Η Ashley Graham ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων plus size μοντέλων, των γυναικών εκείνων δηλαδή που «παλεύουν» προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στα αδύνατα και αποστεωμένα πρότυπα που κυριαρχούν στο χώρο της ομορφιάς.

Η Graham, η οποία παρεμπιπτόντως έχει ποζάρει ακόμα και στο γνωστό περιοδικό Sport’s Illustrated, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα με καμπύλες, για τις οποίες δηλώνει ιδιαίτερα περήφανη και δε διστάζει μάλιστα να παίρνει θέση, όποτε της δίνεται η ευκαιρία, ενάντια στο body shamming που υφίστανται οι «διαφορετικοί» του «φυσιολογικού» σωματότυποι.

Η πανέμορφη Ashley ανέβασε πριν λίγες ημέρες μια φωτογραφία της με μαγιό στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, από μια παραλία των Φιλιππίνων, όπου διαγράφονται ξεκάθαρα η κυτταρίτιδα αλλά και τα σημάδια εκείνα που κάθε φυσιολογική γυναίκα έχει στο σώμα της. Συμπλήρωσε ωστόσο, κάτω από την εικόνα, πως αυτό είναι το αποτέλεσμα, όχι μιας παρατημένης γυναίκας, αλλά μιας γυναίκας που γυμνάζεται τακτικά και παράλληλα προσέχει τη διατροφή της.

Με την κίνηση της αυτή προσπαθεί να συμβάλει με τον δικό της τρόπο ώστε να μπει ένα «stop» στα στεγανά του κόσμου της ομορφιάς, όπου συνδέει ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως είναι τα κιλά, με τον ορισμό της ομορφιάς. Η ομορφιά είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό, που δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, πόσο μάλλον να βασανίζει την κάθε μια από εμάς για να γίνουμε κάτι που, πέρα του ότι δεν είναι αληθινό, δεν είναι ο εαυτός μας.

Μόνο και μόνο για την προσπάθεια αυτή της Graham οφείλουμε να πούμε: «go girl! Keep killing it!»