Αnastasia Stacie Vanelli ή αλλιώς το κορίτσι των παραμυθιών. Μισή από Κύπρο και μισή από Ρωσία με σπουδές καλών τεχνών και φωτογραφίας στην Αγγλία αλλά και μόδα με special effects make up στην Αμερική, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από τη μάζα και να δημιουργήσει μια δική της ταυτότητα, ένα δικό της παραμύθι χωρίς δράκους. Παράδειγμα προς μίμηση αφού παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει καταφέρει να κυνηγήσει αρκετά από όσα ονειρεύτηκε.

7

Moντέλο και make up artist.  Γιατί και πώς;

Nομίζω δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, από μικρή ήθελα να ασχοληθώ κυρίως ως make up artist ενώ το μόντελιγκ ήρθε μετά όταν χρειάστηκε να γίνω μοντέλο του εαυτού μου. Έτσι σιγά σιγά μπήκα και στον χώρο του μόντελιγνκ.

Oι συνεργασίες που ξεχωρίζεις μέχρι σήμερα;

Mια συνεργασία όπου είχα την ευκαιρία να έχω και νιώθω τυχερή που την έζησα αφού πάντα θαύμαζα τη δουλειά του, είναι με τον φωτογράφο John Farrar.

Θα έλεγε κανείς ότι πολλές από τις εμφανίσεις σου «προκαλούν», είναι σκοπός σου αυτό;

Όχι σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, μου αρέσει πολύ να εκφράζω αυτά που σκέφτομαι και φαντάζομαι πάνω σε ένα πρόσωπο, κάποιοι άλλοι το κάνουν πάνω σε ένα χαρτί.  Είναι κάτι που με ευχαριστεί.

9

Η δική σου φιλοσοφία για την ομορφιά ποιά είναι;

Να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου, εκεί είναι το μυστικό θεωρώ, αλλά φυσικά και το πώς εκφράζεσαι μέσα από το προσωπικό σου στυλ.

Τρεις λέξεις που σε χαρακτηρίζουν;

Παραμύθια, δημιουργικότητα, make up.

8

Δύο πρόσωπα που πιστεύεις θα είχε ενδιαφέρον αν ‘ζωγράφιζες’ πάνω τους; 

Σίγουρα η Katy Perry, αφού το στυλ μας είναι παρόμοιο, αλλά και το αγαπημένο μου μοντέλο Gemma Ward, έχει πανέμορφο πρόσωπο και είναι το καταλληλότερο για μεταμόρφωση.

Αγαπημένοι σχεδιαστές;

Alexander McQueen αφού τα ρούχα του όλα είναι λες και βγήκαν από παραμύθια και αυτό είναι κάτι που μου δίνει έμπνευση. Θα σου πω επίσης και την Polly Siu που αν και δεν είναι διάσημη τα κομμάτια της είναι καθημερινά και κουκλίστικα. Έχω αρκετά από τα ρούχα της.

Aγαπημένος συνδυασμός χρωμάτων σε ένα μακιγιάζ;

Δεν έχω αγαπημένο συνδυασμό αλλά το champanize με το καφέ, το ασημί με το μαύρο και το μώβ με το ασημί, μου αρέσουν και τα χρησιμοποιώ πολύ.

Aν δεν ήσουν άνθρωπος τί θα ήθελες να ήσουν και γιατί;

Γοργόνα μετράει;; Eκτός από αυτό θα έλεγα πως θα ήθελα να ήμουν γάτα. Είναι το αγαπημένο μου ζώο, είναι τόσο λεπτεπίλεπτο, ανεξάρτητο και κάνει πάντα αυτό που θέλει χωρίς να της το επιβάλεις.

Το μεγαλύτερο σου όνειρο;

Να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο για δουλειές και αργότερα όταν κουραστώ να δημιουργήσω τη δική μου σχολή. Επίσης θα ήθελα να εκδόσω κάποτε ένα δικό μου βιβλίο με φωτογραφίες και make up.

Προσωπική σελίδα: www.facebook.com/MakeUpByVanelli

Φωτογραφίες: Louis Loizides Mitsu (http://louisloizidesmitsu.com/)