Έχουμε αναφέρει πως ο Ιούλιος είναι ο πιο ερωτικός μήνας, αν και ο Αύγουστος δεν πάει πίσω. Είναι που γενικότερα κατά την περίοδο των διακοπών μας χαλαρώνουμε και ανεβαίνει η ερωτική μας διάθεση; Είναι που μετά από μία τόσο δύσκολη και πιεσμένη χρονιά θέλουμε να δώσουμε κάπου αλλού την προσοχή μας και να αφήσουμε για λίγο πίσω μας το άγχος; Εάν το νιώθεις και εσύ, δεν είσαι μόνη.

Και δεν είσαι μόνη γιατί είναι λογικό εφόσον στις καλοκαιρινές διακοπές έχεις περισσότερο κοινό χρόνο με τον σύντροφό σου να έχεις περισσότερη διάθεση για σεξ. Και εάν είσαι μόνη, το καλοκαίρι είναι μια τέλεια ευκαιρία για νέες γνωριμίες. Τι γίνεται όμως με το σεξ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Πώς μπορείς να είσαι σίγουρη πως θα είναι ασφαλές και να μηδενίσεις τις πιθανότητες να μην το απολαύσεις;

Εδώ θα δεις τις πιο βασικές συμβουλές που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου κάθε φορά που ανεβαίνει η ερωτική σου διάθεση, για να μην το μετανιώσεις αργότερα!

First things first

Δεν θα σταθούμε τόσο στο πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάς τη χρήση προφυλακτικού σε κάθε επαφή. Πέρα από το θέμα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, είναι πολλά και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα τα οποία καραδοκούν.

Εκεί που θα σταθούμε όμως είναι στη σωστή χρήση του προφυλακτικού αφού πολλοί θεωρούν ότι είναι εντάξει να χρησιμοποιείς το προφυλακτικό μέσα στη θάλασσα. Μάθε λοιπόν πως δεν είναι 100% ασφαλής η τοποθέτηση του προφυλακτικού μέσα στη θάλασσα αφού είναι πολύ πιθανό να μην τοποθετηθεί σωστά και να γεμίσει νερό στη συνέχεια. Καταλαβαίνεις πως αυτό δεν είναι απόλυτα ασφαλές. Για αυτό φρόντισε να απολαύσεις το σεξ μέσα στη θάλασσα αφού πρώτα όμως έχει τοποθετήσει ο σύντροφός σου το προφυλακτικό έξω από τη θάλασσα. Κατανοητό;

Τέλος, μην προσπαθήστε να μην αφήνετε τα προφυλακτικά μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των διακοπών. Είναι αρκετά ευάλωτα στη ζέστη και μπορεί να υποστούν κάποια φθορά.

Ένα λιπαντικό θα σε βοηθήσει..

Πολλοί πιστεύουν ότι το να κάνεις σεξ στην πισίνα ή στη θάλασσα είναι πολύ εύκολο θεωρώντας πως το νερό λειτουργεί ως φυσικό λιπαντικό. Ας πούμε απλά ότι αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη. Η αλήθεια είναι πως το νερό “ξεπλένει” τα φυσικά λιπαντικά του δέρματος, δημιουργώντας μεγαλύτερη τριβή η οποία πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο μικρών εκδορών στο δέρμα. Από αυτές τις εκδορές μπορεί στη συνέχεια να εισέλθουν εύκολα βακτήρια και ιοί, κάτι που δεν το θέλεις.

Για αυτό εάν το σεξ στη θάλασσα είναι κάτι που θα ήθελες να κάνεις ή έστω να δοκιμάσεις καλό είναι να έχεις προμηθευτεί με κάποιο λιπαντικό.

..Και ένα αντηλιακό θα σε σώσει

Μπορεί να σου φαίνεται άνευ σημασίας ο ήλιος μπροστά στο καλοκαιρινό πάθος, αλλά δεν είναι. Εάν κάνεις σεξ κατά τη διάρκεια της ημέρας, και όχι της νύχτας, σε εξωτερικό χώρο μην ξεχνάς πως θα εκτεθούν στον ήλιο σημεία του σώματός σου που δεν έχουν ξανά εκτεθεί, όπως για παράδειγμα το στήθος σου. Έτσι, εάν θέλεις να θεωρείσαι προνοητική, μην ξεχάσεις να βάλεις ένα αντηλιακό στη τσάντα των καλοκαιρινών σου διακοπών.

Η άμμος δεν είναι φίλη σου

Η άμμος έχει πολλά αρνητικά και ένα από αυτά είναι πως κάποιες φορές μπαίνει σε σημεία που δεν θα έπρεπε. Καταλαβαίνουμε απόλυτα το πάθος της στιγμής και πως κάποιες φορές είναι λίγο δύσκολο να σκεφτείς λογικά και να βάλεις προτεραιότητα την υγεία σου. Αλλά, μάλλον πρέπει να το κάνεις εάν δεν θέλεις γυρίζοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές σου να τρέχεις στον γυναικολόγο.

Εάν λοιπόν θελήσεις να κάνεις σεξ στην παραλία, προσπάθησε να μην ακουμπήσεις τελείως γυμνή στην άμμο. Επιστράτευσε ό,τι έχεις μαζί σου, πετσέτα, στρωματάκι γιόγκα, παρεό ή sleeping bag και φρόντισε να ακουμπάς μόνο εκεί!

Προσοχή στα έντομα

Τα τσιμπήματα από διάφορα έντομα είναι έτσι και αλλιώς ένας κίνδυνος που υπάρχει το καλοκαίρι. Πόσο μάλλον εάν τύχει να κάνεις σεξ σε κάποιον εξωτερικό χώρο. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να έχεις μαζί σου πάντα ένα προϊόν για τσιμπήματα έτσι ώστε να καταπραΰνει άμεσα το σημείο μέχρι να μπορέσεις να αναζητήσεις κάποια εξειδικευμένη βοήθεια, εάν χρειαστεί. Έτσι ίσως να είσαι πιο ήσυχη και να απολαύσεις περισσότερο τη στιγμή!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 6 sos προϊόντα που πρέπει να έχεις μαζί σου στη τσάντα που κρατάς στο πλοίο ή στο αεροπλάνο