H Άννα Ζηρδέλη είναι δημοσιογράφος και μέλος της ομάδας του Mega Kαλημέρα και ηθοποιός! “Ζω και εργάζομαι, από επιλογή, στην Αθήνα τα τελευταία 11 χρόνια” λέει η ίδια.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο για να γιορτάσεις μία μεγάλη επιτυχία;

Συνήθως επιλέγω εστιατόρια που με αγκαλιάζουν τόσο με το περιβάλλον τους όσο και το ευγενικό προσωπικό τους: Mayor στο Κολωνάκι, Κοκέτα και Stoakeramikos.

Το αγαπημένο σου μπαρ; Γιατί;

Ένα από τα αγαπημένα μου μπαράκια είναι το Jazz in Jazz. Μικρό, φιλικό με εξαιρετικά κοκτέιλ και ήσυχο για τους λάτρεις του κέντρου.

Υπάρχει κάποιο spot που πηγαίνεις παραπάνω από δύο φορές την εβδομάδα;

Μου αρέσει το κέντρο, λατρεύω τις μπρουσκέτες και την πίτσα στο Dry – Κολωνάκι, τα σουβλάκια Ψυχικού όπως επίσης την ταλιάτα στο Ombra στο Ψυχικό.

Υπάρχει κάποιος δρόμος που ονειρεύεσαι να έμενες εκεί κοντά;

Όλοι οι δρόμοι έχουν πραγματικά την δίκη τους ιστορία, εγώ επιθυμώ κάπου όμορφα και όμορφα για εμένα είναι ένα σημείο με κήπο και ησυχία.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου spot για ψώνια όπου μπορείς να περάσεις ώρες χαζεύοντας;

Σίγουρα στην Ερμού, μου αρέσει να χαζεύω τα καταστήματα που βρίσκονται απλωμένα σε μεγάλους δρόμους.

Για χρόνια δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα είχα την αίσθηση πως βρίσκομαι περιορισμένη σε κάποια τετραγωνικά ακόμη κι εάν μας κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Που θα πας έναν φίλο που θα έρθει από το εξωτερικό για φαγητό;

Για ελληνική κουζίνα, ένα από τα αγαπημένα μου ταβερνάκια που συνδυάζεις ωραίο φαγητό και θάλασσα είναι το «taverna 37» στη Βουλιαγμένη

Αν υπήρχε μόνο μία καρτ ποσταλ από την Αθήνα τι θα ήθελες να απεικονίζει;

Χωρίς δεύτερη σκέψη τον Παρθενώνα μας! Μνημείο λαμπερό, μοναδικό με τεράστια ιστορία και σήμα κατατεθέν για τη χώρα μας.

Έχεις συνδέσει κάποιο σημείο της πόλης με μία παλιότερη περίοδο της ζωής σου που νοσταλγείς;

Η Αθήνα είναι μάγισσα, έχει ζωή 24 ώρες το 24ωρο, έχει να δώσει αρώματα, διασκέδαση και να διδάξει πολιτισμό! Τα πρώτα χρόνια μου στην πρωτεύουσα ήταν γεμάτα! Αγαπημένη καθημερινή συνήθεια είχα το περπάτημα στα σοκάκια της πλάκας συντροφιά με τον σκύλο μου. Αυτές τις στιγμές τις νοσταλγώ ευχάριστα σήμερα που δεν έχω τον χρόνο.

Υπάρχει κάποιο κατάστημα με concept που ”ζήλεψες” πολύ;

Αγαπημένο κονσεπτικο μαγαζί είναι το Fairytyle στο κέντρο της Αθήνας, κοριτσίστικο με αρκετές θεματικές ανα περιόδους όμως πρόσφατα ανακάλυψα ένα νέο μαγαζί που νομίζεις πως βρίσκεσαι στην κουζίνα του σπιτιού σου “sagapw_coffeewineandlove” που δημιουργήθηκε από δυο ερωτευμένα πλάσματα.

Τι λείπει από την εστίαση της Αθήνας;

Aδιαμφισβήτητα δεν μας λείπει τίποτα … έχουμε τα πάντα! Από ταβερνάκια & εστιατόρια σε γρήγορο, οικονομικό κ καθαρό «βρώμικο» φαγητό μέχρι γκουρμέ και μοριακή κουζίνα.

Τι λείπει από τα bars της Αθήνας;

Το φλερτ … χαχαχαχαχα.

Και τέλος, αν ήταν στο χέρι σου τι θα ήθελες να βρίσκεις πιο συχνά στην Αθήνα;

Ανθοπωλεία, βιβλιοπωλεία, vintage καταστήματα περιποιημένα! Τα όμορφα και καθαρά μαγαζάκια είναι μεγάλο στοίχημα πλέον, να υπάρχει ποιότητα όχι ποσότητα!