Στην ερώτηση πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το modelling η Αριστέα μας εξήγησε: ”Σαν σύμβουλος δημόσιας εικόνας αποφάσισα να ξεκινήσω να βγάζω φωτογραφίες για να εμπνεύσω τις πελάτισσές μου και να έχω δικό μου φωτογραφικό υλικό στο blog μου. Είναι δύσκολο να βρεις προφίλ με χρώματα και να δείξεις χρωματικούς συνδυασμούς. Οπότε αυτό ήταν και η αφορμή στο να ξεκινήσω να μπαίνω και στον κόσμο του modeling. Επιπλέον και ως Plus Size μοντέλο ήθελα να εμπνεύσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ έτσι ώστε να αισθάνονται όμορφα με το σώμα τους αλλά και να ντύνονται με στυλ!”

Έχει παρατηρήσει αλλαγές στον χώρο από τα πρώτα σου βήματα μέχρι τώρα;

Φυσικά και έχω παρατηρήσει αλλαγές. Και από τη δική μου την πλευρά αλλά και από τις συνεργασίες μου. Από τη δική μου την πλευρά καθώς φυσικά κάθε φορά βελτιώνομαι και έχω μεγαλύτερη εμπειρία πάνω στο modeling. Σαφέστατα και από τις εταιρείες που με αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο καθώς πλέον βλέπουν το αποτέλεσμα μέσω του book μου και των social media που διατηρώ.

Πώς ήταν η εμπειρία σας με τη συνεργασία με την e-xclusive;

Η συνεργασία μου με την e-xclusive ξεκίνησε από τα πρώτα μου βήματα ως μοντέλο και ως σύμβουλος εμφάνισης αλλά και χρωματολόγος. Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι μια ελληνική εταιρία, οικογενειακή, εστίασε μόνο σε plus size ενδύματα, και φρόντιζε να ενημερώνεται για τις τάσεις της μόδας και τις τάσεις. Είναι σπάνιο να βρίσκεις ελληνική εταιρία plus size με πιο νεανικά καθημερινά ρούχα.

Ο συνδυασμός καλής ποιότητας, σχεδίων και καλής εξυπηρέτησης ήταν και ο λόγος που συνεργάστηκα με την e-xclusive όχι μόνο ως μοντέλο αλλά και ως ambassador.

Η δουλειά του μοντέλου σε εξοικειώνει με τη συχνή έκθεση μπροστά στον φακό. Τι έχεις κερδίσει από αυτή την εξοικείωση;

Αγάπησα περισσότερο τις καμπύλες μου και τον εαυτό μου. Φυσικά το ότι είσαι συχνά μπροστά από ένα φακό δεν σημαίνει ότι πάντα λαμβάνεις θετικά σχόλια. Πολλές φορές μπορεί να γίνει και σκληρός ο κόσμος του μόντελινγκ και κριτική που λαμβάνεις. Αλλά αν αγαπάς αυτό που κάνεις και Το διασκεδάζεις κρατάς μόνο τα θετικά και τα καλά. Οπότε αν έπρεπε να διαλέξω τι έχω κερδίσει περισσότερο έπειτα από τη συνεχή έκθεσή μου στον φακό είναι να με αγαπήσω ακριβώς όπως είμαι!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη – (@aria_korko)

Ποια θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σου επίτευγμα μέχρι στιγμής;

Για εμένα η μεγαλύτερη επιτυχία πάνω στον κλάδο αυτόν είναι το πόσο έχω καταφέρει να μεταδώσω τη θετική μου ενέργεια και να εμπνεύσω τον κόσμο να τολμήσει να φορέσει χρώματα. Επιπλέον πως η ομορφιά δεν έχει μέγεθος και είμαστε όλες τέλειες με τις ατέλειές μας. Μέσω λοιπόν της δύναμης των social media και της φωτογραφίας θεωρώ πως η μεγαλύτερή μου επιτυχία είναι αυτή. Λαμβάνω συχνά μηνύματα και δίνω συμβουλές φυσικα και ως σύμβουλος εξωτερικής αυτογνωσίας.

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το body positivity κίνημα;

Με όσα έχω πει παραπάνω θεωρώ είναι ξεκάθαρο το πόσο πολύ υποστηρίζω το body positivity! Για μένα όλες είμαστε μοναδικά όμορφες ανεξάρτητα μεγέθους και ηλικίας.

Πόσο συνδέεται η αγάπη για τον εαυτό μας με την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας;

Θεωρώ είναι ξεκάθαρα συνδεδεμένη η αγάπη για τον εαυτό μας με την αγάπη για το σώμα μας. Όσο αγαπώ τον εαυτό μου φροντίζω και το σώμα μου και αντίστροφα όσο μου αρέσει και φροντίζω το σώμα μου αγαπώ και αυτό που είμαι και τον εαυτό μου. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Τι πιστεύεις για την προσπάθεια του χώρου της μόδας να αγκαλιάσει το diversity;

Έχουν γίνει αρκετά κινήματα τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά θεωρώ πως ακόμα έχουμε πάρα πολλά να δούμε από τους οίκους μόδας. Ανυπομονώ να δω πραγματικά το αποτέλεσμα όταν αγκαλιάσουν την διαφορετικότητα στο 100%.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη – (@aria_korko)

Τι θα συμβούλευες μια κοπέλα που θέλει να ασχοληθεί με το modelling;

Θέλει αυτοπεποίθηση, αυτοαγάπη, αυτοεκτίμηση, προσπάθεια, διάβασμα/μελέτη. Εάν έχει μεγάλη χαρά για αυτό που κάνει, αγαπά τον φακό, αγαπά τη διαδικασία και όλες τις δυσκολίες που έχει ο κλάδος θα έλεγα σίγουρα να το δοκιμάσουν. Για εμένα είναι μαγεία αλλά θέτω πλέον τους δικούς μου όρους και το απολαμβάνω στο έπακρον.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι από τις συλλογές της e-xclusive.com;

Και το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το πουά καφέ φόρεμα που είναι βολικό και άνετο και νιώθω υπερoχα κάθε φορά που το φοράω.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη – (@aria_korko)

Αν μπορούσες να καταργήσεις μια fashion λανθασμένη αντίληψη σήμερα, ποια θα ήταν αυτή;

Ότι το μαύρο χρώμα είναι το all time Classic και ταιριάζει και κολακεύει όλα τα σώματα. Είναι ένας τεράστιος μύθος που έχει καταρριφθεί χρόνια/δεκαετίες πριν ακόμα και από την αρχιτεκτονική. Δεν είναι τυχαίο που ζητάνε να φορέσουν τα μοντέλα στο casting μαύρα ρούχα. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να βλέπουν την κάθε λεπτομέρεια στο σώμα μας και όχι γιατί κρύβει και λεπταίνει και αδυνατίζει.

featured photo: Βασίλης Κανάρης (@vasiliskanaris_designs)