Κάνουμε πάρτι. Όχι εμείς, εσύ. Και με λίγο φαγητό, για να μπορέσουν να πάνε κάτω τα κοκτέιλ. Επειδή δουλεύω για σένα, όπως βλέπεις, κάθισα και σου έφτιαξα ένα μενού με ένα ορεκτικό και το αντίστοιχο κοκτέιλ του. Είδες τι καλή; Βασικά βοήθησαν και λίγο οι φίλες μας από το Darlingmagazine.org

Rainbow Spring Rolls with Almond Butter Dipping Sauce

Savour-This-Sauce-3281-1050x700

ΥΛΙΚΑ

8 wrappers ρυζιού

½ κ. λεπτοκομμένα καρότα

½ κ. λεπτοκομμένο παντζάρι

½ κ. λεπτοκομμένο αγγούρι

½ κ. λεπτοκομμένη κόκκινη και κίτρινη πιπεριά

½ κ. αβοκάντο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βρέχεις τα wrappers σε ζεστό νερό και απλώς τυλίγεις τα υλικά σου μέσα.

ΥΛΙΚΑ (Almond butter sauce)

4 κ.γ. φυστικοβούτυρο

1 κ.σ. σόγια

2 κ.γ. νερό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Στο μίξερ, κλασσικά.

Το κοκτέιλ του είναι το Lilac Margarita

Lilac-Margaritas-1-1024x685

ΥΛΙΚΑ

2.κ.σ. lilac simple syrup (παρακάτω θα δεις πως μπορείς να το φτιάξεις)

Χυμός από 4 lime

Χυμός από ένα πορτοκάλι

Χυμός από ένα λεμόνι

4 σφηνάκια τεκίλα

και λίγο τριμμένο πάγο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα shaker για κοκτέιλ και αρχίζεις το κούνημα.

Για το σιρόπι:

1 κ. ζάχαρη

½ κ. νερό

4 κ.σ. lilac flowers

για το σιρόπι: Τοποθετείς την ζάχαρη, τα λουλουδάκια και το νερό σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύεις που και που μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει το μείγμα σιροπιαστό. Ύστερα, το βγάζεις από την φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει. Το αλλάζεις και δοχείο και το βάζεις στο ψυγείο.

Αν τώρα βέβαια, αυτός ο συνδυασμός δεν είναι του γούστου σου μην φεύγεις, έχω κάτι ακόμη.

Καυτερές φτερούγες με δεντρολίβανο και βαλσάμικο

Chicken-Wings-

Για τις φτερούγες:

ΥΛΙΚΑ

Περίπου 2 ντουζίνες φτερούγες κοτόπουλου

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα

Για την μαρινάδα:

2-3 κλαράκια δεντρολίβανο

3-4 κομματάκια σκόρδου

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ. βαλσάμικο

½ κ. μαύρη ζάχαρη

¼ κ. σόγια

¼ κ. μέλι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Προθερμένεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζεις όλα τα υλικά της μαρινάδας μέσα σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια, με δυνατή φωτιά. Μετά από 5 λεπτά, βγάζεις τα σκόρδα και το αφήνεις να κρυώσει για περίπου 40 λεπτά. Περιλούζεις τις φτερούγες με λίγο λάδι και προσθέτεις λίγο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τοποθετείς τα κοτοπουλάκια μακριά το ένα από το άλλο και τα ψήνεις για 40 λεπτά. Αφού βγουν από τον φούρνο τους βάζεις την μαρινάδα που έχουμε φτιάξει προηγουμένως και τα σερβίρεις.

Για κοκτέιλ του διάλεξα μια Winter’s Margarita, θα την βρεις εδώ 

Winter-Margarita-

source: Darlingmagazine.org