Υπάρχουν κάποιοι που αγαπάνε τα μαλακά στρώματα και άλλοι που αγαπάνε τα σκληρά, υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να κοιμούνται σε ανατομικό ή ορθοπεδικό στρώμα. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, καλό θα ήταν να μάθεις να φροντίζεις για την “υγεία” και την καθαριότητα του καθώς αυτό φροντίζει να σε αγκαλιάζει κάθε βράδυ.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να μάθεις μερικούς απλούς κανόνες για να το κάνεις να κρατήσει περισσότερο;

Γύρισε το από την ανάποδη

Μια συμβουλή που δίνουν όλοι οι κατασκευαστές στρωμάτων είναι πως πρέπει περίπου δύο φορές το χρόνο να γυρίζουμε το στρώμα μας από την αντίθετη μεριά. Έτσι κάθε φορά η μεριά που κοιμόμαστε θα αλλάζει και το στρώμα μας θα “ξεκουράζεται”. Πρέπει να γυρίζεις το στρώμα κάθε 3 μήνες ώστε να αερίζεται και να αποφεύγεται η δημιουργία τοπικών αποτυπώσεων του σώματος.
  • Κάθε 3 μήνες πραγματοποίησε περιστροφή 180ο (την πάνω με την κάτω πλευρά)
  • Κάθε 6 μήνες πραγματοποίησε γύρισμα του στρώματος (την πάνω με την κάτω επιφάνεια)
Απλές συμβουλές για τη φροντίδα του στρώματός σου
helloglow.co

2. Μην κάθεσαι πάντα στο ίδιο σημείο

Όλοι μας καθόμαστε πάνω στο στρώμα μας για να διαβάσουμε, για να χαζέψουμε στο λάπτοπ, να ντυθούμε. Μπορεί αυτές οι συνήθειες να είναι κάπως απαγορευμένες αλλά εφόσον τις έχουμε, οφείλουμε τουλάχιστον να αλλάζουμε την μεριά στην οποία τις κάνουμε καθώς δεν είναι καλό να ασκείται πίεση μόνο σε ένα σημείο.

3. Απόφυγε τα παιχνίδια

Λίγα αθώα παιχνίδια μπορούν να αποβούν μοιραία για το αγαπημένο μας στρώμα. Αν έχεις την τάση να παίζεις μαξιλαροπόλεμο και να χοροπηδάς όπως όταν ήσουν παιδί, τότε καλό θα ήταν να το κόψεις.
Απλές συμβουλές για τη φροντίδα του στρώματός σου
www.bloglovin.com

4. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να απομακρύνεις τα διάφορα ακάρεα αλλά δε θέλεις να φωνάξεις κάποιον επαγγελματία για αυτή τη δουλειά; Τότε πασπάλισε πάνω στο στρώμα σου μαγειρική σόδα και άφησέ την εκεί για 1 ώρα. Στη συνέχεια βάλε την ηλεκτρική και ρούφηξε τη σκόνη. Θα έχει γίνει λίγη δουλίτσα.

5. Αέρισε το

Μια στο τόσο είναι σωστό να αφαιρείς τα σεντόνια και να αφήνεις για κάποια ώρα το στρώμα να αναπνεύσει, ιδανικά με ανοιχτά τα παράθυρα σου να μπει φως, ήλιος και φρέσκος αέρας. Έτσι θα φεύγει η περιττή υγρασία που δημιουργείται από το σώμα σου.
Απλές συμβουλές για τη φροντίδα του στρώματός σου
i.pinimg.com

6. Αγόρασε ένα προστατευτικό

Τα προστατευτικά δεν καταφέρουν μόνο να προσθέτουν επιπλέον άνεση στο κρεβάτι σου αλλά και να το προστατεύουν από λεκέδες. Μην ξεχνάς πως είναι αρκετά δύσκολο να πλύνεις ένα ολόκληρο στρώμα αλλά πολύ απλό να πλύνεις το υπόστρωμα. Μπορείς να βρεις το δικό σου προστατευτικό με βάση τι δικές σου συνήθειες ή προτιμήσεις. Για να προστατεύεις το στρώμα σου, ένα αδιάβροχο, αν κρυώνεις ή ζεσταίνεσαι ένα προστατευτικό που μπορεί να ρυθμίζει την θερμοκρασία, ή ακόμα και να σε προστατεύει από μικροοργανισμούς.
Απλές συμβουλές για τη φροντίδα του στρώματός σου
www.livinginashoebox.com

7. Άλλαξε το όταν φτάσει ο καιρός

Ακόμη και με την καλύτερη προστασία το στρώμα που τόσο αγαπάς κάποια στιγμή θα φθαρεί. Αυτό καλώς ή κακώς θα επηρεάσει αρκετά την ποιότητα του ύπνου σου και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θέλεις. Περίπου κάθε 8-10 χρόνια (το πολύ) είναι σωστό να αλλάζουμε αυτόν τον αγαπημένο μας φίλο για το δικό μας καλό.
Ψάξε να βρεις το καινούργιο σου στρώμα ανάμεσα στις επιλογές της συλλογής της Candia