Η περιποίηση των μαλλιών μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητα. Η υψηλή θερμοκρασία και η θάλασσα επιδρούν θετικά στη ψυχολογία μας αλλά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα μαλλιά. Μην πανικοβάλλεσαι όμως, γιατί λύσεις υπάρχουν. Μία από αυτές μάλιστα, είναι γνωστή και με τον ορισμό “Hair Slugging”. Αν σου λέει κάτι η ονομασία αυτή, τότε μάλλον περνάς πολλές ώρες στο TikTok.

Μάλιστα, τα βίντεο στο TikTok συγκεντρώνουν συνολικά πάνω από 337 εκατομμύρια προβολές. Αυτό που κάνει το trend τόσο δημοφιλές, είναι κυρίως τα σχόλια των χρηστών που επιβεβαιώνουν ότι όντως λειτουργεί αυτή η τεχνική.

Ωστόσο, η συμβολή των ειδικών είναι πάντα αναγκαία, ώστε να μας δώσουν τις εξειδικευμένες πληροφορίες για να γνωρίσουμε τη κάθε τεχνική βήμα βήμα και να ξέρουμε τι να περιμένουμε ως αποτέλεσμα.

Η ιστοσελίδα thekit.ca φρόντισε να παραχωρήσει σημαντικές πληροφορίες ρωτώντας εύστοχα τη Μanager της L’Oreal Professionnel και τη δερματολόγο, Dr. Katie Beleznay.

Τι είναι το Hair Slugging;

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε τον όρο “slugging”, σε θεραπεία που αφορά την προσωπική μας φροντίδα και περιποίηση. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε ως μία τεχνική ενυδάτωσης του δέρματος και τώρα επεκτάθηκε ο ορισμός αυτός και στα μαλλιά.

Σύμφωνα με τη dr. Beleznay πρόκειται για μία εντατική θεραπεία ενυδάτωσης και θρέψης της τρίχας, την οποία την εφαρμόζουμε πριν τον ύπνο. Θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε κάποια απλά βήματα. Πριν πέσουμε για ύπνο βρέχουμε το τριχωτό της κεφαλής και τις άκρες και τοποθετούμε μία ενυδατική μάσκα μαλλιών ή κάποιο αντίστοιχο “δυνατό” προϊόν ενυδάτωσης.

Το επόμενο βήμα είναι να τυλίξουμε τα μαλλιά μέσα σε μία πετσέτα, μία σακούλα, ακόμη και μία κάλτσα (ναι το είδαμε και αυτό).

To να τοποθετήσουμε το προϊόν από τη ρίζα είναι κάτι προαιρετικό και εξαρτάται πάντα στον τύπο μαλλιών. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται η υπερβολική ενυδάτωση της τρίχας από τη ρίζα κυρίως γιατί αυξάνει τη λιπαρότητα. Μάλιστα, το trend αυτό απέδειξε ότι η θερμότητα των φυσικών μαλλιών όταν είναι στεγνά επιδρά θετικά στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

@abbeyyung #hairslugging #slugging #hairhacks #haircarehacks #sleephairstyles ♬ Toxic x Pony – ALTÉGO

Ποια προϊόντα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;

Όπως αναφέραμε παραπάνω, στη θεραπεία χρησιμοποιούνται προϊόντα, τα οποία στοχεύουν στη βαθιά ενυδάτωση κατά κύριο λόγο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να τοποθετήσουμε από μία ενισχυμένη μάσκα μαλλιών μέχρι και ένα λαδάκι, όπως το έλαιο καστορέλαιο ή το έλαιο καρύδας.

Η Manager της L’Oreal Professionnel, έχοντας μία μακροχρόνια τριβή με οτιδήποτε αφορά τα μαλλιά, έδωσε μία χρήσιμη συμβουλή, κατά την οποία ξεκαθάρισε πως αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μία μάσκα, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να παραμείνει πολλές ώρες πάνω στα νωπά μαλλιά. Είναι αρκετά βοηθητικό να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι οι περισσότερες μάσκες προορίζονται για να παραμείνουν πάνω στα μαλλιά περίπου 20 λεπτά.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

Aπό τις πρώτες εφαρμογές της homemade αυτής θεραπείας, αυτό που θα δεις είναι ενυδατωμένα μαλλιά, λαμπερή όψη, θρέψη της τρίχας και λιγότερες ταλαιπωρημένες άκρες.

Τι περισσότερο να ζητήσουμε;