Η μόδα τα τελευταία χρόνια θα έλεγα πως έχει απλουστεύσει πολλές διαδικασίες για εμάς τις γυναίκες, αφού όσο πιο φυσικές είμαστε τόσο το καλύτερο! Αυτό φυσικά εφαρμόζεται και στα μαλλιά και είναι πραγματικά κάτι πολύ βολικό αφού το να χρησιμοποιήσουμε σεσουάρ αυτούς τους μήνες είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε.

air dry 1-savoir ville

Το να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά είναι η τέλεια λύση, αφού λόγω ζέστης θα στεγνώσουν πολύ γρήγορα και φυσικά θα αποφύγουμε να τα ταλαιπωρήσουμε με τη θερμότητα.

Το Νο.1 μυστικό στο να στεγνώσουν τα μαλλιά σας “σωστά” φυσικά είναι το κούρεμα. Καλό θα ήταν να είναι λίγο μακριά για το λόγο ότι φρυζάρουν πιο δύσκολα, αφού το βάρος τους τα κρατάει κάτω.

air dry 2-savoir ville

Χωρίς καμία έκπληξη, το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε με το που βγείτε από το μπάνιο είναι να τυλίξετε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα– και μπορεί να ακούγεται προφανές αλλά μερικά λεπτά μέσα στην πετσέτα αξίζει για το αποτέλεσμα που θα έχετε. Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από το περισσότερο νερό, έτσι ώστε μέχρι να φτάσετε στο γραφείο σας να έχουν στεγνώσει. Επειδή όμως το στέγνωμα με την πετσέτα μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται μπερδεμένα κάντε ένα απαλό πέρασμα με τη χτένα/βούρτσα σας. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο οι χτένες για τα μαλλιά έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και πλέον υπάρχουν ειδικές για βρεγμένα μαλλιά έτσι ώστε να μην τα καταστρέφουν. Μία τέτοια είναι και η No Tangle της Macadamia.

no tangle- savoir ville

Με το φυσικό στέγνωμα τα προϊόντα styling είναι απαραίτητα για να σταματήσουν τα μαλλιά από το να πετάνε δεξιά κι αριστερά. Τα περισσότερα μαλλιά έχουν ένα φυσικό σπάσιμο, οπότε χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν που θα το ενισχύσει, όπως από τη σειρά Curvaceous της Redken ή φυσικά το αγαπημένο μας Surf Spray της bumble & bumble. Προσέξτε να επιλέξετε προϊόντα για στέγνωμα με τον αέρα, γιατί τα περισσότερα προϊόντα ενεργοποιούνται με τη θερμότητα που βάζετε όταν τα στεγνώνετε με το σεσουάρ. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας είναι να κάνετε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας στις ρίζες τους.

Εάν τα μαλλιά σας είναι λεπτά και τελείως ίσια καλύτερα να προτιμήσετε κάποιο λαδάκι για να ενυδατώσετε τις άκρες.

air dry 3-savoir ville

Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στις συνήθειές σας αλλά το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους! Απλά κάντε τη χωρίστρα στην πλευρά που θέλετε και αφήστε τα, γιατί όσο τα πιο πολύ τα πειράζετε τόσο πιο πολύ τα χαλάτε. Όταν στεγνώσουν τελείως μπορείτε να προσθέσετε στα μαλλιά σας κάποιο προϊόν styling για να δώσετε texture στα μαλλιά σας.