Το Δεκέμβριο του 2004, το περιοδικό Scientific American Life δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “Η τυραννία της επιλογής”. Το άρθρο αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά πως η δυνατότητα του σύγχρονου ανθρώπου να επιλέξει ανάμεσα ανάμεσα στην πληθώρα δυνατοτήτων που του δίνονται, τον παραλύει. Από τα πιο μικρά μέχρι και τα πιο μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας, αυτό το συμπέρασμα βρίσκεται 13 χρόνια μετά, μπροστά μας.

Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ για να ξεδιαλύνουμε το τοπίο και να σου προτείνουμε μερικές σειρές που πιθανότατα δεν ξέρεις, αλλά σίγουρα θα λατρέψεις.

One Mississippi Μια σειρά άλλων διαστάσεων. Μια σειρά που καταφέρνει να συνδυάσει το θάνατο, την παιδική κακοποίηση, μια σπάνια ασθένεια και όλα αυτά με πολύ χιούμορ και γέλιο. Πώς; Μάλλον μόνο η Tig Notaro ξέρει. Μια σειρά που έχει πολλά κοινά με τη ζωή της σκηνοθέτη της και πολλά να μας διδάξει.

one-mississippi

Lady Dynamite Μια από τις πιο ιδιαίτερες και ταυτόχρονα πιο άγνωστες σειρές του Netflix. Η ιστορία της Maria Bamford η οποία προσπαθεί να ξαναχτίσει την επαγγελματική της ζωή, να βρει τον έρωτα και να δημιουργήσει πραγματικές φιλικές σχέσεις έχει αποδοθεί με τέτοιο τρόπο που σίγουρα θα την απολαύσεις.

lady-dynamite

Death on the Staircase Ο βετεράνος πολέμου Michael Peterson γύρισε σπίτι του από το Βιετνάμ και μας περιγράφει ένα ευχάριστο απόγευμα με τη γυναίκα του. Το απόγευμα αυτό θα είναι το τελευταίο που θα πέρασουν μαζί καθώς μερικές ώρες αργότερα τη βρίσκει νεκρή. Οι ισχυρισμοί του πως η γυναίκα του έπεσε από τις σκάλες βρίσκουν αντίθετο το δικαστήριο. Τι έχει γίνει τελικά;

Διάβασε ακόμα: Σειρές με μυστήριο 

death-of-the-staircase

Unsolved: The Boy Who Disappeard Το Νοέμβριο του 1996, ο 16χρονος Damien Nettles εξαφανίστηκε. Τα περισσότερα στοιχεία έδειχναν πως δολοφονήθηκε αλλά η υπόθεση πέρασε στο περιθώριο. Οι δημοσιογράφοι εγκλημάτων Alys Harte και Bronagh Munro πέρασαν πάνω από έξι μήνες ψάχνοντας στοιχεία για την υπόθεση. Ένα ντοκιμαντέρ που μπλέκει κυκλώματα της νύχτας, ναρκωτικά και ένα άτυχο παιδί.

unsolved

Διάβασε ακόμα: 12 βρετανικές σειρές ν ανακαλύψεις