Βρίσκεις τον έναν και μοναδικό άνθρωπο. Ταιριάξατε από την πρώτη στιγμή και ερωτευτήκατε παράφορα. Όσο περνά όμως ο πρώτος καιρός, παρατηρητείς συμπτώματα αλλεργίας κάθε φορά που τον συναντάς. Φτερνίζεσαι, βήχεις, κοκκινίζουν τα μάτια σου, βγάζεις εξανθήματα, έχεις φαγούρα. Όποιο και αν είναι το σύμπτωμα, όχι. Δεν έχεις αλλεργία ούτε στη σχέση ούτε στη δέσμευση.

Αντίθετα, το πιο πιθανό είναι ότι αλλεργία παρουσιάζεις σε κάτι που ο σύντροφός σου καταναλώνει ή χρησιμοποιεί. Από φαγητό μέχρι κολόνια, από τη γάτα του μέχρι το απορρυπαντικό του. Η αλλεργία σου μπορεί να εμφανιστεί λόγω της ατμόσφαιρας του χώρου του, ακουμπώντας ή φιλώντας τον σύντροφό σου.

Τι γίνεται όμως σε αυτήν την περίπτωση; Πώς το αντιμετωπίζεις;

Το να χωρίσεις είναι μία λύση, αλλά όχι ιδιαίτερα καλή, αν είσαι χαρούμενος με το άλλο σου μισό. Αντίθετα, το προτιμότερο είναι να επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο, που θα σας συστήσει τρόπους αντιμετώπισης. Ο αλλεργιολόγος πιθανότατα θα σου χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή που θα σε βοηθήσει να μην θες να τρέξεις μακριά από τον σύντροφό σου ενώ μόλις τον συνάντησες.

Ο καλός εξαερισμός είναι μια αρχή για αποφυγή εισπνοής όποιας ουσίας στην οποία παρουσιάζεις συμπτώματα.

Πέρα από αυτό, ο σύντροφός σου θα χρειαστεί να συμβιβαστεί να απαρνηθεί κάποιες τροφές, ακόμα και αν τις λατρεύει, όταν τουλάχιστον βρίσκεται μαζί σου. Αν πραγματικά σε νοιάζεται, δεν θα του είναι δύσκολο να θυσιάσει τα αγαπημένα του μπισκότα με φυστικοβούτυρο, αφού εσύ θα είσαι το μόνο γλυκό που θα χρειάζεται από δω και πέρα.

Αν πάλι, παρουσιάζεις δυσανεξία σε κάποιο κατοικίδιό του, δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα. Προφανώς δεν τίθεται το θέμα της επιλογής ανάμεσα σε εσένα ή το ζωάκι του. Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε, είναι να βρίσκεσαι σε άλλο δωμάτιο από το κατοικίδιο. Όταν τύχει να βρίσκεστε μαζί, φροντίστε να υπάρχει ανοιχτό παράθυρο και να μην φέρεις τα χέρια σου σε επαφή με μάτια σου ή το στόμα σου. Ακόμα και αν δεν το χάιδεψες εκείνη τη στιγμή, μπορεί να υπάρχουν τρίχες στα έπιπλα και ό,τι ακουμπάς.

Όταν υπάρχει θέληση, τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει. Επισκέψου λοιπόν το γιατρό σου, για να μην το ξανασκεφτείς δεύτερη φορά όταν θα θες να βρεθείς με τον αγαπημένο σου και να ζήσεις τον έρωτά σου χωρίς εμπόδια.

Featured photo: healthline.com