Σε μία σχέση τις περισσότερες φορές, δύσκολα βλέπεις τα σημάδια που οδηγούν σε έναν χωρισμό. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή αγαπάς πολύ τον άνθρωπό σου. Όταν όμως τα καταλαβαίνεις, σώζεις τον εαυτό σου από έναν αρκετά οδυνηρό χωρισμό. Όταν ξέρεις πότε θα χωρίσεις μπορείς να προετοιμαστείς και κατάλληλα.

“Πρέπει άραγε να χωρίσουμε;” αναρωτιέσαι. Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν 4 πράγματα που συμβολίζουν την αρχή του τέλους της σχέσης σας.

Ακόμα κι αν είναι οδυνηρό να χωρίζεις με κάποιον που αγαπάς, σε κανέναν δεν αρέσει να σπάει η καρδιά του σε χίλια κομμάτια. 

Ορίστε οι 4 ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα να χωρίσεις.

Κριτική: δεν σέβεστε ο ένας τον άλλον

Όταν εσύ και ο σύντροφός σου δεν σέβεστε ο ένας τον άλλον, σημαίνει ότι η σχέση σας φτάνει στο τέλος της. Αυτό φαίνεται όταν εκφράσεις σαν “Δεν με βοήθησες ποτέ σου” ή “Πάντα με αγνοείς” μπαίνουν στις καθημερινές συζητήσεις. Αυτές οι φράσεις υποδηλώνουν πόνο γιατί αφήνουν στην άκρη όσα πραγματικά έκαναν αυτά τα άτομα. Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στο να κριτικάρεις κάποιον για τη συμπεριφορά του που σε ενοχλεί από το να του επιτίθεσαι επί προσωπικού.

Τα υγιή ζευγάρια έχουν διαφωνίες, αλλά τις λύνουν χωρίς να μειώνουν ο ένας τον άλλον. Όταν δεν υπάρχει σεβασμός, υπάρχει πρόβλημα.

Αμυντικότητα: ο ένας στρέφεται εναντίον του άλλου

Όταν η αμυντικότητα είναι το τρίτο άτομο σε μία σχέση, αρχίζουν να βγαίνουν οι ασπίδες. Αυτό δεν βελτιώνει την οποιαδήποτε κατάσταση αλλά ούτε και πηγαίνει παρακάτω μία σχέση. Κάθε φορά που απαντάς σε πικρόχολα σχόλια, η σχέση σου παίρνει τον κατήφορο. Μία υγιής σχέση επικεντρώνεται στα συναισθήματα και δεν θα κρίνει την οποιαδήποτε συμπεριφορά. 

Πώς να χωρίσεις με κάποιον ανώδυνα
PS I Love You

Περιφρόνηση: ένας από τους δύο αισθάνεται ανώτερος

Όταν πιστεύεις ότι είσαι πιο έξυπνη ή πιο σημαντική από τον σύντροφό σου, θα  ξεκινήσεις να τον κοροϊδεύεις και θα σταματήσεις να νοιάζεσαι για το τι νιώθει. Αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής.

Για να αναπτυχθεί μία σχέση, πρέπει να σέβεστε ο ένας τον άλλο και φυσικά να αποδεχτείτε πως είστε καλύτερα μαζί, παρά χώρια. Η αλήθεια είναι πως κάποιες στιγμές είναι πιο δύσκολες από άλλες, αλλά όλα εξαρτώνται από το πού επικεντρώνεστε.

Παρεμπόδιση: ένας από τους δυο φεύγει

Όταν μιλάς και ο σύντροφός σου σε αγνοεί, φεύγει από το δωμάτιο ή κοιτάει το κινητό του, σου αρέσει άραγε; Είναι κάτι που “πονάει”. Οι άνθρωποι σταματούν να σκέφτονται τόσο καθαρά σταματούν να ενδιαφέρονται. Υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν κάνουν και θαύματα. Όταν δεν υπάρχει σεβασμός σε μία σχέση, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επανασύνδεσης. 

Το χωρίζεις με κάποιον που αγαπάς, όσο οδυνηρό κι αν είναι, είναι κάποιες φορές το καλύτερο και για τους δύο.

Πηγή: yourtango.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: MyDomaine