Όταν ακούς για μεγάλους έρωτες, πιθανότατα σου έρχονται στο μυαλό διάσημες κινηματογραφικές ιστορίες αγάπης, όπως αυτές που έζησαν οι πρωταγωνιστές στο «Notebook», τον «Τιτανικό» ή το «When Harry Met Sally» και όχι άδικα.

Είναι πιθανό να έχεις δει αυτές τις ταινίες δεκάδες φορές, καταλήγοντας πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: Δεν υπάρχουν τέτοιοι έρωτες στην πραγματικότητα.

Κι όμως, η ζωή είναι εκείνη που εμπνέει τον κινηματογράφο, γι’ αυτό και η πραγματικότητα κρύβει τελικά έρωτες που κανένα σενάριο δε μπόρεσε ποτέ να γράψει και καμιά κάμερα να κινηματογραφήσει.

Ίσως γιατί και οι ίδιοι οι συντελεστές θα συγκινούνταν τόσο, που θα ήταν αδύνατο να γυρίσουν μία σκηνή. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τη μεγάλη γιορτή του έρωτα, το Redbook «ξετρύπωσε» 18 αληθινές ιστορίες αγάπης, που θα ζήλευε κάθε κινηματογραφικό σενάριο. Ιστορίες που συγκινούν, εξυμνούν τον έρωτα και σου θυμίζουν να συνεχίσεις να πιστεύεις στην απόλυτη αγάπη, γιατί είναι εκεί έξω και σε περιμένει:

Bob Harvey και Annette Adkins

Ο Bob και η Annette ήταν συμμαθητές. Ο ένας αποτέλεσε για τον άλλο το πρώτο νεανικό χτυποκάρδι. «Δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω της. Είχε ένα εκπληκτικά όμορφο πρόσωπο και τα μάτια της ήταν απλά υπέροχα», θυμάται ο Bob. Μεγαλώνοντας, έχασαν επαφή και παντρεύτηκαν άλλους ανθρώπους. Όμως ο Bob δεν ξέχασε ποτέ την Annette. Το 2017, μετά τον θάνατο της συζύγου του, την αναζήτησε στο Google και ανακάλυψε ότι ήταν επίσης χήρα.

Της έστειλε μια κάρτα με τον αριθμό του, ήρθαν σε επαφή και στη συνέχεια ο Bob οδήγησε 500 μίλια για να την επισκεφτεί, σταματώντας μόνο για βενζίνη κι ένα μπουκέτο γαρίφαλα. «Της έδωσα τα λουλούδια, τη χάιδεψα στο πρόσωπο και είπα: Είτε σου αρέσει είτε όχι, θα σε φιλήσω», αφηγείται ο Bob. Λίγο αργότερα, οι δύο τους παντρεύτηκαν σε μια τελετή που θύμιζε δεκαετία του ’50 και χόρεψαν Johnny Mathis, όπως ακριβώς είχαν κάνει μερικά χρόνια πριν.

Matthew Pomeroy και Natasha Lamb

Εν μέσω ενός κλίματος που θύμιζε κινηματογραφική ταινία, ο Matthew Pomeroy, που πρωταγωνιστεί σε μια βρετανική παραγωγή του Aladdin, έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του, Natasha Lamb, η οποία υποδύεται τη Jasmine, αμέσως μετά την τελευταία τους υπόκλιση. «Τα τελευταία 4 χρόνια, μου άλλαξες τη ζωή», είπε στην Lamb, λίγο πριν βγάλει ένα λαμπερό, αστραφτερό δαχτυλίδι. «Σ ‘αγαπώ με όλη μου την καρδιά. Είσαι η καλύτερή μου φίλη και, αν μου το επιτρέπεις, θέλω να γίνω ο σύζυγός σου».

Elan Gale και Molly C. Quinn

Τι συμβαίνει όταν μια Αμερικανίδα ηθοποιός συναντά έναν πρώην παραγωγό του The Bachelor του ABC; Μα φυσικά μια κινηματογραφική πρόταση γάμου! Κατά τη διάρκεια μιας απόδρασης στο Σιάτλ, ο Elan Gale και η Molly C. Quinn, που μετρούσαν 8 μήνες σχέσης, σταμάτησαν σε ένα κοσμηματοπωλείο, στη βιτρίνα του οποίου έλαμπε ένα vintage σμαραγδένιο δαχτυλίδι. «Αν μου κάνεις ποτέ πρόταση γάμου, βρες κάτι που να μοιάζει με αυτό», είπε χιουμοριστικά η Quinn, χωρίς να φαντάζεται τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Την επόμενη μέρα, ο Gale επέστρεψε στο κατάστημα, αγόρασε το δαχτυλίδι και το έκρυψε σε ένα κουτί κάτω από το κρεβάτι τους για 3 χρόνια. «Εκεί κρύβεται το δαχτυλίδι τους τελευταίους 40 μήνες», αποκαλύπτει σε μια ανάρτησή του στο Instagram. «Λίγα εκατοστά μακριά από εκεί που κοιμάται η Molly κάθε βράδυ». Τον Δεκέμβριο του 2019, σε ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, ο Gale έκανε τελικά το μεγάλο βήμα.

Liz και Scott Shoesmith

Μία τυπική λίστα γάμου περιλαμβάνει την κράτηση χώρου δεξίωσης, τους φωτογράφους, τα λουλούδια και διάφορα άλλα. Για την Liz, όμως, αυτά δεν ήταν αρκετά. Την ώρα που έφτασε στον διάδρομο, έτοιμη να πλησιάσει τον μέλλοντα σύζυγό της, που είναι κωφός, του ερμήνευσε στη νοηματική ένα από τα αγαπημένα της τραγούδια, το «A Thousand Years» της Christina Perri. «Κάθε φορά που έκανα εξάσκηση, έκανα λάθη ή ξεχνούσα κάποια κομμάτια», εξομολογήθηκε στο Inside Edition. «Όταν, όμως, ήρθε η στιγμή, «κλείδωσα» το βλέμμα μου στον Scott. Ειλικρινά ένιωσα ότι ήμασταν μόνοι στην αίθουσα».

Jessica Share και Aaron Long

Η Jessica χρησιμοποίησε έναν ανώνυμο δότη σπέρματος για να αποκτήσει παιδί. Τότε, όμως, δεν γνώριζε ότι μερικά χρόνια αργότερα θα γνώριζε τον βιολογικό πατέρα της κόρης της και θα τον ερωτευόταν. Το 2016, η κόρη της Share, Alice Mikell, αναζήτησε το γενεαλογικό της δέντρο, ανακαλύπτοντας ότι ο Aaron Long είναι ο πραγματικός της πατέρας.

Μητέρα και κόρη απέκτησαν επαφή με τον Long και τελικά οι δύο γονείς αποφάσισαν να συναντηθούν. «Όταν συναντηθήκαμε, η έλξη μεταξύ μας ήταν προφανής», είπε ο Long στο Good Morning America. Η Share, ωστόσο, είχε επιφυλάξεις στην αρχή. Δυόμισι χρόνια αργότερα, ζουν μαζί στο Σιάτλ, μαζί με την 22χρονη κόρη του Long, Madi, την οποία απέκτησε επίσης μέσω δωρεάς σπέρματος.

Sunette Thompson και Lisa Wyatt

Τον Ιούλιο του 2018, η Sunette Thompson και η τότε αρραβωνιαστικιά της, Lisa Wyatt, ταξίδεψαν στη Νέα Ορλεάνη για λίγες μέρες γεμάτες διασκέδαση στο Essence Festival. Εν αγνοία της Wyatt, εκείνο το Σαββατοκύριακο έκρυβε ένα πολύ μεγαλύτερο γεγονός: Τον γάμο τους. Το πρωί της 8ης Ιουλίου 2018 -που ήταν και η 10η επέτειος του ζευγαριού- η Wyatt σέρβιρε το πρωινό της Thompson στο κρεβάτι κι εκείνη της είπε να φορέσει το σμόκιν που ήταν κρεμασμένο στην ντουλάπα.

Μόλις ντύθηκε η Wyatt, της έδεσαν τα μάτια και την κατέβασαν στην αυλή του ξενοδοχείου, όπου είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 100 φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού. «Περιττό να πω ότι ήμουν συγκλονισμένη!», θυμάται η Wyatt στο Essence Magazine. «Έκλαψα πολύ».

K.T. Robbins και Jeannine Pierson

Αν υπάρχει μια ιστορία που αποδεικνύει ότι η αληθινή αγάπη αντέχει στο χρόνο, είναι αυτή. Το 1944, ο 24χρονος Κ.Τ. Robbins γνώρισε τη 18χρονη Jeanine Ganaye στο Briely της Γαλλίας και ερωτεύτηκαν αμέσως. Η σχέση τους, όμως, διεκόπη απότομα, όταν ο Robbins κλήθηκε να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τον πόλεμο, ο Robbins παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα. Πίσω στη Γαλλία, η Gayane ξαναέφτιαξε επίσης τη ζωή της.

Το 2019, ο Robbins επέστρεψε στη Γαλλία για την 75η επέτειο της D-Day και έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό France 2, μιλώντας για την εμπειρία του στον πόλεμο. Με τη βοήθεια των δημοσιογράφων εντόπισε την Ganaye και οι δύο χαμένοι εραστές συναντήθηκαν ξανά. «Πάντα σε αγαπούσα», της είπε ο Robbins, «δεν βγήκες ποτέ από την καρδιά μου». Αφού πέρασαν μερικές ώρες μαζί, οι δυο τους αποχαιρετίστηκαν, με την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν σύντομα.

Jillian Hanson και Max Allegretti

Πριν από 2,5 χρόνια, η Jillian Hanson διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στο δεύτερο στάδιο. Γνωρίζοντας ότι έχει να δώσει μια σκληρή μάχη, πρότεινε στον σύντροφό της, Max να χωρίσουν πριν τα πράγματα γίνουν πολύ δύσκολα. Εκείνος, όμως, δεν πτοήθηκε και έμεινε δίπλα της. «Με φρόντιζε καθημερινά και μου θύμιζε πόσο όμορφη ήμουν», θυμάται η Hanson.

Την τελευταία μέρα της χημειοθεραπείας, ο Allegretti ήθελε να γιορτάσουν το γεγονός και ήξερε ακριβώς τον τρόπο: Με μια ρομαντική πρόταση γάμου. «Δεν το περίμενα», είπε η Hanson στο Good Morning America. «Ήταν ό,τι καλύτερο. Έφερε φως στη ζωή μου μετά από μια πραγματικά σκοτεινή περίοδο».

Lee Loechler και Sthuthi David

Όταν ο Lee πήγε την Sthuthi σε ένα κατάμεστο σινεμά για να δει την αγαπημένη της ταινία, την «Ωραία Κοιμωμένη», τίποτα δεν προμήνυε τη συνέχεια. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για μια βραδιά που ο Lee προετοίμαζε για έξι μήνες. Όντας σκηνοθέτης, άλλαξε το animation της σκηνής με το φιλί, προσαρμόζοντας τις φιγούρες των πρωταγωνιστών έτσι ώστε να τους μοιάζουν και την ιστορία με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει τη δική τους. Η Sthuthi είπε το μεγάλο «ναι» και το παραμύθι συνεχίστηκε.

Camre και Steve Curto

Όταν η Camre Curto γέννησε τον γιο της, Gavin, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και επιληπτική κρίση, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα. Όταν ξύπνησε, είχε απώλεια μνήμης και δε θυμόταν ούτε ποια ήταν, ούτε κανέναν από το περιβάλλον της. «Καθόμασταν στον καναπέ και μου είπε: ‘Δεν ξέρω ποιος είσαι, αλλά ξέρω ότι σε αγαπώ’», είπε ο σύζυγός της στο People.

Αυτά τα λόγια ενέπνευσαν τον Steve να γράψει ένα βιβλίο, με στόχο να βοηθήσει την Camre να θυμηθεί την 10χρονη ιστορία αγάπης τους. Το βιβλίο αφηγείται τα πάντα, από το πρώτο τους ραντεβού μέχρι τον γάμο και τη γέννηση του γιου τους. Αποδείχθηκε μια εξαιρετική ιδέα, καθώς η μνήμη της Camre επανήλθε και συνεχίζει τη ζωή της με την οικογένειά της.

Terry Farley και Steve Downey

Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αφότου βγήκαν ραντεβού για πρώτη φορά, δύο ερωτευμένοι έφηβοι από το γυμνάσιο επανασυνδέθηκαν, χάρη στο LinkedIn. Το φθινόπωρο του 2012, η διαζευγμένη Terry Farley εμφανίστηκε στη ροή του πρώτου της συντρόφου, Steve Downey. Δίστασε, όμως, να της στείλει μήνυμα. «Δεν είμαι ο τύπος που θα εμφανιστεί από το πουθενά και θα πει ‘Με θυμάσαι;’», εξήγησε. Ένα μήνα αργότερα, όμως, ο Steve κατάλαβε η Terry είχε τσεκάρει το προφίλ του.

Της έγραψε ένα γρήγορο μήνυμα, τηλεφωνήθηκαν και τελικά έδωσαν ραντεβού στο σπίτι της Terry στη Florida. «Δεν έβλεπα τίποτα άλλο, πέρα από την πρώτη μου αγάπη», είπε ο Steve στο Today. «Ένιωσα ότι συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε». Τελικά, ο Steve μετακόμισε στο Florida και το 2015 παντρεύτηκαν.

Tori Monaco και Berkley Cade

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν δύο άνθρωποι να σχεδιάσουν μία πρόταση γάμου την ίδια μέρα και ώρα; Μάλλον ελάχιστες, αλλά αυτό ακριβώς συνέβη με την Tori Monaco και την Berkley Cade. Τον Φεβρουάριο του 2018, το ζευγάρι έπαιζε Pictionary στο σπίτι των γονιών της Cade στο Σιάτλ, και καθώς η Cade προσπαθούσε να σχεδιάσει τη φράση «Will you marry me?» στο ταμπλό, η Monaco γονάτισε και της έκανε πρόταση.

Σοκαρισμένη, η Cade άπλωσε το χέρι πίσω από τον καναπέ και εμφάνισε ένα δαχτυλίδι, αιφνιδιάζοντας τη σύντροφό της. Ο εγκέφαλος πίσω από την ταυτόχρονη πρόταση; Η μητέρα της Cade, Kristy, που έπεισε χωριστά τις δύο γυναίκες να κάνουν πρόταση γάμου την ίδια στιγμή, σε μια καλά σκηνοθετημένη περίσταση.

Barbara και Robert Shackleford

Οι φετινές γιορτές ήταν οι πρώτες της Barbara Shackleford χωρίς τον αγαπημένο της από το γυμνάσιο, Robert, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάιο μετά από 59 χρόνια γάμου. Συνέχισε, όμως, να αισθάνεται την παρουσία του χάρη σε μια ιδιαίτερη έκπληξη από την οικογένειά της: Τα ερωτικά γράμματα που αντάλλαξαν εκείνη και ο Robert το 1962, όταν πρωτογνωρίστηκαν.

«Δεν είχε ιδέα ότι εκείνος είχε κρατήσει τα γράμματα και πραγματικά της επανέφεραν πολλές αναμνήσεις από τα πρώτα χρόνια που τον αγαπούσε», είπε η εγγονή της Shackleford στο Today. «Είπε ότι ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να ζητήσει».

https://twitter.com/ForeverLAS_/status/1209920569459838976

Anne και Bill Duncan

Η Anne και ο Bill Duncan ζουν τη φάση του μεγάλου έρωτα στη σχέση τους. Δεν είναι, όμως, στην αρχή, αλλά μετρούν ήδη 12 χρόνια γάμου. Αφού έζησε με άνοια για σχεδόν μια δεκαετία, ο Bill άρχισε να δυσκολεύεται να αναγνωρίσει την Anne. Όταν της ζήτησε να τον παντρευτεί (ξανά), η Anne είπε ναι. Δύο μέρες αργότερα, το ευτυχισμένο ζευγάρι γιόρτασε τον δεύτερο γάμο του, περιτριγυρισμένο από αγαπημένους φίλους και συγγενείς.

«Ήταν υπέροχο», περιγράφει η Anne σε μια ανάρτησή της στο Facebook. «Και είναι ακόμα πιο εκπληκτικό ότι ο Bill εξακολουθεί να πιστεύει ότι μόλις παντρεύτηκε τη νέα του κοπέλα κι αυτό τον κάνει πολύ χαρούμενο».

Dominic Spence και Nick Gilyard

Χρειάζεσαι απόδειξη ότι αξίζει να περιμένεις την αληθινή αγάπη; Ο Dominic Spence και ο Nick Gilyard γνωρίστηκαν ενώ ήταν έφηβοι στο γυμνάσιο, αλλά χάθηκαν όταν ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους σπουδών. Συναντήθηκαν, όμως, ξανά όταν ο Gilyard βοήθησε μια φίλη να μετακομίσει στον κοιτώνα της και ζήτησε από τον Dominic να βγουν ραντεβού. «Εκείνο το βράδυ μιλούσαμε για 4 ώρες, μέχρι που έκλεισε το εστιατόριο», είπε ο Gilyard σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Άρχισαν να βγαίνουν για τα επόμενα 7 χρόνια. Το 2015, ο Spence και ο Gilyard αρραβωνιάστηκαν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Λονδίνο και σχεδόν 2 χρόνια αργότερα, παντρεύτηκαν. «Ο Dominic κι εγώ νιώθουμε τυχεροί που βρήκαμε τον έρωτα σε τόσο νεαρή ηλικία», εκμυστηρεύτηκε ο Gilyard. «Ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε κι άλλους ανθρώπους να υποστηρίζουν τα πιστεύω τους. Κι όταν βρίσκουν την αγάπη, να θυμούνται ότι είναι εξίσου δυνατή και όμορφη με οποιαδήποτε άλλη ιστορία αγάπης».

Brad Davis και Jodi Stanowick

Στην Jodi αρέσουν πολύ οι κούπες του καφέ, γι’ αυτό και αγόραζε συχνά, δημιουργώντας μια μεγάλη συλλογή, παρά τις διαμαρτυρίες του πρώην συζύγου της. Το ζευγάρι χώρισε και λίγο αργότερα, η Jodi γνώρισε τον Brad, ο οποίος εκδήλωσε την αγάπη του στη Jodi με τον καλύτερο τρόπο: Έφτιαξε μια μεγάλη, ψηλή ραφιέρα, ώστε να χωρούν όλες οι κούπες της. «Ήθελα να μπορεί να απολαμβάνει όλες τις κούπες κάθε μέρα, αντί να είναι κάπου κρυμμένες», είπε ο Brad στο Today.

Sidd Sinha και Melanie Diaz

O Sidd έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, Melanie στο αγαπημένο της μέρος, που δεν είναι άλλο από το Trader Joe’s, ένα παντοπωλείο στην περιοχή Upper West Side της Νέας Υόρκης. Η ιστορία, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Το ζευγάρι έκανε μια περιήγηση στο χώρο, όπου ο Sidd είχε τοποθετήσει ειδικές ενδείξεις, που σηματοδοτούσαν σημαντικές στιγμές της σχέσης τους. Τελευταία στάση της διαδρομής ήταν το σημείο όπου ένας υπάλληλος μοίραζε αμύγδαλα επικαλυμμένα με σοκολάτα. Το κύπελλο της Melanie, όμως, έκρυβε και μια έκπληξη: Ένα υπέροχο δαχτυλίδι αρραβώνων.

Judy και Will Webb

Αν ακόμη δεν έχεις δακρύσει, τότε αυτή η τελευταία ιστορία είναι σίγουρο ότι θα σε λυγίσει. Η Judy και ο Will έκαναν πράξη το «μαζί μέχρι το τέλος». Έζησαν 56 χρόνια ευτυχισμένου γάμου, κατά τον οποίο περνούσαν σχεδόν αχώριστοι την κάθε ημέρα. Έφυγαν από τη ζωή με διαφορά λίγων ωρών τον περασμένο Μάρτιο, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.