Η Όλγα Μινατζε είναι makeup up artist και ασχολείται με τον χώρο της ομορφιάς από πολύ μικρή ηλικία. Όπως μας είπε “η επιλογή μου να παραμείνω και να εξελιχθώ στον συγκεκριμένο χώρο, είναι κάτι που με συμπληρώνει και με ολοκληρώνει”.

Παρατηρώντας το προφίλ της θα δεις πως έχει αδυναμία τόσο στις υφές, όσο και στα έντονα χρώματα.

Έχεις μια ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς ευλαβικά κάθε πρωί;

Δίνω έντονη  βαρύτητα στην περιποίηση του δέρματός μου, καθώς αυτό συνεπάγεται κι ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ. Υπάρχουν κάποια βήματα που δεν παραλείπω ποτέ, καθώς και μια σειρά σύμφωνα με την οποία τα τοποθετώ στο πρόσωπο μου, πρωί – βράδυ. Αρχικά, δεν ξεχνώ να ξεπλένω το πρόσωπο μου με ιδιαίτερη προσοχή, που αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα. Ύστερα, τοποθετώ την κρέμα ματιών και αυτή του προσώπου μου, και φυσικά το αντηλιακό μου, διότι χωρίς αυτό δεν πηγαίνω πουθενά.

Το βράδυ, μετά από μια εξουθενωτική μέρα, επιλέγω να “επιβραβεύσω” την επιδερμίδα μου, ξεκουράζοντάς την χρησιμοποιώντας μάσκες νυκτός και ενυδατώνοντάς την.

Λατρεύω τις ενυδατικές κρέμες οι οποίες, εφόσον άλλωστε είναι και ιδανικές για την περιποίηση του δέρματος που εκτίθεται αναρίθμητες ώρες στις ακτίνες του ηλίου τώρα το καλοκαίρι. Επιλέγω τουλάχιστον μια μέρα την βδομάδα να την αφιερώνω αποκλειστικά στον εαυτό μου, αξιοποιώντας τη συγκεκριμένα για ένα πιο προσεκτικό self care, για μια βαθύτερη  διαδικασία περιποίησης.

Ποια είναι τα προϊόντα ομορφιάς ή οι δραστηριότητες που σε βοηθούν αυτήν την περίοδο να νιώσεις αμέσως πιο αναζωογονημένη;

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως κάθε τσάντα μου συνοδεύεται από την αντηλιακή μου, καθώς κι ένα σπρέι ενυδάτωσης. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αυτήν την περίοδο, φροντίζω να μην παραμελώ την προστασία του δέρματός μου, χρησιμοποιώντας μια αντιηλιακή υψηλού δείκτη προστασίας, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τυχόν ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως εγκαύματα, ξεφλούδισμα, ή ακόμη και σε πιο ακραίες, αλλά εξίσου πιθανές περιπτώσεις, κηλίδες και μελανώματα. Έπειτα, το ενυδατικό σπρέι λειτουργεί βοηθητικά, καθώς με τη χρήση του ενισχύει τον δερματικό φραγμό, αποφεύγοντας παράλληλα την αφυδάτωση και την ξηρότητα του δέρματος, την αποδυνάμωση της δερματικής μεμβράνης. Με ένα μόνο ψέκασμα, προσδίδεται μία έντονη αίσθηση δροσιάς κι αναζωογόνησης, τόσο στο πρόσωπο μου, όσο και στο υπόλοιπο σώμα, η οποία είναι απαραίτητη καθώς αντισταθμίζει τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, που έχουν απορροφηθεί από το δέρμα.

Εάν είχες μια ολόκληρη μέρα μόνο για τον εαυτό σου, χωρίς καμία ευθύνη, πού θα ήσουν και τι θα έκανες;

Είμαι απολύτως σίγουρη πως θα περνούσα ολόκληρη την ημέρα μου καθισμένη σε έναν απομονωμένο προορισμό, κάποιο νησί για να είμαι ειλικρινής, χωρίς την παραμικρή φασαρία.  Επομένως, θα μου δινόταν η δυνατότητα να παραδοθώ ολοκληρωτικά στην ιαματική -πνευματικά, ψυχικά και σωματικά- επίδραση και συμβολή της θάλασσας, καθώς επίσης  θα της επέτρεπα να «επέμβει» και να συνδράμει στη βελτίωση της υγείας μου. Το κλίμα του νησιού θα ήταν το ιδανικότερο για να με αποστασιοποιήσει από τις αυξανόμενες απαιτήσεις και υποχρεώσεις της καθημερινής μου ρουτίνας , αγκαλιάζοντάς με και συνάμα βοηθώντας με να συμφιλιωθώ και να ανακαλύψω πτυχές του εαυτού μου, οι οποίες έως τώρα παρέμεναν ανεξερεύνητες.

Έχεις κάποια συνήθεια σχετικά με την αυτοφροντίδα σου ή την ομορφιά, που θεωρείς πως είναι λίγο ασυνήθιστη ή περίεργη;

Έχοντας ζωντανό  παράδειγμα προς μίμηση τη γιαγιά μου, η οποία, ως γνήσιο θηλυκό θα έλεγε κανείς, μια από τις λατρεμένες  συνήθειές της, ήταν να περιποιείται τον εαυτό της, φροντίζοντας ανέκαθεν με ευλαβική και λεπτεπίλεπτη προσοχή το δέρμα της. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, έχοντας την ως  «οδηγό», υιοθέτησα κάποια από τα μικρά της θαυματουργά μυστικά που θα εκμυστηρευτώ και σε σας.

Ένα από τα πιο συχνά κι αγαπημένα μου tips είναι να φτιάχνω φυσικό χυμό αγγουριού, έπειτα να το αναμειγνύω με νερό, στη συνέχεια να το τοποθετώ σε μπουκαλάκι ενός ψεκαστικού σπρέι δέρματος. Έτσι έχω ένα σπιτικό, αλλά εξίσου επαγγελματικό αποτέλεσμα.  Με αυτό το προϊόν, επιλέγω να ενυδατώνω το πρόσωπό μου αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, αναζωογονώντας το.

Επιπλέον δεν παραλείπω να κοιμάμαι πάντα με μια πετσέτα τοποθετημένη πάνω στο μαξιλάρι μου, γιατί έχω παρατηρήσει επανειλημμένα πως έτσι το δέρμα μου είναι πολύ καθαρότερο αποφεύγοντας να μολύνεται και να «προσβάλλεται» από σπυράκια.

Υπάρχει κάτι σχετικό με την προσωπική σου φροντίδα και ευεξία που έχεις στερηθεί τον τελευταίο χρόνο; 

Προσπαθώ όσο μπορώ να μην με παραμελώ. Ωστόσο, διαπιστώνω πως υπήρχαν κι εξακολουθούν να υπάρχουν ημέρες ή και περίοδοι, που λόγω των συγκυριών ή του συναισθηματικού φορτίου, αδυνατώ να με επιμεληθώ ικανοποιητικά, έως ακόμη και μηδαμινά. Η παραμέληση του εαυτού μου είναι κάτι που αναμφίβολα απεχθάνομαι, και συνεπώς αποφεύγω. Ούσα λάτρης του επαγγέλματός μου, επιλέγω να με επιβραβεύω και να καταλύω οποιαδήποτε πρόσκαιρη κι ανεπιθύμητη στέρηση, επενδύοντας σε «ιαματικές» -σωματικά και πνευματικά- θεραπείες ή συνεδρίες, είτε σε χώρους αισθητικής, είτε σε ινστιτούτα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η Μαριεύη έχει επισκεφτεί 15 χώρες αλλά σπίτι της αποκαλεί τη Σαντορίνη