Αν όχι τώρα, τότε πότε;

Έχεις προσέξει πόσο εύκολο είναι να πακετάρεις τα πράγματα για να φύγεις παρά για να επιστρέψεις;

Αν σκεφτείς τι σου λείπει πραγματικά όταν είσαι στην θάλασσα, έχεις ήδη έτοιμες τις απαντήσεις που ίσως γύρευες.

Αν θυμηθείς, τι ΔΕΝ σου έλειψε καθόλου, οι προτεραιότητες σου είναι εδώ και μόνο με αυτές θα ξεκινήσεις να αλλάζεις την ζωή σου. Στο θαλασσινό νερό όλα φαίνονται πιο διάφανα και καθαρά και οι αποφάσεις του φθινοπώρου γράφονται καλύτερα δίπλα στο κύμα.

Στη λίστα λοιπόν με αυτές τις αποφάσεις μη γράψεις αυτά που θες. Ίσως ήρθε η στιγμή να βάλεις κάτω αυτά που δεν θες, αυτά που σε χαλάνε, αυτά που δεν σε κάνουν να είσαι καλά, αυτά που δεν σου αρέσουν πάνω σου και θες να τα αλλάξεις. Τώρα ξέρεις πως το ''ΟΧΙ'' είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση. Δεν υπάρχει λόγος να ξαναπείς ''ΝΑΙ'' από ευγένεια και αδυναμία αν δεν θες 100% να κάνεις κάτι, να πας κάπου, να δείς κάποιον αλλά ούτε και να απολογηθείς για τα ''ΟΧΙ'' σου.

Θα κατανοείς. Ο καθένας κουβαλάει τον δικό του ''σταυρό'' και δεν μπορείς να κρίνεις. Κανέναν.

Θα ακούς. Ολοι μιλάμε πολύ αλλά ελάχιστοι ακούμε τι μας λένε οι γύρω μας. Θα κάνεις ένα γερό ξεκαθάρισμα στις σχέσεις σου. Ψάξε για αυτούς που σε θέλουν όσο εσύ αυτούς. Που σε στηρίζουν. Που θα είναι εκεί για σένα -no matter what-. Μην αλλάζεις για να αρέσεις στον οποιονδήποτε. (Είναι ψυχοφθόρο και κάποια στιγμή η αλήθεια ακούγεται. Και τότε μετατρέπεται σε θόρυβο.)

Άκου με προσοχή τη διαίσθηση σου. Στην δουλειά. Στα προσωπικά. Ακουσε εσένα. Κυρίως. Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως τα τραγικά που ακούς δεν συμβαίνουν ''στους άλλους''. Πως το ''κακό'' χτυπά και την δική μας πόρτα κάποια στιγμή. Τίποτα δεδομένο.

Ο,τι είναι να κάνεις, κάντο. Άλλαξε δουλειά, πόλη, σχέσεις, συνήθειες. Γίνε εσύ η καλύτερη εκδοχή σου, δεν έχεις χρόνο. Ο χρόνος είναι κάτι σχετικό, αλλά ρεαλιστικά τελειώνει. Και αν όχι τώρα, τότε πότε; (Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από εκείνους που νόμιζαν πως είχαν άπλετο χρόνο.)

Ζήσε με τα παιδιά σου. Θα ανοίξουν πολύ γρήγορα τα φτερά τους, ζήσε κάθε λεπτό μαζί τους. Μοιράσου τις στιγμές με τους γονείς σου. Θα φύγουν. (Τόσο απλά και κυνικά.)

Πάνω από όλα να θυμάσαι να φτιάξεις έτσι την ζωή σου που να μην έχεις ανάγκη λίγες μέρες διακοπών για να είσαι ''καλά''.

Ζωή. Οχι επιβίωση.

(Έχεις προσέξει πόσο εύκολο είναι να πακετάρεις τα πράγματα για να φύγεις παρά για να επιστρέψεις;)

#Time_for_switch_off

Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα Business Consultant/Writer/Speaker/Founder of www.living-postcards.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.