Η Μαριεύη μένει στην Αθήνα, έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες και εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα αγαπάει τα ταξίδια και έχει επισκεφθεί μέχρι στιγμής 15 χώρες.

Ασχολείται με το travel blogging τα τελευταία τρία χρόνια παράγοντας content για να μοιράζεται εμπειρίες από τα ταξίδια της και να προωθεί ξενοδοχεία, resorts και προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο στο Instagram προφίλ της όσο και στο blog της. Τέλος, ασχολείται με το latin σε αγωνιστικό επίπεδο.

Τι είναι για εσένα το ταξίδι;

Με μία λέξη, εμπειρία! Κάθε ταξίδι είναι και μία διαφορετική εμπειρία και γνωριμία με κάτι καινούριο. Είναι ένας τρόπος χαλάρωσης αλλά και διεύρυνσης του νου. Πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος για τον εαυτό του!

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείς ‘’σπίτι’’ σου;

Θα έλεγα ότι είναι η Σαντορίνη! Την ερωτεύτηκα από την πρώτη φορά που πήγα το 2015 και από τότε πηγαίνω κάθε χρόνο και νιώθω ένα με τους ντόπιους!

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Δεδομένου ότι εργάζομαι σε εταιρεία, το να ταξιδεύω συχνά σίγουρα σημαίνει αρκετή κούραση. Πολλές φορές κοιμάμαι πολύ λίγες ώρες προσπαθώντας να συνδυάσω τα ταξίδια με τη δουλειά μου, ενώ χρειάζεται και αρκετός χρόνος για να επεξεργάζομαι και να μοιράζομαι τις φωτογραφίες και τα βίντεο από κάθε ταξίδι. Όμως είναι κάτι που αγαπώ πολύ, οπότε με πολλή θέληση όλα γίνονται!

Ποιο κομμάτι απολαμβάνεις περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, ο προγραμματισμός που κάνω πριν από ένα ταξίδι και ο χρόνος μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου είναι το αγαπημένο μου κομμάτι. Μπορώ να περάσω ώρες σχεδιάζοντας τις λεπτομέρειες του ταξιδιού μου και είναι κάτι που απολαμβάνω πολύ!

Έχεις κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που έκανες στην παιδική σου ηλικία;

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάναμε πολλά ταξίδια με την οικογένειά μου όταν ήμουν μικρή, κυρίως κάναμε διακοπές στο εξοχικό μας στην Κρήτη από όπου και κατάγομαι. Θυμάμαι όμως την πρώτη φορά που η μητέρα μου αποφάσισε να μας πάει με την αδερφή μου στη Νάξο, για αλλαγή. Είχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ με το διαφορετικό μέρος που είδα, που το θυμάμαι ακόμα!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Βενετία! Η πόλη είναι ένα ζωντανό παραμύθι, σε κάθε γωνία υπάρχει ένα κανάλι και παντού ακούς γονδολιέρηδες να τραγουδάνε κλασικά Ιταλικά κομμάτια. Το πεντανόστιμο φαγητό της (pizza και μακαρόνια, τι άλλο;) και το δροσερό της gelato είναι επίσης στα συν της! Είναι απλά μαγική και συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα να κλείσουν εισιτήρια άμεσα!

Τι σου έχουν διδάξει τα ταξίδια σου;

Ότι δεν θα έχουμε για πάντα το χρόνο και την ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, οπότε πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τη στιγμή και να ζούμε όσα περισσότερα μπορούμε!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπορείς να αγωνιστείς για μια καλύτερη κοινωνία ζώντας σε ένα μικρό νησί; Η Μάγδα μπορεί