Το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, η έξοδος σε κινηματογράφο αποκτά μια νέα υπόσταση. Μέσα στην άναρχη δόμηση αυτής της πόλης, κάτω από τις γκρίζες πολυκατοικίες, ξεφυτρώνουν τα θερινά σινεμά και κάθε χρόνο υπόσχονται να κάνουν το καλοκαίρι-με-δουλειά-και-χωρίς-λεφτά-για-διακοπές, λίιιιγο πιο όμορφο κι ευχάριστο.

Οι άβολες καρέκλες σκηνοθέτη, τα ανάλατα ποπ-κορν, το μαλλί της γριάς και οι all time classic προβολές ταινιών, παραπέμπουν σε ένα αλλοτινό, cult κλίμα και δεν είναι τυχαίο. Τα περισσότερα από αυτά τα σινεμά μετρούν πολλές δεκαετίες ζωής.

Cine Alex

Το παλαιότερο από τα θερινά σινεμά της πόλης, βρίσκεται στο κέντρο, στην οδό Ολύμπου 106. Λειτουργεί από το 1967 κι έχει την πιο όμορφη νέον πινακίδα, απαράλλακτη από τη μέρα που άνοιξε η επιχείρηση. Στα πλεονεκτήματά του και τα πεντανόστιμα χοτ-ντογκ, που υπάρχουν στο κυλικείο του σινεμά.

Ολύμπου 106, Θεσσαλονίκη

Σίνε Ναταλί

Ο κινηματογράφος που μοσχοβολάει γιασεμί. Στις αρχές της Νέας Παραλίας, είναι η πρώτη επιλογή του περισσότερου κόσμου για θερινό. Μετράει περίπου μισό αιώνα ζωής και είναι ιδανική κατάληξη μετά από έναν περίπατο στην παραλία.

Λεοφώρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, Θεσσαλονίκη

Σίνε Ελληνίς

Ανάμεσα στο χώρο της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στο Βελλίδειο, αν περάσεις, σίγουρα θα μυρίσεις το βούτυρο από φρεσκοφτιαγμένα ποπ-κορν. Ναι, γιατί εκεί βρίσκεται το Ελληνίς, που προβάλλει κατ’εξοχήν νέες κυκλοφορίες.

Λεωφόρος Στρατού 11, Θεσσαλονίκη

Σίνε Απόλλων

Λίγο πιο κάτω από το Ναταλί, είναι το Απόλλων, που ανήκει κι αυτό στον ιδιοκτήτη του Ναταλί. Εκεί, πέρα από τα συνηθισμένα και προαναφερθέντα ροφήματα και εδέσματα, μπορείς να απολαύσεις και τα πιο γευστικά μοχίτο.

Σαρανταπόρου 4, Θεσσαλονίκη

Σίνε Θερμαΐς

Μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες ταινίες και ντοκιμαντέρ, κάτω από το φως των αστεριών, με δωρεάν είσοδο. Όλα αυτά στο Σίνε Θερμαΐς.

Καραολή & Δημητρίου 36, Θέρμη