Κάπου μεταξύ της ταινίας Booksmart και της σειράς Sex Education, γεννήθηκε και η ιδέα για μία ταινία όπως το νέο Sex Appeal. Σε αυτή τη νέα, sex-positive κωμωδία, η Avery, μία μαθήτρια λυκείου, ανήσυχη για την σεξουαλικότητά της, αποφασίζει να “χακάρει” τη σεξουαλική εμπειρία και να αποδείξει ότι πρόκειται για ένα ακόμη κομμάτι της επιστήμης.

Στο Sex Appeal, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων βρίσκεται στο επίκεντρο

Η Avery είναι μία εξαιρετική μαθήτρια στο κομμάτι των επιστημών. Ωστόσο, όταν το εξ αποστάσεως αγόρι της προτείνει να προχωρήσουν στο “επόμενο επίπεδο” της σχέσης τους, εκείνη αρχίζει να αγχώνεται. Αποφασίζει, λοιπόν, να προσεγγίσει τη σεξουαλικότητα με τον τρόπο που η ίδια γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους: τον ακαδημαϊκό. Καταπιάνεται, λοιπόν, με μία έρευνα θέλοντας να αποδείξει ότι η χημεία στο σεξ μπορεί να επιτευχθεί με μερικούς σωστούς υπολογισμούς.

Κομμάτι της έρευνάς της γίνεται και ο κολλητός της φίλος Larson, ο οποίος μετά από πολλή πίεση, δέχεται να συμμετέχει στα πειράματά της. Όταν όμως οι δύο φίλοι έρχονται πιο κοντά, η Avery καλείται να παραδεχθεί πως το σεξ και ο έρωτας δεν μπορούν να βασιστούν μόνο πάνω σε δεδομένα και μηχανικούς υπολογισμούς. Κάτι για το οποίο φυσικά φρόντισε να την προειδοποιήσει και ο περίγυρός της.

Μία κωμωδία που θέλει να μιλήσει στους νέους για το σεξ με αλήθειες και χωρίς περιστροφές

Είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό να βλέπει κανείς ένα κορίτσι στην εφηβεία να μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα και να θέλει να την εξερευνήσει καλύτερα. Η ταινία θίγει φυσικά το ζήτημα πως το κορίτσι αυτό, όπως και τα υπόλοιπα της ηλικίας του, μαθαίνουν αναγκαστικά τα απαραίτητα γύρω από το σεξ με αναζητήσεις στο ίντερνετ, ρωτώντας συνομηλίκους τους και από την “εμπειρία”. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν υπάρχει ως μέρος την εκπαίδευσης του εφήβου, κι ακόμα κι όταν υπάρχει, πραγματοποιείται με όλους τους λάθος τρόπους. Έτσι, το Sex Appeal, ξεχωρίζει για όλους τους σωστούς λόγους αυτή τη φορά, χωρίς όμως να μπορεί να ξεπεράσει τον προκάτοχό του, το Sex Education.