Η κόκκινη φακή είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνη Β. Θα την έχεις δει μαγειρεμένη ως σούπα ή ως γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα, κυρίως σαλάτες.

Εδώ θα δεις μια πιο ιδιαίτερη συνταγή για κρέπες κόκκινης φακής με σολομό που ανακαλύψαμε στο blog greciantaste.

ΥΛΙΚΑ:

Για 9 μέτριες κρέπες:

  • 250 γραμμάρια κόκκινη φακή
  • 500 ml νερό

Για τη γέμιση:

  • γουακαμόλε (ψιλοκομμένα τοματίνια, 1 αγγουράκι, 1 αβοκάντο, λίγο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και λεμόνι)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • άνιθο
  • σολομό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά φτιάξε το γουακαμόλε. Έπειτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα απλό βάλε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια μεγάλη κουταλιά από τον χυλό για τις κρέπες. Ψήσε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά και είναι έτοιμες για γέμισμα! Για τη γέμιση απλά ανακάτεψε το γουακαμόλε με τα υπόλοιπα υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πίτα με παντζάρι και φέτα