Είναι λογικό, όταν νιώθεις μοναξιά, η σκέψη σου να σε οδηγεί κατευθείαν σε μία προηγούμενη ή στην τελευταία σχέση σου. Εξάλλου, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζεις καλά.

Οι άνθρωποι μετά από ένα διάστημα χωριστά τείνουν να ξεχνούν τα αρνητικά στοιχεία μίας σχέσης και εστιάζουν στα καλά. Αυτά που τώρα λείπουν. Όπως μία αγκαλιά, μία καλημέρα ή την βεβαιότητα που δημιουργεί ο δεσμός μεταξύ των δύο συντρόφων. Είναι πολύ πιθανό να ξεχάσεις πώς όσα σε ενοχλούσαν στη συμπεριφορά του πριν τον χωρισμό.

Όταν εμφανιστούν οι σκέψεις νοσταλγίας και πριν στείλεις το μήνυμα, βρες λίγο χρόνο και σκέψου αυτά τα πέντε πράγματα που κατά βάθος γνωρίζεις ότι είναι αλήθεια.

Υπήρχε λόγος που χώρισες

Συνήθως δεν μιλάμε για μία ατυχή στιγμή. Κρύβεται ένας λόγος πίσω από τον χωρισμό, από όποια πλευρά και αν προήλθε. Αν τώρα γυρίσεις πίσω, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ανακυκλωθούν τα ίδια προβλήματα, να ζήσετε τις ίδιες καταστάσεις μέχρι να χωρίσετε εκ νέου. Θύμισε στον εαυτό σου τι ήταν αυτό που σας έκανε να αφήσετε την σχέση σας και να αποφασίσετε ότι χώρια θα είστε καλύτερα.

Δεν είστε πια οι ίδιοι άνθρωποι

Εφόσον χωρίσατε, ακόμα και φιλικά, πλανάται κάποιου είδους πικρίας στον αέρα. Μπορεί συνολικό, μπορεί για μια συγκεκριμένη πτυχή του ανθρώπου που είχες δίπλα σου. Αυτά τα συναισθήματα δεν θα εξαφανιστούν κι αν δεν τα λύσετε θα συνεχίσουν να υπάρχουν εκεί γύρω και θα αναμένουν να εκτονωθούν την κατάλληλη στιγμή.

Η εμπιστοσύνη δεν ξανακερδίζεται

Ακόμα και αν ο λόγος του χωρισμού πάρθηκε από κοινού, η εμπιστοσύνη κλονίστηκε τη στιγμή που πήρατε διαφορετικούς δρόμους. Εξάλλου, η σχέση πρόκειται για μία υπόσχεση, ότι θα μείνετε μαζί. Όταν κάποιος αθετεί αυτήν την υπόσχεση, παίρνει μαζί του και όσα χαρακτηρίζουν την εμπιστοσύνη που εμπεριέχεται στην έννοια.

Το να σου λείπει δεν σημαίνει ότι τον θες πίσω

Σου λείπει το άρωμα του πρώην σου. Σου λείπει να βλέπετε μαζί τη σειρά σας. Σου λείπουν τα πειράγματά του και οι συμβουλές του. Πριν νοσταλγήσεις όμως αυτό που είχατε, σκέψου αν σου λείπουν οι διαφωνίες σας ή ό,τι ήταν αυτό που δεν λειτουργούσε στη σχέση.

Μένοντας στο παρελθόν χάνεις χρόνο από το παρόν και το μέλλον

Πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου να αισθανθεί και τελικά να ξεπεράσει τον χωρισμό. Όσο η σκέψη σου μένει πίσω, μένεις και εσύ μαζί της. Θα περάσουν άνθρωποι πολύ πιο ιδανικοί για εσένα ακριβώς μπροστά από τα μάτια σου, και εσύ θα τους αγνοήσεις επειδή το μυαλό σου είναι κολλημένο αλλού. Είναι κρίμα να εμποδίζεις τον εαυτό σου από το να προχωρήσει μπροστά, να κοιτάξει το μέλλον και να αναζητήσει ό,τι του αναλογεί στη ζωή.

Featured photo: shutterstock.com