Στην προσπάθειά μας να βρίσκουμε και να αναδεικνύουμε δημιουργικούς ανθρώπους που αγαπούν την δουλειά τους, ανακαλύψαμε την Αριάδνη…

ariadni

-Πίσω από το ariadni.com.gr βρίσκεται μια Αριάδνη. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την ίδια;

Η Αριάδνη είναι μια γυναίκα που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και που μπόρεσε να μετατρέψει τα ενδιαφέρον της για την παράδοση την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σε επαγγελματική ενασχόληση.

-Πως ξεκίνησε η επιχείρηση;

Η Αριάδνη το 1999, ανοίγει ένα μικρό κατάστημα στη Ζαρούχλα Αχαΐας στο οποίο πουλούσε τα ζυμαρικά, τα γλύκα κουταλιού και τις μαρμελάδες που έφτιαχνε με χειροποίητο τρόπο, κάτι που μέχρι τότε συνήθιζε να κάνει με πολύ αγάπη για την οικογένεια της και τους φίλους της. Με τα χρόνια οι φίλοι έγιναν περισσότεροι έτσι το 1997 η παραγωγή μεταφέρθηκε σε ένα σύγχρονο εργαστήριο στα Χαλκιάνικα Αχαΐας με θέα την κορυφογραμμή του Χελμού η οποία και αποτέλεσε την έμπνευση για το λογότυπο των προϊόντων μας.

-Πως μπορεί κάποιος που δεν μένει στην Αχαϊα να αγοράσει τα προϊόντα σας;

Κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας αποστέλλουμε τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα. Για την Αθήνα, τα προϊόντα μας τα τελευταία δυο χρόνια, ενδεικτικά, φιλοξενούνται στα καταστήματα “Ελληνικά Καλούδια” στην Ακρόπολη, “Nora’s Deli” στο Κολωνάκι, “Oliviers & Co” στο Golden Hall, στην αγορά παραγωγών FARMERS REPUBLIC, αλλά και ηλεκτρονικά στο www.farmersrepublic.gr. Επίσης τα βρίσκει κανείς στη Μύκονο, στη Σίφνο, στη Νάξο και τη Σκιάθο. Περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία πώλησης μπορεί να βρει κανείς και στην ηλεκτρονική μας σελίδα www.ariadni.com.gr

-Εκτός από ζυμαρικά και μαρμελάδες τι άλλο φτιάχνει η ariadni;

Γλυκά κουταλιού με πρωταγωνιστή το γλυκό καρυδάκι που είναι το κατεξοχήν τοπικό γλυκό κουταλιού του Χελμού. Επίσης ιδιαίτερα λικέρ, δίπλες, κουραμπιέδες και ότι άλλο θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό της και την κουζίνα της.

-Ποιο είναι το μυστικό που κάνει τα προϊόντα τόσο νόστιμα και περιζήτητα;

Τα προϊόντα έγιναν αγαπητά στο ευρύ κοινό χάρις στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τους, τις συνταγές που έρχονται σαν κληρονομιά από γιαγιάδες και προγιαγιάδες και την αγάπη και μεράκι που καταθέτουμε σε κάθε στάδιο της παραγωγής τους.

ariadni 1

 -Έχετε δεχτεί παραγγελίες από το εξωτερικό;

Υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει ενέργεια να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι. Σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε κάποιες συνεργασίες.

-Τα προϊόντα είναι όλα φτιαγμένα από τα χέρια της Αριάδνης ή υπάρχει βοήθεια από υπαλλήλους;

Τα προϊόντα παράγονται πάντα από την Αριάδνη ώστε να είναι σίγουρη πως το προϊόν που φτάνει στον τελικό καταναλωτή έχει τα σωστά χαρακτηριστικά. Στην διαδικασία παραγωγής έχει τη βοήθεια μερικών υπαλλήλων ανάλογα με τις ανάγκες της παραγωγής.

 

-Πως θα θέλατε να εξελιχθεί η επιχείρηση τα επόμενα χρόνια;

Ήδη παράγουμε 20 διαφορετικά είδη ζυμαρικών, 12 είδη γλυκών κουταλιού και 9 είδη μαρμέλαδας. Και είμαστε μόνον 15 ετών. Διανύοντας τη δημιουργική μας εφηβεία στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερους φίλους, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα προϊόντα αλλά και να έρθουμε ακόμα πιο κοντά σε όλους τους φίλους μας με ακόμα περισσότερα σημεία πώλησης. Όλα αυτά όμως πάντα με γνώμονα:

-την παραγωγή προϊόντων με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και κατάλληλες συνθήκες

-το σεβασμό στην παράδοση σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τάσεις στη γαστρονομία

-την αγάπη μας γι΄ αυτό που κάνουμε.