Το περιοδικό Forbes μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στις λίστες με τους celebrities. Αναλόγως τα κριτηρία της κάθε λίστας, πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν κάθε χρόνο να κερδίσουν την πρωτιά στις συγκεκριμένες λίστες. Έχουν φτάσει πλέον να προσδίδουν ένα είδος κύρους που είναι απόλυτα ανάλογο με την φήμη του καθενός – ίσως όχι με τη δουλειά.

Στη φετινή λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες της μουσικής, φιγουράρει πρώτη η Taylor Swift. Η ίδια ξεκίνησε με τον πρώτο της δίσκο το 2006, τον οποίο έγραψε μόνη της και μια δεκαετία αργότερα είχε αρκετά βραβεία Grammy για να γεμίσει 2 ράφια του σπιτιού της. Για να μη μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα. Φέτος, λοιπόν, 13 χρόνια και 7 άλμπουμ αργότερα θεωρήθηκε η πιο ακριβοπληρωμένη καλλιτέχνιδα της μουσικής σκηνής με εισόδημα 185 εκατομμύρια τον τελευταίο χρόνο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η “βασίλισσα” της μουσικής, που θα περίμενε κανείς να βρίσκεται πρώτη – αλλά συμβαίνουν και αυτά. Queen B, λοιπόν, με σχεδόν 100 εκατομμύρια λιγότερα από την πρώτη της λίστας. Φέτος βασική πηγή εσόδων για τη Beyonce ήταν τόσο η περιοδεία που έκανε με τον σύζυγο της όσο και το ντοκιμαντέρ Homecoming που κυκλοφόρησε στο Netflix. Προφανώς δεν συνυπολογίστηκαν τα έσοδα της από το Lion King, κάτι που θα της έδινε δικαιωματικά την πρώτη θέση.

Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με τη Rihanna, κάπως παράδοξα αν αναλογιστούμε ότι οι μόνες δουλειές της τραγουδίστριας τα τελευταία χρόνια έχουν να κάνουν με την μόδα και όχι τη μουσική. Η σειρά Fenty έχει χαρίσει στην Rihanna τον τελευταίο χρόνο περίπου 62 εκατομμύρια. Αν αφιέρωνε λίγο χρόνο και στη μουσική της, σίγουρα θα ήταν πολλά περισσότερα. Το είχε αποδείξει άλλωστε σε προηγούμενες χρονιές.

Η λίστα συνεχίζει με Katy Perry – να και κάτι που δεν περιμέναμε.  Όπως και η Pink. Φαίνεται πως τα single κάνουν και αυτά την δουλειά τους, ανεξάρτητα από τους δίσκους. Αν κάτι όμως σίγουρα δεν φανταζόμασταν είναι τη Shakira στην τελευταία θέση της δεκάδας με κέρδη 35 εκατομμύρια τον τελευταίο χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι ούτε κάποια μεγάλη περιοδεία έκανε, ούτε κάποιο δίσκο κυκλοφόρησε. Λίστες, όμως, είναι αυτές, αλλάζουν και του χρόνου που ξέρεις μπορεί να έχει την πρωτιά.

Μέχρι τότε έχουμε τη φετινή λίστα εδώ:

  1. Taylor Swift—$185 εκατομμύρια
  2. Beyoncé—$81 εκατομμύρια
  3. Rihanna—$62 εκατομμύρια
  4. Katy Perry—$57.5 εκατομμύρια
  5. P!nk—$57 εκατομμύρια
  6. Ariana Grande—$48 εκατομμύρια
  7. Jennifer Lopez—$43 εκατομμύρια
  8. Lady Gaga—$39.5 εκατομμύρια
  9. Celine Dion—$37.5 εκατομμύρια
  10. Shakira—$35 εκατομμύρια
Featured Image: complex.com