Θέσεις υπάρχουν πολλές, δύσκολες βρήκα δέκα. Βασικά, τις έζησα και παρακάτω τις καταγράφω.

Κανόνισα διακοπές με παρέα που τελικά δεν ταίριαξε. Το έχω πάθει και η ευθύνη είναι βαριά. Νιώθεις ότι σε κοιτάζουν όλοι με μισό μάτι σαν να σου είχαν αναθέσει τις διακοπές της ζωής τους. Προσπαθείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους και δεν χαίρεσαι εσύ τίποτα. Ευθύνη σου λέω.

Πρότεινε να κάνει ή με όποια παρέα θέλει ο καθένας ή ό,τι θέλει και φροντίστε απλά να ενημερώνετε για ό,τι κοινό ενδιαφέρον θα μπορούσε να προκύψει. Πχ να πάτε σε μια ωραία ταβέρνα/παραλία/ενδιαφέρον μουσείο κτλ. Αποφάσισε πως η προσπάθεια σου να ενώσεις παρέες απέτυχε και κάνε ήρεμες διακοπές χωρίς να τους πρήζεις όλους με τις ενοχές σου.

Βλέπεις τον καλό/την καλή (στο εξής θύτης) φίλης ή φίλου σου (στο εξής θύμα για να συνεννοηθούμε κιόλας) σε τετ α τετ. Όχι με την φίλη σου/φίλο σου δηλαδή το θύμα. Με άλλον. Πριν απ όλα μην το πεις σε κάποιον τρίτο και εκθέσεις περισσότερο το μέλλοντικό πληγωμένο μέλος της παρέας. Μίλα με τον θύτη και εξήγησε πως θα πρέπει να μιλήσει με το θύμα αλλιώς θα πρέπει να μιλήσεις εσύ. Ζήτα από τον καλό θεούλη να το κάνει ο ίδιος και να μην χρειαστεί να το κάνεις εσύ και περίμενε.

Θες να πεις στην κολλητή σου πως διάλεξε λάθος αγόρι. Πόσο κολλητή; Θα νομίσει πως ζηλεύεις; Πρέπει να βρεις έναν ωραίο τρόπο να πεις την γνώμη σου, ίσως μόνο αν σου ζητηθεί. Και σκέψου εσύ θα ήθελες μια καλή φίλη να σου επισημάνει τα λάθος του φίλου σου; Εγώ ναι. Η δική σου φίλη;

Θες να πεις στον γείτονα πως ενοχλεί με τις ακαθαρσίες τις γάτας στο μπαλκόνι. Πρόσφατα ο γείτονας άφησε για τρεις μήνες (!) το σπίτι του χωρίς να καθαρίσει την άμμο από τις γάτες με αποτέλεσμα το διπλανό μπαλκόνι να κάνει ανυπόφορο το δικό μου. Δύσκολα τα πράγματα με τους γείτονες. Ειδικά με τον δικό μου που επέστρεφε πάντα μετά τα μεσάνυχτα. Και πώς να χτυπήσεις στο ξένο σπίτι μετά τα μεσάνυχτα; Κατάφερα μετά από τρεις μήνες να τον βρω στις σκάλες και να του ζητήσω ευγενικά να καθαρίσει. Ειλικρινά μου ζήτησε συγνώμη, μου εξήγησε πως χρησιμοποιούσε το σπίτι μόνο για ύπνο και την επόμενη το πρωί όλα μύριζαν χλωρίνη. Εύκολο.

Πώς να πεις σε γείτονα ότι σε ενοχλεί το παιδί που παιζει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. ΜΗ ΤΟ ΠΕΙΣ! Ειδικά αν είσαι εργένισσα. Αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Ανακαλύπτεις πως τόση ώρα λές λάθος το ονομα του ανθρώπου που είναι κάπως σημαντικός (Interview/μπαμπάς φίλου σου/νέος προιστάμενος/καθηγητής). Ο εν λόγω απέναντι θα πρέπει να στο έχει τονίσει από την πρώτη φορά του λάθους, αν δεν το έχει κάνει ή έχει παρακούσει ή δεν πιστεύει πως κάνεις τόσο λάθος ή είναι πολύ διακριτικός. Αν είχε χιούμορ θα στο είχε πει γελώντας από την αρχή. Αλλιώς μόλις ανακαλύψεις το error κάνει μια ευγενική παρένθεση και ζήτησε συγνώμη ή απλά διορθωσέ το.

Ρώτησες τι δουλειά κάνει ακριβως η κοπέλα που σου είπε ότι δουλεύει σε πρακτορείο μοντέλων. True story, ολοδική μου. Το εκανα ναι. Γιατί δηλαδή; Δεν θα μπορούσε να είναι γραμματέας, στυλίστρια, μανατζερ;;; Δεν το μάζεψα όχι.

Σε φαγουρίζει η πατούσα σου κατά την διάρκεια interview ή meeting. True story. Ξανά δικό μου. Προσπαθείς να το ξεχάσεις. Δεν προσπαθείς να ‘’τρίψεις’’ το ποδι σου μεσα στο παπούτσι, το πιο πιθανό να δημιουργήσεις περισσότερη φαγούρα. Ζητάς να πας τουαλέτα αν γίνει ανυπόφορο. Γενικά πάντως σπάνιο να ξέρεις.

Κορίτσι φλερτάρει το αγόρι σου μπροστά στα μάτια σου. Για τα αγόρια δεν κάνω συζήτηση τα λύνουν γρήγορα αυτά τα θέματα. Τα κορίτσια όμως τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να το διαχειριστούν.

Δεν περιλαμβάνει ξεμαλλιάσματα. Είσαι κυρία. Η μόνη λύση είναι να δείξεις πως αυτό το αγόρι έχει προ πολλού προτιμήσει εσένα και πως είναι ελεύθερος να σου δείξει πως συνεχίζει να σε προτιμάει (το καλού που του θες). Δηλαδή το θέμα μας δεν είναι το κορίτσι αλλά η συμπεριφορά του αγοριού. Αν κολακευτεί και ανταποδώσει τότε μόλις φύγετε μπορείς να το επεξεργαστείς με ηρεμία και να το συζητήσεις. Αν δεν δείξει κανένα ενδιαφέρον τότε έχεις πιάσει τζακ ποτ. Όχι, μπράβο.

Σε έπιασαν να λες ψεματάκι. Πες την αλήθεια, ζήτα συγνώμη και μην το ξανακάνεις. Αν προσπαθήσεις να το καλύψεις φαντάσου το σαν μικρό λαβύρινθο γεμάτος μικρές και χαμηλές στοές, σκοτεινές που εσύ θα πρέπει να βρεις την άκρη να βρεις από εκεί. Δεν θες τέτοια πράγματα άρα λες την αλήθεια, ζητάς συγνώμη όπως είπαμε παραπάνω και γλυτώνεις τον Μινώταυρο.

+1 Σου έχει συμβεί σίγουρα. Θες να φιλήσεις κάποιον στο μάγουλο κάνει εκείνος λίγο πιο εκεί εσύ λίγο πιο εκεί και φιλιέστε στις γωνίες των χειλιών. Συνήθως είναι κάποιος που ΔΕΝ θες με τιποτα να γίνει αυτό το λάθος. Δεν έχω κάποια λύση να προτείνω.