Ο γνωστός σχεδιαστής Ashish Gupta μας έχει συνηθίσει σε πούλιες έντονα χρώματα και patterns στις περισσότερες κολεξιόν του, ωστόσο αυτή την φορά η έντονη αισθητική του πήρε εντελώς διαφορετική τροπή.

Στην φετινή κολεξιόν που παρουσιάστηκε στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, τα μοντέλα του Ashish φορώντας outfit με καθαρά κλασσικές αμερικάνικες επιρροές, όπως sport jerseys και letterman jackets στολισμένα με πολιτικούς εμπαιγμούς σε μορφή σλόγκαν, οι οποίοι στόχευαν κατά κύριο λόγο τον νέο πρόεδρο της Αμερικής, Donald Trump.

Με συνθήματα παρμένα από το gay pride όπως ‘Why be blue when you can be gay’, ‘Stay Woke’ ή το χαρακτηριστικό κομμάτι της κολεξιόν το Sport jersey των Yankees επενδυμένο με παγέτες με το σύνθημα ‘Unity in Adversity’ και ‘Unfinished Business’ τα οποία κάλυπταν τα μανίκια με μπλε κόκκινα και λευκά χρώματα ο σχεδιαστής έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο κοινό αγκαλιάζοντας ‘το διαφορετικό’ με μοναδικά θαρραλέο και δημιουργικό τρόπο.

Φεμινιστικά σλόγκαν δεν έλειψαν από την επίδειξη. ‘Nasty Woman’ και ‘Pussy Grabs Back’ είναι μόνο μερικά από αυτά που μας έκαναν εντύπωση. Η σειρά εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο, το δικαίωμα στην αγάπη δίνοντας ένα ηχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα αντλώντας έμπνευση μέσω των σλόγκαν και προβάλλοντας την ανθρώπινη δύναμη μέσω της ομόνοιας και της συλλογικότητας.

ashish-autumnwinter-2017-6

Η επίδειξη έλαβε τέλος με μια υπενθύμιση, πως οφείλουμε να είμαστε ευγενικοί, να αγαπάμε ολόψυχα και να απορρίψουμε την μνησικακία για ένα καλύτερο αύριο. Άλλωστε όπως δηλώνει και ο ίδιος ο σχεδιαστής «You are much lovelier than you think».