Όπως ήδη ξέρουμε, όποιος καλλιτέχνης δεν ανήκει σε κάποια δισκογραφική εταιρεία, το πολύ να έχει δικό του κανάλι στο Youtube και να ανεβάζει ηχογραφήσεις και τραγούδια του. Αυτές ήταν οι δύο επιλογές για κάθε μουσικό εκεί έξω, μέχρι να εμφανιστεί το Α Colors Show.

Πριν καν καταλάβεις το κόνσεπτ του καναλιού, σε μαγνητίζει με την υπέροχη αισθητική του. Μονόχρωμα φόντα σε κάθε πιθανό χρώμα κι ο εκάστοτε καλλιτέχνης στη μέση του φόντου με ακουστικά στα αυτιά κι ένα μικρόφωνο. Θα έλεγε κανείς ότι είναι βγαλμένο από κάποιο minimal προφίλ του Instagram. Και μεταξύ μας, όντως, το A Colors Show είναι πολύ instagrammable.

Bλέποντας όλα αυτά τα κλιπ με τα διαφορετικά χρώματα και άτομα που τραγουδούν καταλαβαίνεις και το σκοπό αυτού του καναλιού. Το μικρό τους μανιφέστο συνοψίζεται στην εξής φράση: All Colors, No Genres. Μέσα στο κανάλι αυτό δεν θα βρεις τραγούδια συγκεκριμένου είδους, ούτε τους πασίγνωστους καλλιτέχνες με τα εκατομμύρια views στο Youtube. Το πιο πιθανό απλά είναι να απέκτησαν εκατομμύρια views μετά την συμμετοχή τους στο A Colors Show.

To συγκεκριμένο κανάλι ξεκίνησε απλά σαν μια ιδέα στο μυαλό του Philipp Starcke. Ο ίδιος είχε κουραστεί από την μουσική σκηνή που επαναλαμβάνει φριχτά τον εαυτό της συνεχώς. Έχοντας εμπειρία στο marketing, θέλησε να συνδυάσει τη δουλειά του με την αγάπη που έχει για την μουσική. Με τη σκέψη ότι η διάσπαση προσοχής των ανθρώπων έχει πάει σε άλλο επίπεδο, θέλησε μεν να βοηθήσει φτιάχνοντας κάτι πολύ απλό αλλά ταυτόχρονα διαφορετικό. Μαζί με τον Felix Glasmeyer, έναν φωτογράφο μόδας, έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα. Η διαφορετικότητα που είχε στο μυαλό του ο Starcke ενώθηκε με την υψηλή αισθητική του Glasmeyer και τους έχει φέρει μέχρι σήμερα περίπου 4 εκατομμύρια συνδρομητές και μια ομάδα 15 ατόμων πίσω από το πρότζεκτ.

Τα live sessions δεν είναι κάτι καινούριο στην πλατφόρμα του Youtube. Ο τρόπος όπως με τον οποίο τα οπτικοποιεί το A Colors Show, είναι

Πολλοί είναι αυτοί που απορούν, πώς οι δημιουργοί καταφέρνουν να “ξεθάψουν” όλα αυτά τα νέα ταλέντα. Για παράδειγμα, μέχρι και την Billie Eilish είχαν καλέσει για ηχογράφηση το 2017. Τότε ήταν μόλις 15 χρονών, είχε περίπου 35.οοο συνδρομητές στο Youtube και πήγε στο γύρισμα με τους γονείς της. Ένα χρόνο μετά η Billie επέστρεψε στο A Colors Show με το τραγούδι “idontwannabeyouanymore” το οποίο έχει 116 εκατομμύρια προβολές. Η διαφορά είναι τεράστια και η Billie κέρδισε 5 Grammy. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Το A Colors Show έχει τη δύναμη της ανεξάρτητης παραγωγής και της αγάπης του κόσμου. Ένα κανάλι που στον ίδιο μήνα θα βρεις τραγούδι της Billie Eilish αλλά και κάποιον καλλιτέχνη που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Youtube. Αυτό που πρεσβεύει έχει καταφέρει να το διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια. Η αφοσίωση στο στόχο φαινόταν από τότε που οι δύο δημιουργοί έβαφαν μόνοι τους το φόντο κάθε φορά διαφορετικό για κάθε καλλιτέχνη.