Εντάξει, μπορεί να το συνειδητοποιήσαμε λίγο αργά, αλλά για τον Alex Turner δεν είναι ποτέ αργά. Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου των Arctic Monkeys τον περασμένο Νοέμβριο, έγινε και το κατάλληλο promo.

Στην δεκάλεπτη αυτή ταινία παρακολουθούμε την πορεία δημιουργίας του νέου δίσκου, Tranquility Base Hotel & Casino. Μπαίνουμε στα στούντιο των AM. Βλέπουμε τον Alex να παίζει ντραμς φορώντας μπλουζάκι Clockwork Orange. Βλέπουμε και την μπάντα σύσσωμη σε ατέλειωτα ξενύχτια δουλειάς. Α, και βλέπουμε και τον Alex, δεν ξέρω αν το ανέφερα.

Οι ΑΜ είναι μια ομάδα που φέτος αποφάσισε να πάρει μια μεγάλη στροφή ως προς την έως τώρα ταυτότητα της. Από τα indie και garage rock κομμάτια, μεταφερθήκαμε σε κάτι εξωπραγματικό. Μια μουσική που θυμίζει λίγο επιστημονική φαντασία και που σίγουρα δεν είχαμε συνηθίσει. Ο Ben Chappell, ο σκηνοθέτης της ταινίας – και πολλών videoclip τους- πέρασε ένα χρόνο στο πλάι της ομάδας να κινηματογραφεί το ταξίδι προς τον καινούριο δίσκο. Τους ακολούθησε και στη Γαλλία, όπου έγινε και η ηχογράφηση. Έναν χρόνο μετά, στη Λυόν, ήταν στη σκηνή μαζί τους ακούγοντας τα νέα τραγούδια. Κι έτσι φτάσαμε στην τελική ταινία όπου πλάι στα πλάνα με τις ηχογραφήσεις ακούμε τις live εκδοχές των τραγουδιών.

Κρατώντας λίγο τον oldschool εαυτό τους ακόμα, οι Arctic Monkeys κυκλοφόρησαν τον δίσκο και σε βινύλιο. Άλλη μια πρόταση στη λίστα μου με τους λόγους για να πάρω πικάπ. Noted.


Featured Image: consequenceofsound.net