Όταν κάποια στιγμή ένα ατύχημα στον στρατό τον έφερε κοντά στο θάνατο, ο Adam Driver σκέφτηκε πως τα δύο πράγματα που θέλει να κάνει σε αυτή τη ζωή, είναι να καπνίζει και να είναι ηθοποιός. Ηθοποιός θεάτρου, τηλεόρασης και κινηματογράφου. Ο Adam Driver, με ύψος 1,89 μ., δεν πίστεψε ποτέ ότι έχει πρόσωπο πρωταγωνιστή. Υπήρξαν όμως άνθρωποι που είδαν σε εκείνον αυτό που ο ίδιος δε μπορούσε να δει. Ο Martin Scorsese, τον έχει δικαίως αποκαλέσει τον “καλύτερο ηθοποιό της γενιάς του”.

Διάβασε τα 10 πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις για τον Adam Driver

1. Γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1983 και μεγάλωσε στην πόλη Mishawaka της Indiana. Έχει ολλανδική, γερμανική, ιρλανδική, σκωτσέζικη και αγγλική καταγωγή.

2. Είναι πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ. Αποφάσισε να καταταγεί στις στρατιωτικές δυνάμεις μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων και αφού είχε απορριφθεί από τη Σχολή Juilliard. Κάποιους μήνες πριν κληθεί να υπηρετήσει στον πόλεμο του Ιράκ, καθώς έκανε ορεινή ποδηλασία, εξάρθρωσε το στέρνο του. Το ατύχημα αυτό, σήμανε το τέλος του στρατού και την αρχή της υποκριτικής.

3. Ηθοποιός, ήθελε να γίνει από πάντα. Η Σχολή Julliard ήταν η μόνη του επιλογή γιατί εκεί τους ενδιέφεραν οι δυνατότητες και όχι οι βαθμοί. Έκανε ξανά αίτηση, όταν γύρισε στην πόλη του μετά τον στρατό, και αυτήν τη φορά έγινε δεκτή. Αποφοίτησε το 2009.

4. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, ήταν στην ταινία του Clint Eastwood “J.Edgar”. Ευρέως γνωστός, έγινε το 2015 ως Kylo Ren στην ταινία “Star Wars : The Force Awakens”.

New York Times

5. Το 2019, έλαβε υποψηφιότητα για το όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του στην ταινία “BlacKkKlansman”. Φέτος, ήταν υποψήφιος -φαβορί- για το όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου με την ταινία “Marriage Story”. Επίσης, έχει υπάρξει τρεις συνεχόμενες φορές υποψήφιος στα βραβεία Emmy, για τον ρόλο του στη σειρά του HBO, “Girls”.

6. Στην ταινία “Marriage Story”, ο Adam υποδύεται τον Charlie, έναν σκηνοθέτη θεάτρου που παίρνει διαζύγιο. Σε συνέντευξή του, έχει πει πως το συναίσθημα του πρωταγωνιστή ήταν πολύ οικείο για εκείνον, καθώς ο ίδιος είναι παιδί χωρισμένων γονιών.

7. Έχει δηλώσει πολλές φορές την απέχθειά του ως προς το να ακούει τη φωνή του, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δε βλέπει ποτέ τις ταινίες του. Πριν από λίγους μήνες, σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη, του έβαλαν να ακούσει ένα απόσπασμα από την ταινία “Marriage Story” στο οποίο τραγουδάει. Ο Adam δεν έφυγε απλώς από την συνέντευξη, αλλά και από το κτίριο.

8. Περιγράφει τον εφηβικό του εαυτό ως απροσάρμοστο. Δεν πιστεύει ότι είναι όμορφος και δε θεωρεί τον εαυτό του celebrity. Όταν κάποτε μία δημοσιογράφος τον αποκάλεσε “sex symbol”, ο Adam γέλασε δυνατά και το άφησε ασχολίαστο. Του είναι δύσκολο να καταλάβει τον λόγο που αρέσει.

9. Δεν έχει social media και δεν του αρέσει το Διαδίκτυο. Πιστεύει πως είναι απλώς μία στιγμιαία ευχαρίστηση και τίποτα παραπάνω.

10. Με τη γυναίκα του, Joanne Tucker, ήταν συμφοιτητές. Έχουν έναν γιο, τη γέννηση του οποίου κατάφεραν να κρατήσουν κρυφή για περισσότερα από δύο χρόνια. Ακόμη και σήμερα, κανείς δεν ξέρει το όνομα και την ηλικία του.

featured image: Los Angeles Times