Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε και εμείς; Αυτό ήταν ένα σύνθημα γραμμένο σε πλακάτ που κρατούσε μια κοπέλα σε διαδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος. Kαι αυτό το “γιατί” είναι που τριγυρνά στο μυαλό μας κάθε φορά που βλέπουμε το περιβάλλον να νοσεί. Η ανθρωπότητα έχει εξαντλήσει τις πιέσεις στο φυσικό περιβάλλον με καταστροφικές για αυτό επιπτώσεις. Χρόνο με τον χρόνο κινδυνεύουμε όλο και περισσότερο από την καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή. Όμως, λίγοι είναι αυτοί που κάνουν κάτι.

Καμία αλλαγή στον κόσμο δεν θα γίνει, αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι φροντίζοντας το περιβάλλον, φροντίζουμε εμάς.

Ότι σώζοντας το περιβάλλον, σώζουμε εμάς. Περιβάλλον και άνθρωπος είμαστε μια αλυσίδα, που φθείρεται μέρα με τη μέρα. Κάθε πράξη επιβαρυντική για τον πλανήτη, στρέφεται -αργά ή γρήγορα- σαν μπούμερανγκ πάνω μας. Η αλλαγή θα έρθει από μέσα μας μόνο όταν καταλάβουμε ότι σώζοντας τον πλανήτη, σώζουμε τη ζωή που είμαστε μέσα και εμείς. Ότι υιοθετώντας μια εναλλακτική προσέγγιση στην καθημερινότητά μας, η ζωή μας μελλοντικά θα είναι πολύ καλύτερη.

ΑΛΛΙΩΣ. Το ελληνικό brand που δημιουργεί βιώσιμη και ηθική μόδα
Βρείτε όλα τα ρούχα του ΑΛΛΙΩΣ

Μπορεί να ακούγεται χαοτικό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε δραματικές αλλαγές στη ζωή μας από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι αν αλλάζαμε κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες, τα θετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον θα ήταν σημαντικά. Από τις πλαστικές σακούλες και τα πλαστικά κυπελάκια του καφέ μέχρι τα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε.

Η βιομηχανία της μόδας είναι η δεύτερη πιο ρυπογόνος στον πλανήτη.

Η υπερπαραγωγή και η υπερκατανάλωση της γρήγορης μόδας αφήνει δυστυχώς καθημερινά τα σημάδια της στο περιβάλλον. Όμως, η αλλαγή έρχεται με το slow fashion και τα ρούχα με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Ένα ελληνικό slow fashion brand ρούχων που δημιουργήθηκε εκ θεμελίων με βιώσιμη και ηθική φιλοσοφία είναι το ΑΛΛΙΩΣ, που μας καλεί να ζήσουμε όχι όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά αλλιώς… όπως δηλαδή θα έπρεπε για το καλό το δικό μας και του περιβάλλοντος.

ΑΛΛΙΩΣ. Το ελληνικό brand που δημιουργεί βιώσιμη και ηθική μόδα
Βρείτε όλα τα ρούχα του ΑΛΛΙΩΣ

Ναι σκεφτόμαστε ΑΛΛΙΩΣ. Ναι κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, ανεξαρτήτως αν πιστεύουμε πως αυτός θα έπρεπε να είναι ο κανόνας. Η περιέργεια και η κοινωνική ανησυχία μας οδήγησε στην εξερεύνηση τρόπων για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον” ανέφερε η ομάδα του ΑΛΛΙΩΣ.

Το ΑΛΛΙΩΣ, όπως μας είπαν, δεν δημιουργήθηκε γιατί η βιωσιμότητα έχει αρχίσει να αποτελεί τάση στις εταιρείες ρούχων. Δημιουργήθηκε γιατί απλώς αυτό θεωρούσαν λογικό να κάνουν. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά οργανικές πρώτες ύλες με κυρίαρχη το οργανικό βαμβάκι, το οποίο δημιουργείται χωρίς παρασιτοκτόνα ή φυτοφάρμακα, μειώνοντας τους τοξικούς ρύπους στο περιβάλλον, αλλά και την έκθεση των εργατών σε αυτές. Παράλληλα, για την παραγωγή του γίνεται μικρότερη κατανάλωση νερού. Για την ιστορία ένα μόνο t-shirt από οργανικό βαμβάκι μπορεί να “γλυτώσει” 115,000 λίτρα νερό.

ΑΛΛΙΩΣ. Το ελληνικό brand που δημιουργεί βιώσιμη και ηθική μόδα
Βρείτε όλα τα ρούχα του ΑΛΛΙΩΣ

Στο ΑΛΛΙΩΣ χρησιμοποιούν μεθόδους παραγωγής που έχουν τις λιγότερες δυνατές εκπομπές άνθρακα. Οι συσκευασίες τους είναι 100% βιοδιασπώμενες κατασκευασμένες από 100% λιπασματοποιημένες μεμβράνες βιολογικής προέλευσης, ενώ όλες οι ετικέτες των ρούχων είναι από ανακυκλωμένα υλικά. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα και ένα εργασιακό περιβάλλον με μηδενική έκθεση σε τοξικές ουσίες.

Τα ρούχα του ΑΛΛΙΩΣ είναι minimal με λόγο. Ήθελαν απλά να δημιουργήσουν διαχρονικά ποιοτικά ρούχα, καταρρίπτοντας τη νοοτροπία των εφήμερων αγορών για μια σεζόν. Και το κατάφεραν.

“Επενδύουμε στο συνειδητό μινιμαλισμό αποσκοπώντας έτσι στην ενημέρωση του καταναλωτή για τη πρακτικότητα και τη πολυχρηστικότητα του ρούχου. Δημιουργούμε ένα κίνημα που θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση που έχει ο αγοραστής με το ρούχο, προτείνοντας ένα προϊόν με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής” αναφέρει η ομάδα του ΑΛΛΙΩΣ.

ΑΛΛΙΩΣ. Το ελληνικό brand που δημιουργεί βιώσιμη και ηθική μόδα
Βρείτε όλα τα ρούχα του ΑΛΛΙΩΣ

Χαρακτηριστικά του brand είναι τα t-shirts, πάνω στα οποία οι δημιουργοί δίνουν τη δική τους ερμηνεία σε λέξεις, μεταφέροντας έτσι περιβαλλοντικά μηνύματα και τις αξίες, στις οποίες “χτίστηκε” το ΑΛΛΙΩΣ.

Οι τιμές τους είναι προσιτές γιατί οι εξωφρενικά υψηλές τιμές δεν αντιπροσωπεύουν τη νοοτροπία τους. “Δεν θα είχε κανένα νόημα να δίναμε τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από τα ρούχα μας μόνο εκείνοι που το αντέχουν οικονομικά” αναφέρει η ομάδα του ΑΛΛΙΩΣ.

ΑΛΛΙΩΣ. Το ελληνικό brand που δημιουργεί βιώσιμη και ηθική μόδα
Βρείτε όλα τα ρούχα του ΑΛΛΙΩΣ

Κάτι άλλο που έχουμε λατρέψει επίσης είναι οι φωτογραφίες του brand. Είναι όλες αρετουσάριστες με τα μοντέλα να ποζάρουν φυσικά και χωρίς πολύ μακιγιάζ. Τα ρούχα του ΑΛΛΙΩΣ τα είδαμε επίσης φορεμένα και από την αγαπημένη wellness blogger και ραδιοφωνική παραγωγό, Νίκη Χάγια, aka Lady Papaya.

To ΑΛΛΙΩΣ είναι κάτι παραπάνω από άλλη μια συλλογή με ρούχα. Είναι ένας επαναπροσδιορισμός της μόδας. Είναι μια συνειδητή αλλαγή του τρόπου ζωής μας. Είναι μια ενθάρρυνση να δούμε τα πράγματα αλλιώς.

Βρείτε όλα τα ρούχα του ΑΛΛΙΩΣ

Ακολουθήστε το ελληνικό brand στο Instagram και στο Facebook