Αν ανήκεις σε ένα από τα ζώδια που αγαπούν να διαβάζουν, είσαι κάποιος που αναζητά συνεχώς την αλήθεια και στοχεύει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο γύρω του.

Ενώ κάθε ζώδιο είναι κάτι παραπάνω από ικανό να αγαπήσει τα βιβλία, κάποιοι πηγαίνουν το διάβασμα στο επόμενο επίπεδο. Για αυτούς, δεν είναι απλώς ένας τρόπος να περάσει η ώρα, αλλά τρόπος ζωής! Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή σας, ένα βιβλίο θα είναι πάντα ένας τρόπος να ξεπεράσετε την τρέχουσα κατάστασή και να ταξιδέψετε στις πολύχρωμες όψεις της φαντασίας σας.

Όπως είπε κάποτε ο George R.R. Martin: «Ένας αναγνώστης ζει χίλιες ζωές πριν πεθάνει. Ο άνθρωπος που δεν διαβάζει ποτέ ζει μόνο μία». Ας είναι αυτά τα λόγια μια υπενθύμιση ότι το διάβασμα δεν είναι *ποτέ* χάσιμο χρόνου.

Δίδυμοι

Μπορεί να νομίζεις ότι οι Δίδυμοι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μιλάνε και να κοινωνικοποιούνται, πιστεύοντας ότι η εξωστρεφής φύση τους θα τους εμποδίσει να ηρεμήσουν αρκετά για να διαβάσουν. Ωστόσο, θα έκανες μεγάλο λάθος! Χρειάζονται χρόνο για τον εαυτό τους για να επανέλθουν και ποιο είναι ένα από τα αγαπημένα τους πράγματα να κάνουν όταν είναι μόνοι; Να διαβάζουν. Οι Δίδυμοι είναι από τη φύση τους περίεργοι και διανοητικά πεινασμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διαβάσουν για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για νέες πληροφορίες. Πώς αλλιώς πιστεύεις ότι οι Δίδυμοι παραμένουν ενημερωμένοι για όλα τα πιο σημαντικά θέματα;

Παρθένος

Οι Παρθένοι έχουν μια αγάπη στη λεπτομέρεια που κάνει το διάβασμα μία από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες. Στην πραγματικότητα, οι Παρθένοι μπορεί να είναι το ζώδιο που αγαπά περισσότερο το διάβασμα! Δεν υπάρχει τίποτα που αγαπά περισσότερο ένας Παρθένος από το να αναλύει, να οριοθετεί και να αποκωδικοποιεί, κάτι που κάνει την ανάγνωση την τέλεια άσκηση για τον εντυπωσιακό εγκέφαλό του. Η ανάγνωση ικανοποιεί την ανάγκη τους να ερευνήσουν μια ιστορία και να αποκρυπτογραφήσουν την αλήθεια.

Τοξότης

Οι Τοξότες αγαπούν την αδρεναλίνη αλλά είναι και φιλόσοφοι. Αν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ένας Τοξότης διάβασε κάτι που άξιζε τον κόπο, τότε πλησιάζει επικίνδυνα στο να έχει μια υπαρξιακή κρίση! Αυτό το ελεύθερο πνεύμα προσπαθεί πάντα να κοιτάζει τη μεγάλη εικόνα και να βρίσκει το βαθύτερο νόημα. Μέσω της ανάγνωσης, ένας Τοξότης μπορεί να δει από την οπτική γωνία των άλλων ανθρώπων, να ανοίξει το μυαλό του και τελικά, να λύσει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Ιχθύες

Ο Ιχθύς είναι ονειροπόλος. Είναι expert στο να αποσυνδέεται από την πραγματικότητα και να επισκέπτεται ένα διαφορετικό μέρος στη φαντασία του! Πάντα ψάχνει για ένα κομμάτι γραφής που θα τον οδηγήσει σε μακρινά βασίλεια και θα του επιτρέψει να ξεφύγει από την καθημερινότητα. Ένας Ιχθύς θα διαβάσει τα πάντα, ειδικά αν η ιστορία είναι χρωματισμένη με ρομαντισμό ή φαντασία, γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτό το πνευματικό ζώδιο του νερού θέλει απλώς να δει την ομορφιά του κόσμου.