Σου αρέσει η τέχνη; Θαυμάζεις τον κινηματογράφο και όσους τον εκπροσωπούν; Λατρεύεις το σενάριο και τις ταινίες μικρού μήκους; Σου αρέσει να κρατάς μια κάμερα στο χέρι; Τρελαίνεσαι για τα video clips των αγαπημένων σου καλλιτεχνών; Θα ήθελες να φτιάξεις το δικό σου; Καν’ το όπως η Emily!

Ανδειξε το ταλεντο σου οπως η Emily Kai Bock (2)

Η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία και οι ερασιτεχνικές ευκαιρίες να ασχοληθείς με αυτήν και να ξεχωρίσει το ταλέντο σου στο μέλλον πολλές. Η εικόνα εντυπωσιάζει, πόσο μάλλον όταν είναι κινούμενη και εύστοχη.

Ανδειξε το ταλεντο σου οπως η Emily Kai Bock (1)Πολλοί την χαρακτήρισαν ως το ανερχόμενο αστέρι του Vimeo. Η αγάπη της για το βίντεο και οι ταλαντούχοι μουσικοί φίλοι της, την οδήγησαν στην πρώτη ερασιτεχνική της δημιουργία κατά την διάρκεια των μουσικών προβών τους. Το αποτέλεσμα γι’ αυτήν ήταν το σύνολο δημιουργικών μυαλών, κάνοντας την να νιώθει λες και ζει στο Παρίσι των 20s. Η Emily κατάγεται από το Τορόντο, σπούδασε τέχνη στο Emily Carr και κινηματογράφο στην Concordia. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η νεαρή Καναδή ξεχώρισε με το σκηνοθετικό της ταλέντο. Μαζί με τον συνάδελφό της και κινηματογραφιστή Evan Prosofsky κέρδισε διεθνή βράβευση για το μουσικό τους βίντεο “Crimes-Oblivion” το οποίο πλέον έχει πάνω από 15.000.000 views στο Youtube. Το δίδυμο έκτοτε συνεργάστηκε σε μια σειρά δημιουργικών μουσικών βίντεο, ένα εκ των οποίων το “Grizzly bear”. Επίσης, η νεαρή σκηνοθέτης έχει βάλει την υπογραφή της σε πολλές διαφημίσεις μεγάλων εταιρειών, όπως η Coca-Cola και η Diesel.

Όπως δηλώνει και η ίδια, οι εικόνες που προσφέρουν το Youtube, το Google και το Vimeo βρίσκονται στο προσκήνιο της καθημερινότητας μας, ο κόσμος παρακολουθεί βίντεο περισσότερο από ποτέ- είναι ο τρόπος που απολαμβάνει την μουσική.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε συνηθίσει στην θέση αυτή γυναικεία πρόσωπα – άλλωστε γι’ αυτό μας εντυπωσιάζει και η Emily – ούτε υπάρχουν αντίστοιχες σχολές αυτής καθεαυτής της τέχνης. Τι σημασία έχει όμως! Η τέχνη μπορεί να χρειάζεται βάσεις, αλλά η δημιουργία προσωπική έμπνευση-αν το «χεις»- τουλάχιστον Δοκίμασε το! Find Emily’s work on her official website: www.emilykaibock.com