Τα ασημένια κοσμήματα όσο όμορφα και να είναι δεν είναι πάντα εύκολο να τα διατηρήσεις καθαρά και λαμπερά.

Αυτό συμβαίνει γιατί το ασήμι έχει την τάση να αντιδρά με την υγρασία, με τα έλαια του σώματος αλλά και με άλλους παράγοντες, με αποτέλεσμα να θαμπώνουν πολύ εύκολα.

Ενώ όμως ο αποχρωματισμός του ασημιού και η απώλεια λάμψης θα συμβούν κάποια στιγμή στα κοσμήματά σου, υπάρχουν μερικά μικρά tip τα οποία να τα εφαρμόσεις θα κάνεις τα ασημένια κοσμήματα ολοκαίνουργια και λαμπερά ξανά.

  1. Σαπούνι για τα πιάτα και ζεστό νερό

Ο πιο εύκολος και απλός τρόπος για να καθαρίσεις τα ασημένια σου κοσμήματα είναι με σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό. Γέμισε ένα μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι και βύθισε μέσα για λίγα λεπτά τα ασημένια σου κοσμήματα. Έπειτα τρίψε απαλά με μία μαλακή οδοντόβουρτσα και ξέβγαλε με χλιαρό νερό νερό.

  1. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα τελικά δουλεύει καλά με τα πάντα. Ακόμα και με τα κοσμήματά σου. Ανακάτεψε τη μαγειρική σόδα με νερό και μέχρι να έχεις μια κρεμώδη σύσταση. Εφάρμοσε στα ασημένια σου κοσμήματα με μια μαλακή, παλιά οδοντόβουρτσα και βούρτσισε απαλά. Άφησε τη μαγειρική σόδα να καθίσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

  1. Οδοντόκρεμα

Χρησιμοποιώντας και πάλι μια παλιά, μαλακή οδοντόβουρτσα, βούρτσισε απαλά με οδοντόκρεμα τα κοσμήματά σου και άφησε την να δράσει για 10 λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και στέγνωσε!

  1. Αλουμινόχαρτο και αλατόνερο

Μια DIY λύση για την καθαριότητα των ασημένιων κοσμημάτων που πολλοί ορκίζονται περιλαμβάνει μερικά συστατικά που πιθανότατα βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σου. Αρχικά, στρώσε στον πάτο ενός πιάτου με αλουμινόχαρτο. Γέμισε το με βραστό νερό και στη συνέχεια ρίξε δύο κουταλιές της σούπας επιτραπέζιο αλάτι και δύο κουταλιές μαγειρική σόδα.

Τοποθέτησε τα ασημένια κοσμήματά στο νερό, διασφαλίζοντας ότι βρίσκονται στον πάτο κι ακουμπούν το αλουμινόχαρτο (ωστόσο, φρόντισε τα κοσμήματα να μην αγγίζουν το ένα το άλλο). Μετά από δύο έως τρία λεπτά, αναποδογύρισε τα κοσμήματα έτσι ώστε οι διαφορετικές πλευρές να ακουμπήσουν το αλουμινόχαρτο. Άσε τα ακόμα δύο έως τρία λεπτά και αφαίρεσε τα κοσμήματά. Στέγνωσε τα απαλά με ένα καθαρό πανί.