Πότε ήταν η τελευταία φορά που το ηλιοβασίλεμα τράβηξε την προσοχή σου περισσότερο απο κάποια ειδοποίηση στο κινητό σου;

Είμαι σχεδόν σίγουρη πως για τους περισσότερους απο εμάς, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί εδώ και καιρό. Οι ατελείωτες λίστες και υποχρεώσεις της ζωής τείνουν να μας κλέβουν τη χαρά που μας προσφέρουν τα μικρά θαύματα γύρω μας – σε σημείο που σταματάμε να τα παρατηρούμε.

Καθώς μεγαλώνουμε, είναι λογικό  να συνηθίζουμε πράγματα που όταν ήμασταν μικροί μας είχαν συνεπάρει – τότε τα βλέπαμε για πρώτη φορά. Με την πάροδο του χρόνου, ο αρχικός ενθουσιασμός καταλαγιάζει.

Από τη μια πλευρά, είναι υπέροχο το να μπορείς να προσαρμόζεσαι στο περιβάλλον που ζεις και μεγαλώνεις. Ωστόσο, δεν είναι απολύτως τραγικό όταν σταματάς να εκτιμάς τη μαγεία που σε περιβάλλει; Είτε πρόκειται για ένα λαχταριστό και απολαυστικό αφρόλουτρο, η μυρωδιά άγριας γαρδένιας ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ ή η ζεστασιά της αγκαλιάς της μητέρας μας… υπάρχουν αμέτρητες περιστάσεις και εμπειρίες που αξίζουν το θαυμασμό και την εκτίμηση μας.

Ο κόσμος είναι γεμάτος απο όμορφες στιγμές που σίγουρα μας προκαλούν δέος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βιώσουμε έντονα το τώρα.

… είναι υπέροχο το να μπορείς να προσαρμόζεσαι στο περιβάλλον που ζεις και μεγαλώνεις. Ωστόσο, δεν είναι απολύτως τραγικό όταν σταματάς να εκτιμάς τη μαγεία που σε περιβάλλει;

Σύμφωνα με τον Albert Einstein, ‘Αυτός που δεν αφιερώνει ουτε ενα δευτερόλεπτο για να θαυμάσει τον κόσμο γύρω του, είναι σαν νεκρός – έχει τα μάτια του κλειστά’.

Μπορεί το αρχικό αίσθημα θαυμασμού που είχαμε μικροί να έχει ξεθυμάνει, μπορεί όμως να αναγεννηθεί.  Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τον κόσμο μέσα απο ένα νεο και φρέσκο πρίσμα, σαν να είναι η πρώτη φορά. Κάθε στιγμή είναι μοναδική και διαρκεί λίγο, δεν μπορεί να δημιουργηθεί ξανά. Για αυτό , κάθε φορά που κοιτάζουμε κάτι για την πρώτη (και τελευταία) φορά, θα πρέπει να του δώσουμε την απαιτούμενη σημασία. Δεν είναι υπέροχο, αν το καλοσκεφτείς;

Μόλις το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα γίνουμε πιο περίεργοι για τον κόσμο και θα αναγνωρίσουμε το θαύμα γύρω μας – αυτό που μέχρι στιγμής είχαμε ως δεδομένο. Όταν γινόμαστε δεκτικοί προς όσα μας περιβάλλουν, κάθε πρόσωπο και μέρος αποκτούν τη δική τους μοναδική ομορφιά. Επομένως, την επόμενη φορά που βαριόμαστε και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε το Instagram ή το Snapchat  για να περάσει η ώρα, ας θυμηθούμε πως οτιδήποτε μπορεί πραγματικά να μας καθηλώσει και να μας εντυπωσιάσει, βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας.