Artemis & Apollon: Τα δίδυμα του Ολύμπου έγιναν έμπνευση για ένα brand με unisex ρούχα

«κάθε ρούχο έχει μια ιστορία να πει και έναν φίλο να συναντήσει και να ανακαλύψει»

''Θα μπορούσα να ξεκινήσω λέγοντας πως… 'όταν ήμουν μικρή ονειρευόμουν να γίνω δασκάλα και σχεδιάστρια μόδας και λάτρευα να διαβάζω την ελληνική μυθολογία”. Έχοντας μια καριέρα τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα στον τομέα του e-commerce και του digital marketing σε μεγάλες εταιρείες μόδας και εμπορίου αλλά και με αρκετές καλλιτεχνικές ανησυχίες και δραστηριότητες από πολύ μικρή και με μεγάλη αδυναμία στα παιδιά, η ιδέα της δημιουργίας του Artemis & Apollon ήταν μονόδρομος για την ιδρύτρια, Μαργαρίτα Ασημακοπούλου.

Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε ένα brand το οποίο απευθύνεται σε παιδιά; Ποια είναι η ιστορία σας;

Αποφάσισα να παρακολουθήσω το course Childrenswear Design στο St. Martins του Λονδίνου για να μπορώ να αναπτύξω και να εντρυφήσω περισσότερο στον τομέα του σχεδιασμού παιδικών ρούχων, ψάχνοντας ωστόσο το εύρημα και το αφήγημα. Η ελληνική μυθολογία, οι μύθοι, οι ιστορίες που διάβαζα μικρή, η παράδοση και η κληρονομιά μας, ήταν το έναυσμα για να γεννηθεί το Artemis & Apollon και να παρουσιάσω κάτι διαφορετικό στον χώρο του παιδικού ρούχου. Ο σκοπός και το ταξίδι αυτού του νέου brand παιδικών ρούχων εκτός από την συνεισφορά του μέσω της ξεχωριστής ποιότητας των πρώτων υλών του και των μοναδικών συνεργατών του είναι να προσφέρει στο κάθε παιδί, σε όλο τον κόσμο, έναν διασκεδαστικό φίλο και έναν ήρωα στο πλευρό του. Να μοιραστεί μαζί του τις ανεξάντλητες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας, τις θρυλικές περιπέτειες των θεών, των ηρώων και των ανθρώπων και να εξιτάρει ακόμα περισσότερο την φαντασία του δίνοντάς του συνάμα την ευκαιρία να μάθει, να ψάξει και να ασχοληθεί με κάτι άγνωστο προκειμένου να το ανακαλύψει. Το moto του Artemis & Apollon είναι πως κάθε ρούχο έχει μια ιστορία να πει και έναν φίλο να συναντήσει και να ανακαλύψει.

Τι διαφορές έχει ένα brand που απευθύνεται σε παιδιά από ένα που απευθύνεται σε ενήλικες; Αλλάζουν οι επιλογές στα υφάσματα, στις υφές ανάλογα με την ηλικία του ατόμου για το οποίο προορίζονται τα ενδύματα; 

Κάθε brand πρέπει να σέβεται τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται είτε αφορά ενήλικες είτε παιδιά. Πόσο δε μάλλον ένα νέο brand που απευθύνεται σε παιδιά, σε μια εποχή που ο κάθε δημιουργός έχει πρόσβαση σε νέες βελτιωμένες, προσεγμένες υφές και πρώτες ύλες. Ένα παιδικό ρούχο, θα πρέπει να έχει ιδιαίτερες αντοχές, άριστη ποιότητα και συμπεριφορά καθώς και να διευκολύνει τους γονείς παραμένοντας όσο γίνεται αναλλοίωτο. Λόγω του μικρού κύκλου ζωής του παιδικού ρούχου, πρέπει άμεσα να προσφέρει στο παιδί μια ευχάριστη εμπειρία. Εμείς στην οικογένεια του Artemis & Apollon από την πρώτη μικρή συλλογή με basic κομμάτια, έως και στην χειμερινή που ήδη ετοιμάζεται, δίνουμε έμφαση στις πρώτες ύλες και την ποιότητά τους. Από τις μεταξοτυπίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και την αντοχή τους στις δύσκολες συνθήκες έως και στην κάθε λεπτομέρεια του ρούχου. Τα υφάσματα είναι ελληνικά, 100% βαμβακερά, προπλυμένα, ελεγμένα, αφήνοντας μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση στην εφαρμογή τους. Ήδη έχουμε πολύ ευχάριστο feedback από τους γονείς και τους μικρούς μας φίλους!

Το ethnical fashion δεν είναι απλώς μια τάση της εποχής, αλλά εντάσσεται σε ένα γενικότερο τρόπο ζωής. Ένας γονιός που ενδιαφέρεται να γαλουχήσει τα παιδιά του σε ένα τέτοιο τρόπο ζωής, γιατί θα πρέπει να επιλέξει ρούχα του brand σας; 

Η ποιότητα και ο σεβασμός είναι δυο λέξεις κλειδιά για το Artemis & Apollon. Όπως σεβόμαστε την μυθολογία, την κληρονομιά και τις ιστορίες του τόπου μας, προσπαθώντας με τον καλύτερο τρόπο να μεταφερθούν έως την άλλη άκρη της γης μέσω των ρούχων μας, έτσι σεβόμαστε και τον τρόπο που κατασκευάζονται τα ρούχα μας και όλους όσους απευθύνονται. Προστατεύοντας το παρελθόν μας φροντίζουμε τον πλανήτη και το μέλλον των επόμενων γενιών. Το Artemis & Apollon έχει ήδη συνεργασίες με ethical συνεργάτες χρησιμοποιώντας τα καλύτερα ελληνικά βαμβακερά υφάσματα και βιώσιμες συσκευασίες. Επιπλέον ένας γονιός επιλέγοντας το Artemis & Apollon επιλέγει να στηρίξει την αυθεντική, την υπεύθυνη και στοχευμένη δημιουργία καθώς και μια νεοσυσταθείσα επιχείρηση, με αξίες, υποστηρίζοντας το slow fashion και όχι την μαζική παραγωγή. Αυτές οι επιλογές χαρακτηρίζουν και τους περισσότερους γονείς της νέας γενιάς που ψάχνουν για τα παιδιά τους τα πιο ιδιαίτερα, νέα και ανεξάρτητα brands που έχουν κάτι να πουν τόσο στους ίδιους και τα παιδιά τους όσο και στην κοινωνία εν γένει. Όλες αυτές οι αξίες αποτελούν θεμέλιους λίθους για το brand μας; ποιοτικά ρούχα με αντοχή και στυλ για περιπετειώδεις ήρωες και ηρωίδες!

Το όνομα έχει αναφορές στην αρχαία ελληνική μυθολογία, όπως και πολλά κομμάτια που σχεδιάζετε. Πώς σας ενέπνευσε η ιστορία του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος και η αρχαία ελληνική μυθολογία γενικά;

Στόχος του Artemis & Apollon είναι να μεταφέρει και να ξαναζωντανέψει τις ανεξάντλητες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας και της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε σύγχρονες εικόνες, μοτίβα και αφηγήματα, δημιουργώντας προϊόντα που έχουν να πουν μια νέα ιστορία, κάνοντας τους μικρούς μας φίλους να αισθάνονται θρύλοι και ήρωες με πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Ως Ελληνίδα και έχοντας αδυναμία στα βιβλία, μεγάλωσα διαβάζοντας τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας, καλλιεργώντας μου τη φαντασία μέσω των ηρώων και των περιπετειών τους. Αυτή η γοητεία για την μυθολογία, δημιούργησε το βασικό αφήγημα του Artemis & Apollon: Μυθική μόδα για θρυλικά παιδιά. Ως γνωστόν η Άρτεμις και ο Απόλλωνας ήταν μυθικά δίδυμα αδέρφια, θεά του κυνηγιού αλλά και προστάτιδα των παιδιών και των ζώων και αντίστοιχα ο θεός της τέχνης, της ποίησης και του φωτός, οι οποίοι αποτελούσαν για μένα τo ιδανικό πρότυπο για τα παιδιά όλου του κόσμου, μια όμορφη ισορροπία μεταξύ της θηλυκής και της αρσενικής πλευράς σε κάθε κορίτσι και αγόρι. Επιπλέον ένας ακόμα λόγος της αναφοράς μου στο ιδιαίτερο όνομα της Άρτεμις, είναι μέσω αυτής της δημιουργίας μου, να αποτίνω ένα φόρο τιμής στο όνομα της γιαγιάς μου Άρτεμις της οποίας η υστεροφημία ζει μέσω της δικής μου προσωπικότητας αλλά και αυτής μου της προσπάθειας.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι από τις δημιουργίες σας που να έχετε ξεχωρίσει; 

Η συλλογή μας απαρτίζεται από basic κομμάτια κυρίως unisex, στοιχείο που ήθελα εξαρχής να χαρακτηρίσει το brand. Όσο για τα σχέδια όλα έχουν την δική τους ιστορία και την δική τους διαφορετικότητα! Σίγουρα οι βασικοί ήρωες Άρτεμις και Απόλλων έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα στην απόδοση τους προκειμένου να είναι αρεστοί και ευφάνταστοι για τα παιδιά, καθώς και η πρώτη μου απόπειρα αποτύπωσης του μυθικού αλόγου, του Πήγασου! Είμαι πολύ τυχερή γιατί επέλεξα να συνεργάζομαι με αξιόλογους συνεργάτες που μοιραζόμαστε τον ίδιο ενθουσιασμό και αγάπη για το Artemis & Apollon. Πολύ ιδιαίτερη είναι και η συνεργασία μου με μια αξιόλογη illustrator των patterns της συλλογής, με τεράστια εμπειρία στον σχεδιασμό μοτίβων και παιδικών ρούχων σε επώνυμα ευρωπαϊκά παιδικά brands, η οποία λάτρεψε εξαρχής το concept του brand καθώς μοιραζόμαστε την ίδια αντίληψη στην αισθητική. Σημασία για μένα έχει τα παιδιά να ξεχωρίσουν τα δικά τους αγαπημένα σχέδια και ρούχα νιώθοντας άνετα και μοναδικά σε αυτά. Κατά την διάρκεια της φωτογράφισης της συλλογής τα παιδιά έδειξαν από νωρίς την αδυναμία τους στα ρούχα και κάθε ένα επέλεξε να φορέσει το δικό του αγαπημένο!

Γιατί ένας γονέας να επιλέξει το brand σας, για τα ρούχα του παιδιού του;

Το Artemis & Apollon εκτός από την πολύ καλή ποιότητα των υφασμάτων, της άνετης φόρμας τους, των παιχνιδιάρικων σχεδίων και των ωραίων χρωμάτων προσφέρει σε παιδιά και γονείς μια διαδραστική εμπειρία καθώς και την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια μυθική οικογένεια. Τα patterns και οι ιστορίες που τα ακολουθούν εντυπωσιάζουν τα παιδιά και δίνει την ευκαιρία στους γονείς να συζητήσουν μαζί τους για την ιστορία πίσω από κάθε σχέδιο. Εκτός από την υπάρχουσα βασική συλλογή, σύντομα θα παρουσιάσουμε και την χειμερινή μέσω των οποίων το Artemis & Apollon μπορεί να ενταχθεί ανάμεσα σε πολύ καλά και ποιοτικά επώνυμα brands παιδικών ρούχων. Προς το παρόν τα ρούχα μας είναι διαθέσιμα παγκόσμια, στο online store μας στο www.artemisandapollon.com και σύντομα αναμένονται εξαιρετικές συνεργασίες. Ήδη το Artemis & Apollon ταξίδεψε έως την Φινλανδία όπου είναι διαθέσιμα και εκεί με μια περιορισμένη συλλογή.

Ποιες είναι οι πέντε λέξεις που εκφράζουν το brand;

Μυθικό, εκπαιδευτικό, παιχνιδιάρικο, περήφανο, προστατευτικό.

Ανακάλυψε περισσότερα στο Facebook και στο Instagram.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.