επισκέψεις σχολείων, και σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, εργαστήρια σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Αναμένοντας και άλλα προγράμματα.

aaaa

Για να μπορέσεις να δεις και εσύ από κοντά την Athens Comics Library και να διαβάσεις όσα comics μπορείς, αρκεί ένα day pass στην τιμή των 2 ευρώ. Αν πάλι θέλεις να δανειστείς και να συνεχίσεις την μαγεία αυτή και στο σπίτι σου, τότε μπορείς να γίνει συνδρομητής για 6 μήνες με 50 ευρώ ή για έναν ολόκληρο χρόνο με 80 ευρώ. Για ΑμεΑ, ανέργους και άτομα άνω των 65 υπάρχει η έκπτωση του 15%.

aaaaa     Οι πόρτες της βιβλιοθήκης ανοίγουν κάθε Τρίτη με Παρασκευή: 16:00 – 20:00 και Σάββατο 11:00 – 16:00. Και αν θες να είσαι ήδη προετοιμασμένος, μπορείς να βρεις όλα τα comics στον ηλεκτρονικό κατάλογο:

http://athenscomicslibrary.gr/comicscatalog

Μάρκου Γιώτα

Η Γιώτα είναι απόφοιτος Βιβλιοθηκονομίας. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικούς ιστότοπους. Πιστεύει πως οι ιστορίες είναι αλληλένδετες με μελωδίες, που πολλές φορές είναι και η πηγή έμπνευσής της.

Φωτογραφίες: Τσέλος Κλαύδιος